NOUTĂȚI

 • 2021-10-19

  If you’re happy and you know it If you're happy and you know it, clap your hands If you're happy a...

 • 2021-10-18

  About feelingsHappy, cheerful, kind, love, peaceful, glad, pleased, safe, thankful, excited sad, or ...

 • 2021-10-18

  Parada steagurilorPentru luna octombrie, Catedra de Limbi Străine a Şcolii Internaţionale King Ge...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

NOUTĂȚI

 • 2021-10-19

  If you’re happy and you know it

  If you're happy and you know it, clap your hands
  If you're happy and you know it
  And you really want to show it
  If you're happy and you know it, clap your hands.

  If you're happy and you know it, stamp your feet
  If you're happy and you know it
  And you really want to show it
  If you're happy and you know it, stamp your feet.

  If you're happy and you know it, shout ‘Hurray!’
  If you're happy and you know it
  And you really want to show it
  If you're happy and you know it, shout ‘Hurray!’

  If you're happy and you know it, do all three
  If you're happy and you know it
  And you really want to show it
  If you're happy and you know it, do all three.


 • 2021-10-18

  About feelings

  Happy, cheerful, kind, love, peaceful, glad, pleased, safe, thankful, excited sad, or angry, bored, confused, annoyed, fearful, grumpy, hurt, lonely, mad, scared, upset, our students shared and drew their feelings in the English class.

  Corina Dragomir, the English teacher, explained to them: “Whether you're sad and blue or happy and excited, you can share your feelings with other people by talking about them. Be glad you can have so many different emotions because without them every day would feel the same!”

 • 2021-10-18

  Parada steagurilor

  Pentru luna octombrie, Catedra de Limbi Străine a Şcolii Internaţionale King George a propus un proiect inedit şi amplu – „Parada steagurilor”.

  „În luna octombrie, provocarea noastră este să «construim» identitatea clasei, având în vedere principiile și valorile după care ne ghidăm și să împărtășim povestea echipei noastre cu ceilalți.

  Vom avea ore dedicate discuțiilor despre identitate, simboluri, steaguri, embleme, vom alege o deviză care ne reprezintă, iar apoi vom realiza proiectul unind toate elementele reprezentative comune.

  Următorul pas este expunerea proiectelor la școală. Credem că organizarea unei parade a steagurilor fiecărei clase este o idee bună, în caz că restricțiile ne vor permite acest lucru.

  Noutatea este că în acest an am decis să facem proiectele la școală. Considerăm că acesta este cel mai bun mod în care copiii își pot dezvolta abilitățile sociale și de comunicare în limba engleză pentru a deveni parteneri de echipă mai buni și viitori coordonatori de proiecte.

  Sperăm că o să ne împărtășiți entuziasmul, fiind martorii eforturilor noastre de a combina creativ cele mai bune idei care sperăm să se materializeze în proiecte interesante și pline de sens.” • 2021-10-18

  Bucuriile toamnei

  Acest anotimp vine cu zâmbete și energie la Grădinița King George Uverturii. Copiii au parte de experimente interesante, de activități interactive și zile pline de culoare.

  Experimentul “laptele magic” i-a impresionat pe cei mici, iar boabele de fasole au fost puse la căldurică și așteaptă să prindă viață sub pufoasa pătură. Nu au lipsit coșurile încărcate cu roadele toamnei, adunate din natură. • 2021-10-13

  În lumea pisicilor

  Ora de Arte Vizuale și Abilități Practice de la clasa a II-a D s-a transformat într-o frumoasă călătorie în lumea necuvântătoarelor. Personajul principal a fost pisica, unul dintre cele mai iubite animale de companie ale copiilor.

  Drăgostoase, șirete și foarte jucăușe, pisicile ne uimesc:

  • Știai că pisicile dorm, în medie, 16 ore pe zi?
  • Știai că o pisica poate alerga cu o viteză de până la 48 kilometri pe ora?
  • Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decât oamenii.
  • Pisicile nu simt gustul dulce.
  • Spre deosebire de alte animale, pisicile merg pe vârfuri.
  • Corpul unei pisici are 230 de oase.
 • 2021-10-13

  Be the RAINBOW in someone else's cloud
  Somewhere over the rainbow, skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true. • 2021-10-08

  “Inspiraţia există, dar trebuie să te găsească muncind.” – Pablo Picasso

  Inspiraţi au fost şi elevii clasei a I-a C, care au plutit pe aripile cuvintelor în timpul orei de comunicare, când au ascultat povestea “Cei trei purceluşi”. Poveştile reprezintă o cheie specială către inimile copiilor, iar metodele folosite la clasă pot transforma numerele şi literele în magie.

  Copiii au fost foarte activi, au pus întrebări pe baza poveştii, au discutat despre personaje, au răspuns şi au alcătuit propoziţii. Creativa învăţătoare Codruţa Sincu-Panait foloseşte tehnici moderne de predare şi îmbină metodele participativ-active cu cele tradiționale. • 2021-10-07

  One wish WEDNESDAY

  “If you could make 1 wish come true, what would your wish be&why?”

  Today we blow out candles and make a wish. Coordonated by their motivated teacher Andreea Mesescu, our 5th A grade students enjoyed a special and interesting activity. The kids shared a series of wishes, thoughts, revelations and creative ideas on the whiteboard:

  «I really want to be an arhitect»
  «I want to work at NASA»
  «To get a cat»
  «Convince my mom to let me at dance classes.»
  «I want to be a doctor to save people»
  «Convince my dad to get me a puppy» • 2021-10-05

  LA MULŢI ANI de ZIUA EDUCAŢIEI!

  Draga noastră educatoare/ȋnvăţătoare/profesoară,
  Dragul nostru profesor,

  Îţi admirăm curajul, răbdarea şi perseverenţa de care dai dovadă zilnic. Eşti omul care insuflă pasiuni, care încurajează, care iubeşte, care îndrumă pașii a zeci de copii și îi sprijină ȋn drumul lor. Dascălul are un rol foarte important în viaţa copiilor, iar tu dovedești acest lucru de fiecare dată când copilul ȋși manifestă afecţiunea faţă de tine. Tu ai în mâini șansa de a educa și a iubi generații întregi de copii. Zeci și sute de copii cu personalități diferite, uneori veseli, alteori morocănoși, deseori isteți, alteori mofturoși.

  Dorim să îți mulţumim pentru munca imensă şi intensă pe care o depui în permanenţă, pentru că tot ceea ce faci este făcut cu pasiune și entuziasm. Ești persoana care schimbă destine, care oferă încredere, care pune suflet, care este alături de copii în cele mai dificile momente. Dar, întotdeauna găsești puterea de a depăși aceste momente cu zâmbetul pe buze și cu o nouă lecție gata de predat.

  Este o muncă despre care se spune că nu se termină niciodată, iar tu ai ales să fii cadru didactic pentru că știi că natura ne aseamănă, dar educația este cea care ne deosebește. Știm, este foarte greu uneori, sunt momente ȋn care simți că nu mai poți, că nimeni nu te ascultă, nimeni nu te înțelege. Însă, nu uita, noi suntem aici, mereu alături de tine, iar tu eşti persoana de care copiii îşi vor aminti, cu drag, o viaţă întreagă. Şi noi, de asemenea.

  Îţi mulţumim pentru devotament, onestitate și dragoste!

  Cu drag și respect,
  Conducerea Școlii Internaționale King George
 • 2021-10-04

  Evadare la Senzoria Garden

  Bucurie nespusă pentru micuţii noştri de la King George Păcii, care s-au relaxat o zi întreagă în Grădina Senzorială din judeţul Dâmboviţa. În turul ghidat, copiii au descoperit Aleea Senzorială, Grădina Plantelor Aromatice, Grădina Sunetelor, Cortul Indian, Cuiburile şi Grădina Aventurilor.

  Integrarea senzorială facilitează procesul de învăţare, îi ajută pe copii să înţeleagă şi să asimileze emoţii şi comportamente. Atelierul de grădinărit le-a oferit preşcolarilor posibilitatea de a planta diferite specii de flori, plante aromatice şi să înţeleagă importanţa lor în natură. • 2021-10-04

  Veselie în culori

  Buburuze ne numim,
  La sediul King George Brâncoveanu descoperim
  Activități, joculețe,
  Țesem des idei răzlețe.

  Ne jucăm și colorăm,
  Zi de zi noi învățăm.
  Dactilopictura o practicăm,
  Portrete noi desenăm.

  Jocul nostru preferat
  Ce mult ne-a mai distrat:

  "Dеѕсhіdе urесhеа bіnе,
  Ѕă vеdеm ghісеști оrі bа,
  Сіnе tе-а ѕtrіgаt ре numе,
  Наі ghісеște, nu mаі ѕtа.

  Аі ghісіt, аі ghісіt,
  Тrесі lа lос, fіі mulțumit.
  N-аі ghісіt, n-аі ghісіt,
  Ѕtаі ре lоc, fii pregătit!”
 • 2021-10-04

  Vulpea cea șireată

  Tărâmul poveștilor, preferatul tuturor copiilor a fost explorat la orele de Comunicare în limba română și AVAP de către elevii clasei Pregătitoare A. Personajul principal a fost de data aceasta vicleana vulpe. După ce au ascultat melodia "Vulpe, tu mi-ai furat gâscă" și au vizionat povestea "Ursul păcălit de vulpe", copiii au transpus personajul în frumoase creații pe hârtie.

  Micuții au pornit într-o aventură în lumea poveştilor şi s-au bucurat de ore interactive, cu muzică antrenantă. Atât cântecelul, cât și povestea, prezintă aventurile a doi rivali, vorbește despre generozitate, perseverenţă, dreptate și le dau posibilitatea celor mici să descopere singuri mesajele educative. • 2021-09-29

  Ziua Mondială a Inimii
  În fiecare an, la 29 septembrie, se marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment care doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare.
  Acesta este un eveniment perfect pentru a privi cu emoţie şi bucurie către educatoarele noastre, către preşcolarii noştri, către relaţia frumoasă pe care ei o construiesc zi de zi. Este o bucurie să avem alături de noi oameni devotați, care pun suflet și pasiune în munca lor, oameni care oferă empatie şi multă iubire micuţilor noştri.
  Vă mulţumim DIN INIMĂ, dragi colegi!
 • 2021-09-28

  Ritm şi mişcare
  Încărcaţi cu voie bună şi energie şi îndrumați de învăţătoarea Monica Moraru, micuţii de la clasa Pregătitoare B au fredonat melodiile “One little finger”, “Good morning” şi “ The colors of the rainbow”.
  Au trecut două săptămâni de școală, iar copiii au avut ocazia să se cunoască, să își împărtășească lucruri, să descopere, să se joace și să cânte împreună.
  One little finger - Clasa Pregatitoare B, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/4UqHjqb2mOI
  Good Morning Song for Kids - Clasa Pregatitoare B, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/itmJFeX6DaI
  The colors of the rainbow - Clasa Pregatitoare B, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/t5q32HX4-cs


 • 2021-09-28

  “Copilăria este cadoul pe care ni-l oferă viaţa”
  La Școala Internațională King George nu uităm să fim copii, să zâmbim, să petrecem timp prețios împreună, să descoperim, să învățăm, să alergăm, să explorăm, să fim curioși, să privim, să fim energici și să ne bucurăm de fiecare clipă.
  Îndrumați de blânda și ingenioasa învățătoare, Alina David, elevii clasei Pregătitoare C îmbină într-un mod inedit cele două tărâmuri, copilăria și școala. Orele desfășurate în curtea școlii sunt preferatele copiilor, ei profitând de vremea încă frumoasă. • 2021-09-22

  Amintirile verii
  Chiar de vara a trecut,
  Și frumos ne-am petrecut,
  Acum, noi ne amintim,
  Fotografiile le privim.
  Limonadă am pregătit,
  Frigărui, noi “am gătit”,
  Multe fructe, colorate,
  Pe bețișoare-nșirate.
  Vară dragă, ne e dor,
  De tine și-al tău decor,
  Acum, toamna a venit,
  Vom avea un an de grădiniţă inedit. • 2021-09-22

  “The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams”
  Dear student, this is your year to:
  Dream
  Achive your goals
  Learn
  Be a good friend
  Act smart
  Be kind
  Work hard
  Play fair
  Be a role model
  Focus
  Be brave
  Make a new friend
  Be a leader
  Be happy • 2021-09-22

  “Politețea este cheia care deschide toate ușile”
  Astăzi, noi am deschis ușa clasei a I-a C, unde am găsit o echipă frumoasă și entuziasmată. Îndrumați de perseverenta învățătoare Codruța Sincu-Panait, elevii se bucură de primele zile de școală, iar împreună descoperă lucruri noi.
  Copiii au recapitulat ceea ce au învățat la clasa pregătitoare și sunt pregătiți de o nouă aventură. Sub coordonarea învățătoarei lor, se pot bucura de zile cu multă energie, curiozități explorate și activități inedite. • 2021-09-22

  Bine aţi venit/ revenit în frumoasa familie King George!
  Dragii noştri elevi,
  Aici, vă aşteaptă un drum lung către cunoaştere şi autodescoperire. Ştim, emoţiile vă copleşesc şi vă trec prin minte multe întrebări, dar dorim să vă asigurăm că noi, vom fi alături de tine zi de zi, îţi vom călăuzi paşii şi vom veni în întâmpinarea nevoilor tale. Ȋmpreună vom reuşi să depăşim noile provocări şi vom descoperi tainele noilor discipline.
  Aici, vă aşteaptă o bancă nouă, care vă va fi străjer, holuri inspiraţionale, o curte mare cu un nuc bătrân, sub umbra căruia au fost răsfoite multe cărţi. Vă aşteaptă manualele, pregătite de explorare, vă aşteaptă oameni dedicaţi, dornici să vă ajute la orice pas.
  Ne dorim să călătorim spre mintea şi sufletul tău, să petrecem timp preţios împreună, iar experiențele prin care veţi trece aici, să vă facă mai buni, mai puternici, mai înţelepti şi mai curajoşi.
  Ne-am bucura să credeţi în visurile voastre, pentru că la Şcoala Internaţională King George aveţi voie să visaţi, să credeţi în voi, să fiţi creativi, iar rolul nostru, al dascălilor, este să vă inspirăm și să vă ȋndrumăm.


 • 2021-09-22

  Excellent is twice exceptional!
  Iar excepțional este atunci când copiii vin cu bucurie la grădiniță și își doresc să petreacă cât mai mult timp cu colegii și educatoarele lor. La Grădinița King George Uverturii, copiii sunt așteptați de o echipă minunată, cu oameni blânzi și implicați.
  Fie că acum au pășit pentru prima oară în grădiniță sau că sunt la grupe mai mari, copiii au parte de zile colorate și activități inedite. • 2021-09-22

  “În autocunoaştere, şi cel mai mic pas este uriaş.”
  Jocurile au rol important în dezvoltarea fizică, intelectuală, morală şi emoțională a copiilor. Jocul este mişcare, explorare, este comunicare şi socializare, este exerciţiu şi învăţare.
  Jocurile de autocunoaştere îi ajută pe copii să se descopere și să îşi scoată în evidenţă diversele preferinţe: “Care este desertul tău preferat? Care este filmul tău preferat? Care este culoarea ta preferată? Care este anotimpul tău preferat? Care este cartea ta preferată?”
 • 2021-09-22

  Înscrieri la Grădiniţele King George
  Grupe cu predare în limba engleză, după curriculum-ul preșcolar britanic.
  Program prelungit: 07:30- 18:30.
  Mese pregătite în bucătărie proprie.
  Sediul Brâncoveanu - 0751 024 024
  Sediul Iuliu Maniu - 0761 880 643
  - 0785 022 595
  Sediul Pacii - 0763 642 595
  Sediul Uverturii - 0785 022 593
  Oferta educațională cuprinde:
  • Activități de învățare zilnice conform programei școlare (activități de dezvoltare personală, activități pe domenii experiențiale, jocuri și activități liber-alese);
  • Asistență și suport psihopedagogic pe toată durata programului;
  • Asistență și supraveghere medicală permanentă; triaj medical zilnic;
  • 4 mese/zi pregătite în bucătărie proprie: mic dejun, gustare de fructe/legume, prânz şi gustare de după-amiază;
  • Activităţi extracurriculare variate: proiecte educaționale, ateliere tematice, proiecte de grup;
  • Participări la concursuri naționale și internaționale avizate;
  • Activități opționale (cursuri de limbi străine, arte vizuale, activități sportive, activități de dezvoltare personală);
  • Comunicări săptămânale cu privire la progresul copiilor.
  Îi așteptăm pe copii într-o lume de basm, a poveștilor vechi, dar în același timp mereu noi, a jocurilor copilăriei noastre, într-o lume a inocenţei și bucuriei.
  Grădiniţele noastre sunt locuri frumoase în care se leagă numeroase prietenii, unde atitudinea afectuoasă și responsabilă a adulţilor încurajează dezvoltarea personală, în ritm propriu, a fiecărui copil.
  Vino și tu în universul fermecat al copilăriei, prietene drag, copil minune!
 • 2021-09-22

  ŞCOALA INTERNAŢIONALĂ KING GEORGE ANGAJEAZĂ:
  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Gorjului, Sector 6 (Telefon: 0771087519).
  Persoană calmă, care să iubească copiii, să aibă experiență cu copiii mici. să fie răbdătoare și activă.
  Atenție, simt de răspundere, spirit creativ, ordonată.
  Responsabilități:
  - sprijinirea copiilor în rutinele zilnice: ajutarea acestora la sevirea mesei, la programul de somn, schimbare pampers;
  - curățarea și igienizarea spatiilor de joacă, de clasă și a sălilor de masă;
  - ajută educatoarea la îmbrăcarea copiilor pentru activitățile din curtea grădiniței, precum și la pregătirea spațiului pentru diverse tipuri de activități;
  Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la numerele de telefon menţionate mai sus.
  Promitem să te primim cu brațele deschise în marea noastră familie King George! • 2021-09-22

  Ne distrăm şi învăţăm

  “Ploaia în borcan” i-a uimit pe micuţii noştri care s-au strâns în jurul educatoarei şi au privit cu curiozitate şi entuziasm stropii din pahar. Si amprentarea frunzelor i-a încântat pe copii, aceştia realizând frumoase peisaje de toamnă, iar ora de lectură a fost preferata tuturor.

  În fiecare săptămână, preşcolarii noştri din cadrul grădiniţei King George Păcii se bucură de activităţi dinamice şi interactive, organizate la Clubul de lectură, Clubul de muzică, Clubul de pictură, Clubul ştiinţei şi experimentelor. Zi de zi, ei descoperă, experimentează, pictează, inventează şi creează.

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #distractie #nedistramlagradinita #bucurie #ateliere #cluburigradinita #clublectura #experimentesistiinta #clubuldemuzica #clubuldepictura


 • 2021-09-21

  “Pacea este mai preţioasă decât adevărul” – Ziua internaţională a păcii (“Peace Day”)
  Această sărbătoare este marcată în întreaga lume, anual, la 21 septembrie, fiind o zi dedicată consolidării idealurilor păcii și absenței războiului și a violenței.
  Pe fondul pandemiei de coronavirus, anul acesta, tema aleasă pentru marcarea acestei zile este "Recuperare mai bună pentru o lume echitabilă şi durabilă".


 • 2021-09-21

  Kahoot! Play&Create
  Thanks to Kahoot, the 7th grade is back in force. The English class has become even more dynamic and interactive.
  Teacher Andreea Mesescu creates a learning game with questions about English Grammar and students are happy to recap using an app.
  Kahoots are best played in the classroom. The kids answer on their own devices, while questions are displayed on the interactive whiteboard.


 • 2021-09-16

  Scrisoare către elevi

  Dragii noştri elevi,

  La Şcoala Internaţională King George vă aşteaptă un drum lung către cunoaştere şi autodescoperire. Ştim, emoţiile vă copleşesc şi vă trec prin minte multe întrebări, dar dorim să vă asigurăm că noi, vom fi alături de tine zi de zi, îţi vom călăuzi paşii şi vom veni în întâmpinarea nevoilor tale. Ȋmpreună vom reuşi să depăşim noile provocări şi vom descoperi tainele noilor discipline. 

  Aici, vă aşteaptă o bancă nouă, care vă va fi străjer, holuri inspiraţionale, o curte mare cu un nuc bătrân, sub umbra căruia au fost răsfoite multe cărţi. Vă aşteaptă manualele, pregătite de explorare, vă aşteaptă oameni dedicaţi, dornici să vă ajute la orice pas. 

  Ne dorim să călătorim spre mintea şi sufletul tău, să petrecem timp preţios împreună, iar experiențele prin care veţi trece aici, să vă facă mai buni, mai puternici, mai înţelepti şi mai curajoşi. Ne-am bucura să credeţi în visurile voastre, pentru că la Şcoala Internaţională King George aveţi voie să visaţi, să credeţi în voi, să fiţi creativ, iar rolul nostru, al dascălilor, este să vă inspirăm și să vă ȋndrumăm.

  Vă încurajăm să gândiţi pozitiv, să vă descoperiţi pe voi înşivă, să ai încredere în forțele proprii. O să vedeţi că atunci când munciţi şi sunteţi implicaţi, rezultatele nu vor întârzia să apară, iar părinții, bunicii si toți cei dragi vor fi mândri de voi. Dar, cel mai important este ca voi să fiţi mândri de realizările voastre, să alegeţii bine de fiecare dată, să fiţi corecţi cu voi şi cu ceilalţi.

  Împreună vom reuși, voi sunteți motivul pentru care noi șșcoala noastră suntem aici alături de voi!

  Cu drag,

  Echipa Şcolii Internaţionale King George


   


 • 2021-09-10

  “With languages, you are at home anywhere.”
  Au mai rămas doar zece zile până la finala Olimpiadei Internationale de Limba şi Literatura Engleză Hippo.
  Şcoala Internaţională King George, o instituţie care antrenează învingătorii, aşază România pe harta celor mai bine pregătiţi elevi din lume. Trei dintre elevii noştri au obţinut rezultate remarcabile şi ne vor reprezenta în marea finală.
  Le dorim elevilor noştri mult succes şi îi asigurăm de tot suportul nostru în această perioadă.


 • 2021-09-07

  Bucuria unui nou început
  Astăzi, a fost ziua descoperirilor pentru noi, “cei mari”. Am descoperit emoții, am descoperit zâmbete, am descoperit curiozități, am descoperit întrebări, i-am descoperit pe cei mai mici elevi ai noștri, micuții de la clasa pregătitoare.
  Timorați, dar încrezători și entuziasmați, copiii așteaptă cu nerăbdare să exploreze lumea școlii împreună cu doamnele învățătoare. Curaj și succes, dragii noștri școlari, aveți parte de dascăli implicați și pasionați, de îndrumare, dragoste și susținere din partea lor.


 • 2021-09-06

  BACK TO SCHOOL
  După o vacanţă binemeritată şi o vară plină de amintiri, astăzi, a sosit momentul mult așteptat de noi toți, întoarcerea elevilor la școală.
  Emoționați și entuziasmați că se cunosc sau reîntâlnesc, copiii au pășit nerăbdători și încrezători în sălile de clasă.
  Cadrele didactice i-au așteptat pe elevii noștri cu bucurie și cu clase colorate și primitoare, unde urmează să își desfășoare activitatea.
  În instituția noastră, până în data de 13 septembrie, când va începe un nou an, are loc acomodarea elevilor și readaptarea lor la mediul școlar, prin continuarea activităților din perioada școlii de vară.


 • 2021-09-01

  Grădiniță, bine te-am găsit/regăsit!
  Cu emoții și entuziasm, cei mici au pășit astăzi în minunata lume a grădiniței, unde îi așteaptă clipe de neuitat, joacă și jocuri, descoperiri și curiozități explorate.
  Dacă unii dintre copii s-au reîntors după o binemeritată vacanță, cei mai mici au avut parte de prima zi de grădiniță din viața lor. Unii au sosit cu suspine și uimire, însă s-au bucurat de o primire caldă, înțelegere, răbdare și priviri blânde din partea educatoarelor și supraveghetoarelor.
  Bine ați venit, dragi copii, vă promitem că vom fi alături de voi zi de zi!

 • 2021-08-26

  Ziua Internațională a câinelui
  Astăzi, sărbătorim cel mai bun prieten al omului, câinele. De sute de ani, este cunoscut drept cel mai bun prieten al omului și, indiferent de rasă, dimensiune sau aspect, câinele este cel mai iubit animal de companie din istoria omenirii.
  Dragi kinggeorgieni, așteptăm cu nerăbdare să postați în comentarii fotografii cu câinii voștri. Cu siguranță, ne vom topi privindu-le. 💙🦮🐕


 • 2021-08-19

  5th grade is where the magic happens!
  “Cu acest gând ne-am început aventura în anul școlar ce tocmai a trecut, sperând că în ciuda pandemiei, noul nostru început va fi cu adevărat magic.
  În mod normal, clasa a V-a vine cu o serie întreagă de noi provocări, însă anul acesta, numărul lor a sporit și mai tare. Ne-am cunoscut din spatele măștilor, am petrecut timp împreună fiind despărțiți de panouri de plexiglas, iar apoi, când abia ne obișnuisem unii cu alții, ne-am mutat pe Zoom.
  Deși am fost recunoscători pentru că am avut ocazia să ne cunoaștem totuși fizic, chiar dacă doar pentru câteva săptămâni, am resimțit tare greu perioada în care am stat separați.
  Am învățat însă astfel să ne prețuim mai mult unii pe alții și să apreciem momentele petrecute împreună, așa că imediat ce am revenit la școală, ne-am propus să fructificăm fiecare moment. Am creat împreună amintiri magice și am devenit o familie.
  Nu ne-am propus nicidecum să fim o familie perfectă, ci ne-am permis să explorăm, să facem greșeli și să le reparăm, să iertăm atunci când este nevoie, să copilărim și să creștem deopotrivă.
  De fapt, în asta stă toată magia!” - Silvia Baumgarten, profesor diriginte clasa a V-a B

  Retrospectiva Clasa a V-a B - Scoala Internationala King George - https://www.youtube.com/watch?v=-K9w3s4Bpx0


 • 2021-08-13

  Experimente colorate

  Grupa Jelly Beans a pornit în explorarea fascinantei lumi a ştiinţei, realizând experimente. Coordonată de către educatoarea Cristina Yakupoglu, această activitate i-a impresionat pe copii, prin efectele imprevizibile şi datorită reacțiilor dintre substanțele folosite.

  Copiilor le-a fost stârnită curiozitatea, s-au distrat și au învățat în același timp. Experimentele reprezintă o bună modalitate pentru a da frâu liber imaginației copiilor și a le dezvolta simțul angajamentului. • 2021-08-13

  Pânza prieteniei

  Prietenia! Ce înseamnă pentru fiecare dintre noi? Cât de importantă și benefică este în viețile noastre? Elevii noștri au avut ocazia să răspundă la aceste întrebări, să își exprime sentimentele, să interacționeze, să se cunoască și să se distreze împreună.

  Psihologul Teofila Rădeanu i-a îndrumat pe cei mici în timpul jocului “Pânza prieteniei”, un joc prin care copiii pot lega prietenii, îi pot cunoaşte mai bine pe cei cu care obişnuiesc să se joace de obicei şi nu în ultimul rând se distrează. Prin intermediul acestui joc, copiii au avut ocazia să îşi descopere calităţile şi totodată să le aprecieze pe ale celor din jurul lor, dar să afle şi percepţia pe care o au ceilalţi despre ei.

  Sfoara a ajuns la fiecare jucător şi în felul acesta s-a ţesut o pânză a prieteniei, asemănătoare pânzei de păianjen. • 2021-08-11

  Conectăm educaţia la viitor

  Elevii noştri au pornit într-o expediţe în universul cunoaşterii în AFI HUB PROEDUS, cel mai mare hub educaţional din Bucureşti. Organizatorii au avut surprize pregătite pentru copii, de la expozitii despre corpul uman, până la sesiuni de experiemente in laboratorul de chimie special amenajat.

  Copiii au participat la ateliere creative şi au vizitat expoziţiile interactive din domeniul revoluţiilor ştiinţifice, laboratorul de chimie, zona multimedia, zona expoziţională; zona de film şi zona dedicată activităţilor sportive. • 2021-08-09

  Muzeul îl vizităm,
  Cu vaporaşul ne plimbăm

  Pe malul lacului Herăstrău, avem bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din secolul al XVII-lea până la începutul secolului XX, construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie, care au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

  Parcul Herăstrău este astăzi o zonă verde de o frumusețe aparte, iar plimbarea cu vaporaşul Cernica a reprezentat pentru elevii noştri modul perfect de a se relaxa, de a se distra şi a se bucura de liniştea pe care o oferă lacul Herăstrău.

  Plimbare cu vaporasul pe lacul Herastrau – https://youtu.be/I1yNzveLKLo

  Pe valurile Herastraului – https://youtu.be/uAx65kEc13o

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #plimbarecuvaporasul #ParculHerastrau #bucurie #gradinita #valurilelacului #amintiri #valurileHerastraului #laculHerastrau • 2021-08-09

  Distracţie la piscină

  În piscină ne bălăcim
  Şi cu apă ne stropim.
  Suntem veseli, încântați,
  Jucăuși și relaxați.

  In piscina ne balacim si cu apa ne stropim – https://youtu.be/CQF4-htMitw

  Distractia este in toi la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/TswBeVcOSvs

  Distractie in piscina la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/IWWtKeXrm5o

  Ne racorim si in piscina ne balacim – https://youtu.be/u_SV7NFYxzc


 • 2021-08-08

  Ultimele locuri disponibile la clasa pregătitoare, an şcolar 2021-2022 “Rolul clasei pregătitoare este să sprijine copilul să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită” Clasa pregătitoare ajută copilul să realizeze trecerea de la învățământul preșcolar la clasele primare, trecere care trebuie făcută treptat. Rolul clasei pregătitoare este acela de a obișnui copilul cu modul de socializare într-un mediu organizat, fapt care contribuie la dezvoltarea personalității lui. Școala introduce copilul în tărâmul magic al semnelor și al noilor înțelesuri; îi oferă instrumentele de care are nevoie pentru a se descurca în această lume. Ce abilităţi îşi formează copilul în clasa pregătitoare? Cunoaşterea mediului şi a lumii; Abilităţi de ascultare; Curiozităţi şi abilităţi de întrebare; Abilităţi motorii fine şi de coordonare; Independenţă şi responsabilitate; Să învețe sistematic și să gândească logic; Abilităţi de comunicare, colaborare cu alţi elevi şi cu adulţi din afara familiei; Gândire logică; Gestionare a timpului. Vă așteptam cu drag să ne treceți pragul, încrezători că vom reuși împreună să conturăm frumos parcursul educațional al copilului dumneavoastră! Contact: ☎️ T: +40 761 880 643 💻E-mail: scoala@king-george.ro #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #inscrieripregatitoare #inscriericlasapregatitoare #parcurseducational #scoalaprivata #clasa0 #clasazero #inscrieri20212022 #inscrierielevipregatitoare #peofesionalism


 • 2021-08-03

  L-aţi văzut cumva pe Zdreanţă?

  Cel cu ochii de faianţă?
  E un câine zdrenţuros
  De flocos, dar e frumos.

  Noi l-am văzut pe Zdreanţă în cadrul vizitei la Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, casa în care a locuit marele poet, unul dintre cei trei mari inovatori ai limbajului poetic. Elevii au explorat casa memorială, care reprezintă un spațiu inedit datorită istoriei și amintirilor pe care le poartă cu ea.

  Ei au vizitat clădirea, care este compusă din parter și etaj, în total 18 camere și au descoperit obiecte de mobilier datând din acea vreme, cărți, obiecte de artă, fotografii, documente originale ale poetului Tudor Arghezi. • 2021-08-03

  La taifas cu harta lumii

  Proiectul de la limba și literatura română i-a purtat pe elevii noștri pe aripile călătoriilor și ale descoperirilor culturale. Copiii au fost creativi, iar imaginația lor a prins contur, realizând teme inedite.

  Iarina Popescu de la clasa a V-a A a stat de vorbă cu harta lumii, iar împreună au hotărât care va fi următoarea destinație. Să fie Italia? America? Sau sudul Franței?

  Voi ce destinație ați alege?

  Calatorie in jurul lumii - Iarina Popescu, Clasa a V a A, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/sOnyynjnMZI


 • 2021-08-02

  Vizităm și olărim

  Aventura la Cosești continuă și pentru preșcolarii noștri de la Grădinița King George Brâncoveanu. Copiii au avut parte de o excursie distractivă și memorabilă pe meleagurile argeșene.

  Lecția de olărit i-a impresionat pe micuți, aceștia reușind să confecționeze oale de lut cu ajutorul meșterilor olari. Distracția a continuat în natură, printre animale, verdeață, și activități precum tiroliana și tirul cu arcul.


 • 2021-07-30

  Gaudeamus Igitur

  O nouă generaţie de copii se pregăteşte de absolvirea grădiniţei. La festivitate, emoţionaţi şi melancolici, preşcolarii din Grupa Bunnies au spus „La revedere, grădiniţă!”. În toamnă, copiii îşi vor lua rămas bun de la doamnele educatoare şi de la sălile de clasă care i-au găzduit vreme de ani de zile.

  Gaudeamus igitur,
  Juvenes dum sumus;
  ……………………………
  Vivat academia,
  Vivant professores,
  Vivat membrum quodlibet,
  Vivant membra quaelibet,
  Semper sint in flore!

  Festivitate de absolvire, Grupa Bunnies - https://youtu.be/yu0Hn3iKSSY • 2021-07-29

  ŞCOALA INTERNAŢIONALĂ KING GEORGE ANGAJEAZĂ:

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Brâncoveanu, Sector 4 (Telefon: 0751024024);

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Gorjului, Sector 6 (Telefon: 0771087519);

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Păcii, Sector 6 (Telefon: 0763642595);

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Uverturii, Sector 6 (Telefon: 0785022593).

  Persoană calmă, care să iubească copiii, să aibă experiență cu copiii mici. să fie răbdătoare și activă.

  Atenție, simt de răspundere, spirit creativ, ordonată.

  Responsabilități:

  - sprijinirea copiilor în rutinele zilnice: ajutarea acestora la sevirea mesei, la programul de somn, schimbare pampers;
  - curățarea și igienizarea spatiilor de joacă, de clasă și a sălilor de masă;
  - ajută educatoarea la îmbrăcarea copiilor pentru activitățile din curtea grădiniței, precum și la pregătirea spațiului pentru diverse tipuri de activități;
  Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la numerele de telefon menţionate mai sus.

  Promitem să te primim cu brațele deschise în marea noastră familie King George! • 2021-07-29 • 2021-07-28

  Limonadă delicioasă și răcoroasă

  La Grădinița King George Uverturii,
  Singuri noi ne răcorim,
  Limonadă aromată pregătim.
  Lămâile s-au transformat
  Într-un produs minunat.

  Ne distrăm si calculăm,
  Împreună improvizăm,
  Limonada de la colegi o cumpărăm,
  Cu nerăbdare o gustăm.

  În curte este veselie,
  Limonada ne-a dat energie.
  Bucurați-vă cu noi,
  Suntem harnici și vioi.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #GradinitaKingGeorgeUverturii #Uverturii #Stupca #KingGeorgeInternationalSchool #bucurie #energie #limonada #neracorim #curte • 2021-07-27

  Reciclăm şi natura o salvăm

  Protejarea mediului este de o importanță uriașă pentru noi, dar și pentru generațiile care urmează. Planeta Pământ este cea care ne găzduiește, pentru ca noi să putem trăi în armonie, de aceea trebuie să o respectăm și să învățăm cum o putem proteja.

  Atelierul de materiale reciclabile i-a învațat pe copii de ce este important să facem acțiuni care sunt prietenoase cu natura. În cadrul atelierului, copiii au transformat materielele reciclabile în opere frumoase, creative şi haioase şi au aflat modalități practice de a proteja natura prin reciclarea obiectelor pe care le folosesc. • 2021-07-21

  Scena de teatru s-a mutat în sala de clasă

  Micii actori ne uimesc,
  Când piesa o pregătesc.
  Creativi, cu energie,
  Se pricep la dramaturgie.

  Rolurile le interpretează,
  Fiecare se ghidează,
  Ei frumos colaborează.
  Întreaga clasa vibrează.

  Dramaturgie la Scoala Internationala King George - Concursul de alergare – https://youtu.be/U2SCDnM_1Is

  La Teatru in sala de clasa - Scoala Internationala King George – https://youtu.be/ikBU-rePJzM

  Micii actori de la clasa a IV a D - Scoala Internationala King George – https://youtu.be/9wTtCjrthLg

  Ne distram si in piese de teatru jucam - Scoala Internationala King George - https://youtu.be/Iaw7W8xMHOY


 • 2021-07-20

  Vara se numără amintirile

  Vacanţele de vară rămân cele mai frumoase perioade din vieţile copiilor. Pentru elevii Şcolii Internaţionale King George, Tabără de echitaţie organizată în cadrul Clubului Ecvestru Caii Munţilor Lereşti şi Tabăra de dezvoltare personală au reprezentat experienţe de care îşi vor aduce aminte toată viaţa.

  Spiritul de aventură, echilibru, relaxarea activă şi optimismul au constituit elemente care au conturat o atmosferă deosebită în zona pitorească şi captivantă a Muscelului.

  Un interviu amplu despre aceste meleaguri şi experienţa trăită de elevii noştri, puteţi urmări în clipul care urmează: https://youtu.be/EwrlGiQEotA


 • 2021-07-19

  Descoperim împreună lucruri noi

  Atelierul de dezvoltare personală şi creativitate i-a purtat pe copii pe aripile descoperirilor, curiozităţilor şi ale interacţiunii cu ceilalţi.

  Atelierele au fost susţinute de către Diana-Maria Georgescu, Cofondator al Delta Guide – Reshaping Perspectives, Fondator și Președinte al Asociației WomenEsteem International: „A fost o experiență unică, iar copiii mi-au făcut ziua frumoasă. Mulțumesc, Școala Internațională King George pentru oportunitatea de a lucra cu atâția copii frumoși! Acum... este timpul să ne relaxăm și să plutim în alte dimensiuni!”

  Copiii au vorbit despre emoţii, construire relații mai puternice, gestionare incertitudini, influența comunicării în relațiile cu colegii, cu profesorii, familia, prietenii sau chiar cu oamenii noi care ne intră în viață.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #atelierdezvoltarepersonala #dezvoltarepersonalaelevi #atelierecreativitate #nedezvoltam #impreunainvatam #oportunitate #experienta • 2021-07-16

  Inspiraţie şi culoare

  Energici şi creativi, elevii noştri s-au bucurat de frumuseţea culorilor şi varietatea texturilor la atelierul de pictură. Reprezentând o modalitate inedită, de relaxare şi antrenare a imaginaţiei, pictatul pe material textil i-a entuziasmat pe copii.

  Coordonaţi de profesoara de arte plastice, Cristina Tomescu, elevii noştri au pictat şi personalizat sacoşele din bumbac. Rezultatele finale au fost peste aşteptari, participanţii plecând acasă cu un accesoriu pictat după propriile preferinţe.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #sacoselecolorate #culoare #pictam #pictura #atelieruldepictura #bucurie #eleviinostripicteaza #soare #fericire #amintiri


 • 2021-07-16

  La piscină... în curtea grădiniței

  “Căldură mare, mon cher!” Dar, noi știm cum să ne răcorim. Marea bălăceală a avut loc în curtea Grădiniței King George Păcii, care s-a transformat într-un adevărat parc acvatic de distracții.

  Piscinele și-au așteptat coechipierii, înarmați cu energie, voie bună, mingiuțe și pistoale cu apă. Îmbrăcați în costume de baie și pregătiți pentru plajă și joacă în apă, copiii s-au destins și s-au distrat de minune.

  Marea balaceala la Gradinita King George Pacii - https://youtu.be/x3gKJCdt6GQ

  Ne distram si in apa ne jucam - https://youtu.be/Zi-8OfzaFU0

  O zi racoritoare pentru prescolarii kinggeorgieni - https://youtu.be/36-6UP1KfM4
 • 2021-07-14

  Valurile Herăstrăului

  Vaporul e pregătit,
  În explorare am pornit.
  Suntem veseli, curajoși,
  Peste bord ne uităm curioși.

  Herăstrău-i minunat,
  Ideal de vizitat.
  Un parc uriaș se întinde,
  Sub privirile noastre blânde.

  Alergăm, descoperim,
  Pe educatoare le uimim.
  Ne place când ne distrăm,
  Și amintiri prețioase adunăm. • 2021-07-14

  O vizită “sălbatică”

  Plimbarea la Grădina Zoologică Bucureşti a fost o alegere minunată şi totodată foarte educativă pentru elevii noştri. Ei au descoperit frumuseţea ce se ascunde în Grădina Zoo, un parc ce se poate lăuda cu o varietate de animale, păsări, reptile şi peşti.

  Grădina Zoologică se întinde pe o suprafață totală de 6,7 ha, întreține și expune o colecție de animale vii, sălbatice, indigene și exotice. În prezent, aici sunt expuse circa 1000 de exemplare din 203 de specii de animale exotice.

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #GradinaZoologica #ovizitasalbatica #plimbarezoo #vizitazoo #biodiversitate #animalesalbatice #animaleexotice
 • 2021-07-12 • 2021-07-09

  Biblioteca Națională a României – descoperire şi cunoaştere

  Vizita la Biblioteca Națională a României, o instituție fundamentală pentru cultura română, a reprezentat un pas către cunoaștere pentru elevii noştri. Copiii au descoperit informații prețioase într-un tur ghidat al spațiilor publice ale bibliotecii, au aflat despre facilităṭile de care se pot bucura dacă vin să citească şi să studieze în sala de lectură.

  Elevii noştri au fost încântaţi de acest mediu mediu excepțional de cercetare, inspiraţie, învățare, descoperire şi petrecere a timpului liber, în acord cu noile tendințe în domeniu. Ei au pus numeroase întrebări şi au fost bucuroşi că au descoperit universul lecturii.

  De asemenea, au aflat că Biblioteca Națională a României este cea mai mare bibliotecă din România, a fost inaugurată pe 23 aprilie 2012 şi cuprinde 14 săli de lectură, cu o suprafaţă totală de 14.000 de metri pătraţi, în care se găsesc 350.000 de documente, cărţi vechi, rare, dintre care 40.000 sunt manuscrise. • 2021-07-09

  Culorile fericirii

  Iată-ne ajunși acum,
  La serbarea de rămas bun.
  Un an frumos a trecut,
  Clipe unice am petrecut.

  La King George Uverturii,
  E tărâmul iubirii.
  Venim cu bucurie
  Și lucrăm cu energie.

  Împreună am reușit,
  Lucruri noi am descoperit.
  Am desfășurat activități,
  Am fost creativi și isteți.

  Vacanța noastră a venit,
  Cu soarele ne-am împrietenit.
  Vara aceasta ne jucăm,
  Vizităm și ne distrăm. • 2021-07-07

  Prestanţă şi performanţă

  Italia, venim! Participarea la Olimpiada de Limba şi Literatura Engleză Hippo a venit cu rezultate remarcabile pentru şcoala noastră. Trei dintre elevii noştri s-au calificat în finala care se va desfăşura în Italia, la Rimini, pentru faza pe Uniunea Europenă, respectiv la Lido di Jesolo/ Veneţia, pentru faza mondială.

  Cristina Puchea, şefa Catedrei de Limbi Străine din cadrul şcolii noastre, le-a fost alături în permanenţă copiilor şi i-a îndrumat pe întreg parcursul competiţiei. Îi felicităm atât pe participanţi cu multă căldură pentru efortul depus şi pasiunea pentru studiul limbii engleze, cât şi pe profesorii noştri coordonatori pentru implicare şi rezultatele cu care ne mândrim cu toţii.

  Felicitări vin şi din partea Cristinei Puchea, şefa Catedrei de Limbi Străine din cadrul şcolii noastre: ˮAş dori să felicit toţi elevii care au participat la această competiţie şi întreaga catedră de limbi străine. Fiecare participare a noastră mă bucură, iar faptul că ne-am calificat al treilea an la rând, spune ceva despre pasiunea profesorilor şi dăruirea acestora, dar şi despre efortul şi dorinţa copiilor”.


 • 2021-07-07

  Distracţia este în toi

  Costumaţi şi deghizaţi,
  Vizibil emoţionaţi,
  Ne distrăm şi defilăm,
  Costumele le afişăm.

  Prinţese şi personaje,
  Pompieri şi echipaje.
  Elsa şi cu Spiderman,
  Cenuşăreasa şi Batman.

  Cu toţii au sărbătorit,
  Un an de grădiniţă fericit.
  Experienţă am dobândit,
  Acum, vacanţa a venit.
  Din toamnă ne vom bucura,
  Lucruri noi vom învăţa.

  Dansam si ne distram - Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/Ii5rZHjt-QU

  Distractia este in toi la Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/VQTXQqtf8iw

  Ne jucam si baloane modelam - Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/b47Lob6SjBM

  Parada costumelor la Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/qi_MMsGjhls • 2021-07-05

  HAI ÎN ECHIPA NOASTRĂ!

  ȘCOALA INTERNAȚIONALĂ KING GEORGE ANGAJEAZĂ:

  - PROFESOR ÎNVĂȚĂMÂNT PREŞCOLAR;
  - PROFESOR MATEMATICĂ;
  - PROFESOR LIMBA GERMANĂ;
  - SUPRAVEGHETOARE GRĂDINIŢĂ;
  - PERSONAL CURĂŢENIE.

  Dacă ești empatic, profesionist, energic, responsabil, organizat, creativ, curajos, sociabil, ingenios, serios, ai răbdare, simțul umorului, îți place să lucrezi cu copiii, într-un cuvânt, să fii “SUPEREROU”,

  AȘTEPTĂM CV-UL TĂU PE ADRESA DE E-MAIL: scoala@king-george.ro

  Detalii telefon: 0761.880.643

  Promitem să te primim cu brațele deschise în marea noastră familie King George! • 2021-07-05

  Tabăra de Dezvoltare Personală Discover Me

  Un copil fericit este un copil cu o stimă de sine crescută, curios, creativ ce va deveni un adult flexibil în gândire, puternic în confruntarea cu provocările vieții, perseverent în atingerea obiectivelor. Tabăra de vară, desfăşurată în zona pitorească a Muscelului le-a oferit copiilor zile pline de energie, interacţiune socială şi experienţe noi.

  Tabăra de Dezvoltare Personală Discover Me a fost susținută de către Teofila Rădeanu (https://m.facebook.com/psihologteofilaradeanu), psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ în formare, cu experienţă în psihologia copilului şi adolescentului, pasionat de lucrul cu copiii, şi, în acelaşi timp, foarte atent la nevoile şi dificultăţile părinţilor.

  Pentru noi este foarte important să ajutam copiii să-și dezvolte calități precum încrederea în sine, comunicarea, curiozitatea, creativitatea, conștiinciozitatea, perseverența și capacitatea de adaptare. Toate acestea, dezvoltându-se încă din copilărie, vor deveni un mod de viață pentru viitorul adult.

  Prin temele abordate, activitățile de grup şi jocurile organizate în tabără s-a urmărit dezvoltarea abilităților copiilor, fiindu-le aduse reale beneficii prin creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea relațiilor interpersonale, dezvoltarea abilităților de a gestiona schimbarea, dezamăgirea, dar și succesul, definirea propriilor valori și, nu în ultimul rând, acumularea de experiențe noi. • 2021-07-02

  O tabără dulce

  După o săptămână minunată petrecută în mijlocul naturii, elevii noştri înscrişi la Tabăra de Echitaţie şi Tabăra de Dezvoltare Personală au avut parte de o frumoasă surpriză.

  Ultima zi la Lereşti i-a adunat pe copii la focul de tabără, unde au dansat, au cântat şi s-au distrat împreună cu profesorii lor. Seara a devenit şi mai dulce cu un desert savuros, torturile King George. • 2021-07-01

  Distracţie şi relaxare

  O zi plină de jocuri și activități haioase pentru micuţii noştri, care au vizitat Atelierul Olarului din Coşeşti, județul Argeș. Aici, îndrumaţi de meşterii olari, au învățat cum se folosește roata olarului și şi-au confecționat singuri o ulcică de lut.

  A urmat programul de distracție cu tiroliană, tras cu arcul la țintă și plimbare cu căruţa, spre entuziamul copiilor. După această frumoasă zi plină de vizite interesante, copiii s-au întors acasă cu o mulţime de poveşti bune de împărtăşit cu toţi prietenii.

  Ne plimbam cu caruta - Excursie Cosesti – https://youtu.be/rQG8-FymBH4

  Plimbare cu caruta - Excursie Cosesti – https://youtu.be/aX3S3fJ9bu8 • 2021-06-30

  O aventură a simţurilor la Museum of Senses

  Săptămâna “Şcoala Altfel” a început pentru elevii de gimnaziu cu o experienţă inedită la Museum of Senses, o călătorie într-un labirint magic, unde copiii şi-au trezit simţurile. Însoţiţi de profesorul diriginte, Andreea Mesescu, elevii clasei a VI-a au păşit într-o lume a senzaţiilor şi a iluziilor optice într-un muzeu extraordinar.

  Copiii au aflat mai multe despre percepţie, vibraţii, atingere, creierul uman şi ştiinţă, iar simţurile le-au fost puse la încercare. Purtaţi într-un joc de umbre şi lumini, descoperind magia culorilor, au învăţat lucruri noi şi s-au distrat de minune. Un loc atât distractiv, cât şi educativ, uimitor şi totodată enigmatic, nefiresc şi deopotrivă raţional.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #Museumofsenses #calatorie #experienta #muzeu #simturi #redescoperimsimturile #scoalaaltfel #gimnaziu #plimbari #lapasprinbucuresti


 • 2021-06-29

  La revedere, grădiniţă!

  „Emoţiile au aceeaşi intensitate de fiecare dată când o nouă generaţie îți spune «adio»... şi totuşi sunt diferite. O mulţime de gânduri îţi vin în minte, recapitulezi rapid anii petrecuţi împreună, îţi aminteşti de ei mici şi temători în prima zi de grădiniţă, apoi brusc, îi priveşti cu mândrie şi realizezi cât de mult au crescut. Un zâmbet discret îţi apare pe chip şi te bucuri că ai contribuit şi tu, pe lângă familie, la educarea şi formarea lor. A trecut un an şi am fost ca a doua mamă pentru ei. Inima îţi bate cu putere când toţi copiii strigă «doamnaaaaa, teacherrrrrrr», te întorci tresărind şi vezi un chip angelic, cu ochii plini de lacrimi, te apropii de el, îl mângâi uşor pe spate încercând să afli ce s-a întâmplat. Îți răspunde încet, printre suspine, «o să îmi fie dor de grădiniţă» În acel moment constaţi că efortul tău și dăruirea cu care ai lucrat cu ei nu au fost în zadar! O să-mi fie dor de voi!”

  Kindergarten Teacher Andreea Voicu • 2021-06-29

  “Trăieşte, copile, în veselie şi fără griji!” – Tabăra Lereşti 2021

  Aventură, recreere, liniște, echilibru, natură, sensibilitate, toate acestea le-au găsit elevii noştri la clubul ecvestru "Caii munților". Într-un cadru mirific, în satul Lereşti, în nordul judeţului Argeş, în zona pitorească a Muscelului, copiii au avut bucuria de a participa la Tabăra de Echitaţie.

  Elevii s-au deconectat total şi au descoperit atracțiile locului, aerul și susurul râului de munte, bucatele de casă, plăcinta de mere servită lângă focul de tabără și multe alte bunătăți. Tabăra de echitaţie a fost atât un prilej de a învăţa despre psihologia cailor şi bazele echitaţiei, cât şi un prilej pentru dezvoltarea personală a copiilor.

  Tabara de echitatie 2021, Leresti - Scoala Internationala King George – https://youtu.be/kVxebunfpps

  Tabara de echitatie 2021, Scoala Internationala King George - Caracteristicile cailor – https://youtu.be/l-1Iak84zxM

  Tabara de echitatie 2021, Scoala Internationala King George - Lectii de calarie – https://youtu.be/Htmv-pCNSW0

  Tabara de echitatie 2021, Scoala Internationala King George - Primele lectii – https://youtu.be/iD-gbhtutYM • 2021-06-29

  Orice sfârșit este un nou început!

  Iată-ne ajunși la finalul anului școlar, un an dificil, dar frumos, un an în care am învățat să fim solidari, curajoși și puternici. Un an în care am învățat să ne susținem, să trecem peste toate piedicile împreună, să zâmbim și să ne îmbrațișăm virtual.

  Astăzi, se încheie o etapă importantă în viața elevilor de clasa a IV-a. După cinci ani minunați petrecuți în școala noastră, elevii clasei a IV-a D își iau rămas bun și se pregătesc de un nou drum, de o perioadă frumoasă, cu descoperiri, emoții, prietenii și curiozități.

  Emoționată și impresionată de un parcurs de excepție, învățătoarea Mirabela Mitu ne-a împărtășit: “După cinci ani în care am râs și am învățat, am zâmbit și am explorat, ne-am jucat, ne-am distrat și cel mai important: AM LEGAT O PRIETENIE FRUMOASĂ, a sosit momentul în care ne luam rămas bun. Suntem optimiști și recunoscători pentru amintirile frumoase pe care le-am strâns împreună, dar simțim și un mare gol care speram să se umple în luna septembrie.”

  Festivitate final an scolar - Clasa a IV a D, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/P0wowPQtFsk

  Dupa cinci ani ne luam ramas bun - Clasa a IV a D, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/rFy_2vZLekQ

  Festivitate Clasa a IV a D, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/qEU3TT3ab-4 • 2021-06-29

  Ziua IEI

  Astăzi, elevii și profesorii noștri au îmbrăcat straiele de sărbătoare, iile, iar curtea școlii s-a transformat într-o spectaculoasă expoziție a portului național românesc. În fiecare an, la 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei, bluza tradiţională românească fiind un simbol internaţional al culturii române şi o piesă emblematică a costumului popular naţional românesc.

  Ziua de 24 iunie coincide cu Sărbătoarea Sânzienelor, amintindu-ne faptul că în tradiţia noastră populară, acestea erau îmbrăcate în ii. • 2021-06-29

  Purple Stars shining

  Suntem mici, dar curajoși,
  După un an, tot voioși.
  La final de an școlar,
  Sărbătorim extraordinar.

  Cântăm, recităm, dansăm,
  La serbare ne distrăm.
  Un an greu, dar și frumos,
  Cu un parcurs spectaculos.

  Cuvinte noi am învățat,
  Ne-am jucat, am colorat.
  Veseli și cu energie,
  Am avut parte de magie.

  Mulțumim, draga noastră educatoare
  Că ai avut multă răbdare.
  Mereu tu ne-ai ajutat,
  Împreună am lucrat.

  Festivitate final an școlar - Grupa Purple Stars, Gradinita King George Brancoveanu: https://youtu.be/mDYu5jwBHSk • 2021-06-29

  Sporul casei

  Sporul casei, un “talisman al cămării”, este simbolizat prin multitudinea roadelor măcinate. Această sticlă ornamentală, umplută cu seminţe de cereale, pline de simboluri, ar fi ideal s-o avem cu toţii în casele noastre.

  Folosindu-şi imaginaţia şi buna dispoziţia, în cadrul acestui atelier, copiii au combinat culori, au experimentat texturi noi și au folosit materiale cât mai variate. Ei au realizat lucrări minunate cu mânuţele lor, iar la finalul atelierului au plecat acasă cu un borcan plin cu energie pozitivă şi originalitate. • 2021-06-18

  Sărbătoarea micilor elevi

  Bine aţi venit la serbare!
  Astăzi este sărbătoarea
  Micilor elevi.
  Cei ce iată au terminat
  Literele de-nvăţat.

  Fiecare are o invatatoare Clasa pregatitoare C, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/tKJIGAmhqjE

  Vine vacanta - Clasa pregatitoare C, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/TnADJqDOgaY

  Şi acum sărbătoresc
  Că ştiu să scrie! Şi citesc
  Orice carte le veţi da,
  Pentru ei va fi uşor
  Să decopere … aşa,
  Ce-i acolo scris cu dor!

  Zi de zi, din toamnă până-n vară,
  Am scris şi am citit şi am cântat.
  Ne-am întrecut cu timpul care zboară
  Şi-atâtea lucruri noi am învăţat!

  Aici, într-o clasă minunată,
  Zi de zi ne-am adunat,
  Şi lucruri folositoare-n viaţă,
  De toate am învăţat!

  Iată, timpul repede s-a scurs
  Şi toţi vrednici am ajuns.
  Gânduri vii ne vin în minte
  Vă vom povesti cuminte
  Cum a fost... prin ce-am trecut,
  Timpul ce l-am petrecut

  În acest prim an şcolar
  Însoţiţi de-al şcolii dar!
  Vă promitem că la anul
  Vom fi mai harnici, mai atenți.
  Vom lua toţi note mari,
  Vom fi cei mai buni şcolari
  Mereu harnici şi cuminţi
  Să-i bucurăm pe părinţi!


 • 2021-06-18

  Vă urăm “BINE AȚI VENIT!”

  La un spectacol inedit!

  Sa inceapa festivitatea de premiere - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/oS0N-AiHBpY

  Asta-i hora romaneasca - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/gcZzRvsIqUI

  O lume minunata - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/5TkjqZGkKZ4

  Waka, waka - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/pIYHHwrFIS0

  Dragi spectatori și spectatoare,
  Dragi părinți - mame, tați, bunici
  Vă urăm ”BINE AȚI VENIT!”
  La un spectacol inedit!
  Iată timpul a trecut,
  Mai mari noi ne-am făcut.

  Ce eram frumoși, deștepți
  Acum suntem chiar perfecți!
  Clasa I ne-a ajutat,
  Ne-a crescut, ne-a educat.
  Cu literele ne-am jucat,
  Și pe X noi l-am aflat.

  Pe aripi de cuvinte am zburat,
  Un club de lectură am înființat.
  Eroi și prințese am cunoscut,
  Și pe toți noi i-am plăcut.
  Am învățat și despre viață,
  Cum să fim buni, cum să facem față
  Cum să fim politicoși,

  Mari, frumoși, mărinimoși.
  Clasa I emoție pură,
  Ne-a făcut lumea mai bună.
  Noi colegi ne-au încântat,
  Frumoase prietenii am legat.
  I D - familie mare,

  Nu există în King George asemănare!
  Deștepți, frumoși fără pereche,
  O clasă ca a noastră nu mai este!
  Miss a noastră ne iubește,
  Ca o zână din poveste.
  Ne învață, ne zâmbește
  Și pe loc ne înveselește.
  Uneori ne mai și ceartă
  E ca o furtună toată!

  Și atunci să vezi vocal,
  Ce e un discurs motivațional.
  Ne place să ne jucăm
  Să zburdăm, să ne alergăm.
  Să colorăm, să dansăm
  Și mereu să ne distrăm.

  Dar să nu uităm de carte,
  Ea ne învață cam de toate
  Engleză, română, mate,
  Trebuie să le știm pe toate!
  Nu-mi place ziua de marți
  Suntem foarte aglomerați
  Caligrafia îmi pune capac,
  Cand pe h nu știu să-l fac.

  Dar vine ziua de joi.
  Fericirea e în toi.
  Așteptăm cu nerăbdare
  Joia educațională prinde culoare.
  Dacă la meteo se anunță ploaie cu clipe grele,
  Zâmbește, pune-ți o dorință...
  Și dintr-o bucurie să ne facem multe umbrele.

  Dragi părinți, vă aducem mulțumire
  Că ne-ați crescut cu iubire.
  Ne-ați ținut mereu de mână
  Și ne-ați făcut inima mai bună.

  Vrem cu noi să vă mândriți
  Că suntem copii cuminți
  Astăzi sunteți lângă noi
  Peste ani o să avem grijă de voi!
  În ochii unui copil,
  Fericire mereu să găsim.

  Să avem zâmbetul curat,
  Să fim cum ne-ați învățat.
  Ce ar fi ziua fără soare?
  Ce ar fi cerul fără mare?
  Ce ar fi viața fără bucurii?
  Dar lumea fără copii?
  Ce ar fi pădurea fără copaci?
  Ce ar fi câmpul fără maci?
  Ce ar fi viața fără bucurii?
  Dar iubirea fără copii?

  Și acum la final,
  Cu emoție și iubire
  Vrem să vă dăm de știre
  Aveți un copil ce crește
  Un suflet ce vă iubește
  Și să nu uitați vreodată

  Mamă, tată, voi reprezentați lumea toată! • 2021-06-18

  Istoria din casă în casă

  Asociaţia culturală “Istoria din casă în casă” a ajuns şi în şcoala noastră, în urma acordului de parteneriat semnat acum trei săptămâni. În cadrul atelierului de istorie, fondatoarea asociaţiei, dr. Daniela Popescu, le-a vorbit elevilor clasei a V-a B despre copilăria în timpul regimului comunist.

  Copilăria în comunism era cu mult diferită spre deosebire de cea de acum, iar copiii au fost curioşi să afle detalii despre acea perioadă. Au vorbit despre jucării, rechizite, lecturi, activităţi de vacanță, Asociația pionierilor și modalități de petrecere a timpului liber. În lipsa tehnologiei şi a programelor TV, copiii de dinainte de 1989 petreceau mai mult timp împreună, afară, la joacă. • 2021-06-18

  Tradiție și distracție

  Vizita la “Stâna” lui Mitu Ciobanu a reprezentat o lecție captivantă și interactivă pentru copii, în care au aflat cum se utilizează anumite unelte tradiționale și cum laptele este transformat în produse lactate finite.

  În cadrul vizitei la Atelierul Meșterului Olar de la Cosești, copiilor le-a fost prezentată tradiția locală a olăritului. Fiecare copil a modelat pe roata olarului un obiect, asistat de meșterul olar. • 2021-06-18

  Noi alegem să fim informați!

  O vizită educativă pentru elevii noștri de gimnaziu

  Elevii claselor a V-a A, a V-a B, a VI-a și a VII-a au participat la atelierele informative susținute de comisarul de poliție Silvia Voicu, din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

  Câte substanțe toxice conține fumul de țigară?
  Ce înseamnă dependența?
  Dacă drogurile și țigările sunt atât de periculoase, de ce au fost inventate și de ce sunt vândute?
  Care sunt efectele drogurilor?
  Care sunt cele mai periculoase droguri?
  Tatăl meu fumează, credeți că se va îmbolnăvi?

  Sunt doar câteva dintre curiozitățile copiilor, acestea fiind explicate clar și concis de către comisarul de poliție. Întrebările nu s-au oprit, elevii celor patru clase au avut dezbateri efervescente cu doamna Voicu, iar toate aspectele le-au fost clarificate. • 2021-06-09

  Aventura continuă

  Explorare, bucurie, natură, energie, voie bună, descoperire, curiozitate, zâmbete, distracție, o zi minunată pentru elevii noștri.

  Meleagurile argeșene i-au așteptat și le-au oferit amintiri de neuitat. Vizita la stână, atelier de olărit, plimbarea cu căruța, tiroliana, un prânz delicios, toate au fost savurate de copii.

 • 2021-06-09

  O excursie memorabilă • 2021-06-07

  Jurnal de călătorie

  Dis de dimineată, entuziasmaţi şi dornici de a explora natura, elevii noştri, însoţiţi de doamnele învăţătoare, au pornit într-o frumoasă călătorie la Coşeşti, Argeş.

  Copiii vor participa la ATELIERUL OLARULUI, în cadrul căruia vor deprinde secretele modelării vaselor de lut la roata olarului şi la ATELIERUL “CROISSANTUL CIOBĂNESC”, unde se vor bucura de o lecţie captivantă şi interactivă despre produsele lactate.

  Aşteptăm veşti şi fotografii din minunata excursie. • 2021-06-07

  Vocație, pasiune, dăruire

  În fiecare an, pe 5 iunie, este sărbătorită Ziua Învățătorului. Elevii noştri au pregătit diverse activităţi şi proiecte pentru a sărbători această frumoasă zi împreună cu educatorii, învăţătorii şi profesorii lor.

  Învățătoarea clasei a IV-a B, Monica Moraru, cea care i-a îndrumat pe elevii săi timp de cinci ani, le-a fost alături și i-a învățat o mulțime de lucruri, a avut parte de o surpriză inedită din partea acestora. Nu doar că a primit premiul “Best Teacher Ever”, dar s-a bucurat de cuvinte prețioase și emoționante din partea copiilor:

  "Mulțumesc că m-ați inspirat să devin mai bun."

  "Nu ați fost doar profesoara mea, ați fost cea mai bună prietenă a noastră."

  "Ne-ați învățat o mulțime de lucruri interesante, iar împreună am realizat proiecte minunate."

  "Ne-ați învățat cum să scriem, cum să desenam, să pictam, să dezbatem diverse teme. Ne-ați ajutat să găsim piesele puzzle-ului, care la început reprezenta o lume necunoscută pentru noi." • 2021-06-07

  LA MULŢI ANI, dragii noştri colegi, făuritori de oameni!

  Vă admirăm curajul, răbdarea şi perseverenţa de care daţi dovadă zilnic. Sunteţi oamenii care insuflă pasiuni, care iubesc, care îndrumă paşii a zeci de copii şi îi sprijină pe drumul lor.

  Vă mulţumim pentru dragostea voastră, pentru munca imensă şi intensă pe care o depuneţi în permanenţă, pentru că tot ceea ce faceţi este făcut cu pasiune și entuziasm.

  Sunteţi oamenii care încurajează, care iubesc, care îndrumă pașii a zeci de copii și îi sprijină ȋn drumul lor. Voi aveţi în mâini șansa de a educa și a iubi generații întregi de copii.
  Nu uitaţi, noi suntem aici, mereu alături de voi, iar voi sunteţi persoanele de care copiii îşi vor aminti, cu drag, o viaţă întreagă. Şi noi, de asemenea. • 2021-06-07

  O gustare jucăușă

  Pare totul doar o joacă
  Deși suntem copii de-o șchioapă,
  Zi de zi, noi exersăm
  Lucruri noi să învățăm.

  Legumele colorate
  S-au transformat în artă.
  Morcovi, ardei, castraveți,
  I-am tăiat mărunt pe toți.

  Avioane, mașinuțe,
  Flori și animăluțe;
  Am creat farfurii inspirate
  Cu veselie mâncate.

  Creativi și bucuroși,
  Suntem copii norocoși.
  Educatoarele le admirăm,
  Activități frumoase cu ele realizăm.

  O gustare jucăușă la Grădinița King George Brâncoveanu - https://youtu.be/qb94jL51FpQ


 • 2021-06-04

  Cambridge, o experienţă de succes

  Timp de o săptămână, școala noastră s-a transformat în cel mai dinamic centru autorizat de examinare Cambridge, unde peste 150 de elevi au trăit o experiență unică. După ore intense de pregătire, elevii noștri au pășit curajoși în sălile de examinare, cu speranța că eforturile le vor fi răsplătite cu rezultate remarcabile.

  Examenele Cambridge de engleză reprezintă cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiază engleza. Şcoala noastră este centru autorizat de examinare Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test), First for Schools sau First Certificate in English (FCE), Advanced sau Certificate in Advanced English (CAE) și Proficiency sau Certificate of Proficiency in English (CPE). • 2021-06-02

  LA MULȚI ANI de 1 IUNIE!

  Astăzi, sărbătorim inocenţa, bucuria, iubirea, gingăşia, energia, zâmbetele, puritatea, veselia, dorinţa, blândeţea, fericirea, dragostea, creativitatea, împlinirea, visurile. Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții şi cel mai mare dar pe care îl primim.

  De ZIUA COPILULUI – 1 IUNIE, vă dorim, dragi copii, să creșteți frumos, să fiți sănătoşi, să vă bucurați de minunile acestei lumi, să vă păstrați zâmbetul cald, sufletul pur şi să fiți înconjurați de dragostea părinților.


 • 2021-06-02

  Descoperind literatura

  Ultima zi de primăvară se încheie cu o frumoasă vizită la Muzeul Național al Literaturii Române. Însoțiți de profesorul diriginte, Silvia Baumgarten și profesoara de limba și literatura română, Lavinia Ioniță, elevii clasei a V-a B au putut admira un autentic tezaur literar.

  Muzeul Literaturii Române are un patrimoniu de peste 300.000 manuscrise, cărți vechi, rare și documente istorico-literare. Colecțiile sunt completate de lucrări de artă plastică (grafică, pictură, sculptură), periodice, obiecte și mobilier memorial, fotografii, înregistrări audio-video. • 2021-05-28

  Ora de dicție

  Elevii clasei a VI-a au avut ocazia să exerseze în cadrul dinamicului atelier de dicție, bucuria de a vorbi. Invitatul special, Aurelian Ciocan, profesor de dicție, actor și logoped, i-a învățat pe copii tehnicile specifice de respirație, le-a explicat care sunt metodele de gestionare a emoțiilor atunci când vorbim în public sau avem diverși interlocutori și a propus o serie de exerciții.

  Copiii au fost încântați de ora de dicție, au pus numeroase întrebări și și-au depășit limitele în încercarea de a rezolva exercițiile propuse de profesorul de dicție. Ei au fost curajoși și au exersat:

  “Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie. – Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi.” “Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie. – Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi.”

  Voi vreți să încercați să citiți textul rapid? • 2021-05-27

  Spring picnic

  O nouă zi efervescentă pentru micuții noștri de la Grădinița King George Brâncoveanu. Însoțiți de educatoare, copiii au avut parte de o relaxantă plimbare și un picnic delicios în Parcul Carol I din Capitală.

  Cei mici s-au distrat, s-au jucat cu mingea sau în iarbă, au făcut concursuri și au petrecut timp prețios împreună. Grupa Mini a profitat de vremea frumoasă și a organizat picnicul în curtea grădiniței, unde cei mai mici preșcolari s-au bucurat de joacă, mâncare și voie bună.
 • 2021-05-26

  O săptămână altfel

  Prima zi a proiectului “Școala Altfel” a reprezentat o surpriză inedită pentru părinții preșcolarilor noștri. Curtea Grădiniței King George Brâncoveanu s-a transformat într-o expoziție de picturi realizate de cei mici, iar părinții au putut admira frumoasele lucrări.

  Urmează zile de neuitat pentru copii, pline de bucurie, energie, culoare, zâmbete, voie bună, lucruri interesante, jocuri, descoperiri și amintiri prețioase. • 2021-05-25

  În mijlocul naturii

  O zi minunată pentru preșcolarii noștri, care s-au bucurat de o excursie la Grădina Botanică din București. Copiii s-au plimbat printre copacii uriași, printre flori și diversele specii de plante.

  Micuții au explorat tărâmul verde, s-au conectat cu natura și s-au încărcat cu energie. Entuziasmați, ei au profitat de frumosul timp petrecut împreună în afara grădiniței. • 2021-05-25

  Sănătate la pahar

  Răcoritoare și hidratantă, limonada este una dintre băuturile preferate de către copii. Lămâia are o cantitate ridicată de vitamina C, este un antioxidant puternic, revigorează organismul și are efecte puternice asupra sistemului imunitar.

  La clasa a IV-a C, elevii și-au pregătit materialele necesare și au preparat o delicioasă limonadă. Totodată, după testarea de Evaluare Națională, copiii au primit recompensă de la învățătoarea lor câte un pahar cu limonadă.

 • 2021-05-24

  POVESTEA SĂPTĂMÂNII

  Andreea Mesescu, profesor de limba şi literatura engleză și profesor diriginte - clasa a VI-a la Şcoala Internaţională King George ”Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieţii nu poate fi niciodată şters”

  https://www.educatieprivata.ro/prof-andreea-mesescu-ceea-ce-scrie-un-profesor-pe-tabla-vietii-nu-poate-fi-niciodata-sters/

  “Doamna dirigintă reprezintă o parte din inima mea. Inteligentă, amuzantă şi cool, «Teacher» ne face fericiţi, ne amuză, ne iartă dacă greşim, ne este prietenă şi ne învaţă să fim răbdători.” Cu sinceritate şi entuziasm, aşa începe descrierea dirigintei un elev din clasa a VI-a. Cu nerăbdare, pornim şi noi în descoperirea profesorului diriginte, Andreea Mesescu.

  Înainte de a le fi diriginte copiilor de la clasa a VI-a, Andreea le este profesor de limba şi literatura engleză, le este prietenă, le este mentor, le este partener de distracţii, le este o a doua mamă. Un om căruia meseria de profesor i se potriveşte de minune, căruia i se citeşte bucuria pe chip atunci când intră pe poarta şcolii, un om cu inima deschisă, energic şi creativ, pe care atât colegii, cât şi copiii se pot baza. Implicată, devotată, mereu atentă şi dornică să vină în sprijinul elevilor săi, Andreea Mesescu este o profesionistă desăvârşită, iar maratonul întrebărilor ne-a ajutat să o cunoaştem mai bine.

  #PovesteaSaptamanii #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #profesionalism #limbaengleza #profesordiriginte #profesoridedicati #dirigintemodel #implicare #pasiune #iubire #oradedirigentie #iubiredeprofesor #devotament #daruire #responsabilitate #modelpentruelevi #bestteacher

 • 2021-05-21 • 2021-05-19

  Tricoul vesel

  În cadrul proiectului “Săptămâna Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, la atelierul de pictură, copiii şi-a personalizat tricourile şi au fost îndrumați să-și manifeste creativitatea, curiozitatea şi atenția la detaliu. Cu acuarele speciale pentru textile, mâini dibace şi multă imaginaţie, cei mici au pictat cele mai frumoase tricouri.

  Copiii s-au relaxat, s-au distrat şi au învățat tehnici noi de pictură, care se pot aplica și pe alte suprafețe. Tricourile le vor rămâne amintiri preţioase celor mici, mai ales că au fost create de propriile lor mânuţe.

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #tricoulvesel #SaptamanaAltfel #atelierdepictura #tricouripersonalizate #picturapetextile # imaginatie #inspiratie #creativitate

 • 2021-05-18

  „Azi semințe semănăm, mâine legume mâncăm”

  Preşcolarilor de la King George Brâncoveanu le-a fost stârnită curiozitatea în cadrul lecției despre cunoașterea mediului, axată pe observare. Copiii și-au îmbogățit cunoștințele privind elementele componente ale lumii înconjurătoare și au descoperit caracteristicile celor două legume alese în cadrul proiectului - ceapa și usturoiul.

  Micuții au analizat cu atenție plantele și au reușit să învețe părțile componente ale legumelor prin antrenarea tuturor organelor de simţ. Astfel, ei au aflat că ceapa conține multă vitamina C şi ajută la înlăturarea bacteriilor din organism. O putem mânca în salate sau cu sare. Usturoiul este considerat un adevărat medicament, deoarece conţine vitamine şi substanţe minerale, care, la fel ca restul legumelor îi fac pe copii voinici şi sănătoşi. • 2021-05-18

  Un picnic colorat

  Curtea Grădiniței King George Uverturii s-a transformat într-o oază de relaxare și degustare pentru preșcolari. Micuților li s-a pregătit o atmosferă magică, au mâncat, au dansat, s-au jucat și s-au distrat.
  Copiii s-au bucurat de fructe și legume proaspete, biscuiți delicioși și alte bunătăți.

  Voi cum v-ați petrecut ziua de sâmbătă? • 2021-05-18

  Iepuraş coconaş

  Un musafir mic și pufos
  Ne-a oferit un moment spectaculos.
  La King George Brâncoveanu
  Distracția s-a pornit,
  Iar cei micuți, îndată, s-au înveselit.

  Iepurașul a explorat,
  În grupe a fost invitat.
  De copii, mângâiat,
  Și atent studiat.

  Copiii s-au jucat
  Și mult s-au bucurat
  De ziua norocoasă
  Și vizita frumoasă.
 • 2021-05-13

  Ziua Internațională a Dorului

  Îmi este dor de copilărie, de bunici, de zâmbete, de părinți, de Scarlett O'Hara, de libertate, de inocență, de soare, de răbdare, de grădina cu flori, de veselie, de plimbări, de mare, de frați, de povești, de bucuria pură, de nisipul fin, de blândețe, de Quasimodo, de verdeață, de excursii, de mieluții jucăuși, de liniște, de munte, de prieteni, de fânul proaspăt cosit, de curcubeie, de empatie, de Cosette, de nopți albe, de filme memorabile, de cer, de hamace, de vizite, de...

  Ție de cine sau de ce îți este dor? 💙👨‍👩‍👧‍👦

 • 2021-05-11

  Micii ecologiști

  Verdele, culoarea naturii, a fost personajul principal în creațiile elevilor de la clasa pregătitoare B. În cadrul proiectului “Green Boulevard”, micuții au folosit materiale reciclabile și au realizat lucrări uimitoare: păpuși, căsuțe, terenuri de fotbal, grădini, blocuri, parcuri, bulevarde.

  Pentru că mediul înconjurător are nevoie de noi, este important ca cei mici să înveţe de la vârste fragede să protejeze natura, să ştie ce presupune reciclarea, ce înseamnă ecologia, poluarea şi cum ne afectează ea. Cu toţii trebuie să conştientizăm problemele locale de mediu, eforturile comunităţii locale privind protecţia şi conservarea mediului, şi să găsim soluţii concrete de implicare activă.


 • 2021-05-11

  Vizităm, explorăm și învățăm

  O zi “istorică” pentru elevii clasei a V-a B, care au fost în vizită la Muzeul Național de Istorie a României. Copiii au vizitat cel mai important muzeu de istorie și arheologie din România, atât prin mărime, cât și prin patrimoniu.

  Muzeul deține obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al țării noastre din timpuri preistorice și până în perioada contemporană. Elevii au fost însoțiți în expediția lor de profesorul diriginte, Silvia Baumgarten și profesoara de limba și literatura română, Lavinia Ioniță, vizitând împreună expoziția Copia Columnei lui Traian și Tezaurul.
 • 2021-05-11

  “Sunt micuță, iubitoare,
  Îmi voi găsi familie oare?
  Jucăușă, cu ochii verzi,
  Nu te topești când mă vezi?”

  Se caută o familie iubitoare pentru o pisicuță calico, combinație cu angora turcească, de 1 an jumate, sterilizată. A stat doar în interior până acum, dar poate fi înfiată și la curte, doar să se facă trecerea treptat și responsabil.

  Pentru mai multe informații, ne puteți trimite mesaj pe Messenger.

  Vă mulțumim!


 • 2021-05-11

  La piața King George

  Verdeață, culoare și savoare în curtea Grădiniței King George Uverturii, care s-a transformat într-o adevărată piață de fructe și legume. Copiii au făcut jocuri de rol și au fost atât cumpărători, cât și vânzători.

  Micuții și-au pregătit banii și coșurile și și-au ales roadele preferate. Imaginația lor nu a avut limite și fiecare și-a îndeplinit cu succes rolul.
 • 2021-05-11

  Momente de neuitat

  Vacanța de primăvară a însemnat pentru mulți dintre noi plimbări, natură, verdeață, peisaje, culoare, animale, plante, dar și liniște, familie și oameni dragi.

  Voi pe unde ați călătorit? Ce minunății ale naturii ați descoperit? Așteptăm cu nerăbare să le împărtășiți cu noi și să ne trimiteți fotografii. • 2021-05-11

  POVESTEA SĂPTĂMÂNII

  Carmen Ruşanu, profesor de limba şi literatura germană la Şcoala Internaţională King George: “Meseria m-a ales pe mine”

  Clopoţelul sună vesel. Pauza s-a încheiat. Elevii noştri se îndreaptă către clase, pregătiţi de noi lecţii interesante şi interactive. La clasa a V-a începe ora de limba şi literatura germană, copiii o aşteaptă cu nerăbdare pe Frau. Cu mic cu mare, cu toţii o alintăm pe profesoara de limba şi literatura germană, Carmen Ruşanu – Frau. Un om plin de energie, un om devotat, care pune suflet și pasiune în munca sa, un om cu idei creative, un profesor care inspiră, care încurajează, care educă, sprijină şi îşi lasă amprenta asupra copiilor.

  Am avut onoarea şi bucuria să o cunoaştem pe Frau dincolo de clasă, să o descoperim şi să o ascultăm cu entuziasm. Unul dintre mottourile în care crede cu tărie “Tratează-i pe ceilalţi cu acelaşi respect cu care vrei să fii tratat” o clasează printre profesorii responsabili, atenţi şi implicaţi. • 2021-05-11

  Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

  O întrebare adresată mereu celor mici de către adulți. Copiii visează să fie doctori, piloţi, artiști, arhitecţi, pompieri, fotbaliști şi multe alte meserii interesante. Însă, până cresc, interesele fiecăruia se schimbă.

  Micuţii din Grupa “Purple Stars” de la King George Brâncoveanu au fost surprinşi de părinţii lor, care au pregătit filmuleţe în care au vorbit despre meseriile lor. Copiii au ascultat cu atenţie, s-au amuzat, au pus întrebări şi au împărtăşit cu educatoarea propriile alegeri.
 • 2021-05-11

  În explorare la Muzeul Antipa

  Înarmați cu interes și curiozitate, elevii clasei a VII-a au pornit într-o frumoasă după-amiază de aprilie către Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Situat pe locul 5 in topul celor mai frumoase muzee de istorie naturală din Europa, Muzeul Grigore Antipa este una dintre destinațiile preferate de elevii noștri.
  Copiii au putut vizita expozițiile reprezentative pentru istoria spațiului danubiano pontic, exponate, numeroase colecții de monede, fluturi, fosile și alte obiecte extrem de interesante. Camerele clădirii dotate cu info touch-uri, cu proiecții, sunete și lumini i-au introdus pe elevi în atmosfera istorică.


 • 2021-05-09

  Ziua Europei

  Marcată în fiecare an la data de 9 mai, se dorește a fi o zi în care cetățenii Uniunii Europene să simtă că fac parte dintr-o mare familie ce împărtășește aceleași valori.

  De asemenea, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa.


 • 2021-05-09

  Ziua Europei

  Marcată în fiecare an la data de 9 mai, se dorește a fi o zi în care cetățenii Uniunii Europene să simtă că fac parte dintr-o mare familie ce împărtășește aceleași valori.

  De asemenea, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa.


 • 2021-05-05

  Frumoasă revedere după vacanța de Paște
  Paștele reprezintă o sărbătoare importantă pentru copiii noștri, cu multe simboluri și semnificații. Iată-ne ajunși în Săptămâna Luminată, așa cum este numită săptămâna care urmează după Învierea Domnului Iisus Hristos.

  Dacă elevii de gimnaziu și-au urat Paște fericit și tradiționalul “Hristos a înviat” pe platforma Zoom, cei din învățământul primar s-au reîntors în bănci de astăzi. Aceștia s-au bucurat de revedere și și-au putut împărtăși frumoasele momente petrecute de sărbătorile pascale. • 2021-05-03

  Coșulețe colorate
  Pentru Paște decorate

  Paștele l-am sărbătorit,
  Iepurașul a venit.
  Copiii ouă au pictat,
  Coșulețe au ornat.
  Inspirație, culoare,
  Pe mese multă savoare.

  În familii, bucurie,
  La grădiniță, energie.
  Sărbătorile ne unesc,
  Fericiți ele ne găsesc.
  Petrecem timp împreună,
  Clipele prețioase se adună. • 2021-05-02

  HRISTOS A ÎNVIAT!   


 • 2021-04-30

  Încondeierea ouălor de Paște

  Astăzi, am pregătit ouăle pentru Sfintele Sărbători Pascale. Copiii le-au pictat, le-au desenat, le-au încondeiat și vopsit.

  Voi cum stați cu pregătirile de Paște? • 2021-04-29

  Pregătiri de Paște

  Au mai rămas doar două zile până la Paște - Învierea Domnului, cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii.

  În cadrul atelierului de creaţie şi pictură „Un Paşte colorat”, elevii noștri de la clasa a IV-a C au pregătit un aranjament care le va decora masa de Paște. Micii artiști au apelat la creativitate și imaginație și au realizat coșulețe colorate și inedite.
 • 2021-04-22

  Earth Day

  Earth Day is celebrated worldwide on April 22 annually to raise public awareness about the environment and inspire people to save and protect it.

  The theme for this year's Earth Day is "Restore Our Earth" which focuses on natural processes and emerging green technologies that can restore the world's ecosystems.


 • 2021-04-22

  Întreaga planetă sărbătorește Ziua Mondială a Pământului

  Ziua Mondială a Pământului este marcată anual pe 22 aprilie și are obiectivul de a atenționa omenirea privind protecția mediului înconjurător.

  https://www.youtube.com/watch?v=hAxqygRdM4g


 • 2021-04-22

  Bețișoarele magice
  Atunci când lecțiile sunt dinamice și interactive, elevilor le este stârnită curiozitatea, iar învățarea este cu atât mai plăcută pentru ei, cu cât includem jocul în procesul de educație.
  Cu blândețe și răbdare, la clasa a III-a C, învățătoarea Magdalena Toloș, a transformat lecția de geometrie într-o oră atractivă, iar copiii au fost receptivi și au învățat cu ușurință diversele figuri geometrice. • 2021-04-21

  O lume plină de culori

  Puişorii ne numim,
  Grădiniţa Uverturii o iubim.
  Noi pictăm şi ne distrăm,
  Pereţii îi colorăm.

  Suntem veseli şi haioşi,
  Creativi şi curioşi.
  Educatoarea ne învaţă
  Să ne descurcăm în viaţă.

  Activităţi interactive,
  Joculeţe competitive.
  Zilnic noi lucrăm intens
  Şi totul capătă sens.


 • 2021-04-20

  Doza de natură

  Înconjurați de soare, flori, verdeață, copaci și diverse tipuri de plante, elevii noștri s-au bucurat de o frumoasă vizită la Grădina Botanică din București. Împreună cu învățătoarele și profesorul diriginte, copiii au explorat întreaga grădină, au aflat informații prețioase despre plante, au poposit la umbra copacilor și au profitat de vremea călduroasă.

  O plimbare în natură are beneficii multiple, ne ajută să ne recăpătăm vitalitatea, să ne îmbunătățim creativitatea, să fim mai optimiști, reduce stresul, ajută la diminuarea anxietății și ne oferă o stare bună de spirit. • 2021-04-15

  Micii grădinari în acţiune

  Încărcaţi cu energie,
  La Grădiniţa King George Păcii,
  Grădinărim cu bucurie.
  Plantăm florile-n ghivece,
  Până numărăm la zece.

  Suntem pricepuţi şi harnici,
  Curioşi şi chiar dinamici.
  Împreună am muncit,
  Grădină colorată am construit.

  Florile le îngrijim,
  Zi de zi, noi le stropim.
  Aşteptăm să crească mari,
  Suntem adevăraţi grădinari.