NOUTĂȚI

 • 2021-07-29

  ŞCOALA INTERNAŢIONALĂ KING GEORGE ANGAJEAZĂ:- ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Brâncoveanu, S...

 • 2021-07-29

  ...

 • 2021-07-28

  Limonadă delicioasă și răcoroasăLa Grădinița King George Uverturii,Singuri noi ne răcorim,Li...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

NOUTĂȚI

 • 2021-07-29

  ŞCOALA INTERNAŢIONALĂ KING GEORGE ANGAJEAZĂ:

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Brâncoveanu, Sector 4 (Telefon: 0751024024);

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Gorjului, Sector 6 (Telefon: 0771087519);

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Păcii, Sector 6 (Telefon: 0763642595);

  - ÎNGRIJITOARE GRĂDINIŢĂ, sediul Uverturii, Sector 6 (Telefon: 0785022593).

  Persoană calmă, care să iubească copiii, să aibă experiență cu copiii mici. să fie răbdătoare și activă.

  Atenție, simt de răspundere, spirit creativ, ordonată.

  Responsabilități:

  - sprijinirea copiilor în rutinele zilnice: ajutarea acestora la sevirea mesei, la programul de somn, schimbare pampers;
  - curățarea și igienizarea spatiilor de joacă, de clasă și a sălilor de masă;
  - ajută educatoarea la îmbrăcarea copiilor pentru activitățile din curtea grădiniței, precum și la pregătirea spațiului pentru diverse tipuri de activități;
  Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la numerele de telefon menţionate mai sus.

  Promitem să te primim cu brațele deschise în marea noastră familie King George! • 2021-07-29 • 2021-07-28

  Limonadă delicioasă și răcoroasă

  La Grădinița King George Uverturii,
  Singuri noi ne răcorim,
  Limonadă aromată pregătim.
  Lămâile s-au transformat
  Într-un produs minunat.

  Ne distrăm si calculăm,
  Împreună improvizăm,
  Limonada de la colegi o cumpărăm,
  Cu nerăbdare o gustăm.

  În curte este veselie,
  Limonada ne-a dat energie.
  Bucurați-vă cu noi,
  Suntem harnici și vioi.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #GradinitaKingGeorgeUverturii #Uverturii #Stupca #KingGeorgeInternationalSchool #bucurie #energie #limonada #neracorim #curte • 2021-07-27

  Reciclăm şi natura o salvăm

  Protejarea mediului este de o importanță uriașă pentru noi, dar și pentru generațiile care urmează. Planeta Pământ este cea care ne găzduiește, pentru ca noi să putem trăi în armonie, de aceea trebuie să o respectăm și să învățăm cum o putem proteja.

  Atelierul de materiale reciclabile i-a învațat pe copii de ce este important să facem acțiuni care sunt prietenoase cu natura. În cadrul atelierului, copiii au transformat materielele reciclabile în opere frumoase, creative şi haioase şi au aflat modalități practice de a proteja natura prin reciclarea obiectelor pe care le folosesc. • 2021-07-21

  Scena de teatru s-a mutat în sala de clasă

  Micii actori ne uimesc,
  Când piesa o pregătesc.
  Creativi, cu energie,
  Se pricep la dramaturgie.

  Rolurile le interpretează,
  Fiecare se ghidează,
  Ei frumos colaborează.
  Întreaga clasa vibrează.

  Dramaturgie la Scoala Internationala King George - Concursul de alergare – https://youtu.be/U2SCDnM_1Is

  La Teatru in sala de clasa - Scoala Internationala King George – https://youtu.be/ikBU-rePJzM

  Micii actori de la clasa a IV a D - Scoala Internationala King George – https://youtu.be/9wTtCjrthLg

  Ne distram si in piese de teatru jucam - Scoala Internationala King George - https://youtu.be/Iaw7W8xMHOY


 • 2021-07-20

  Vara se numără amintirile

  Vacanţele de vară rămân cele mai frumoase perioade din vieţile copiilor. Pentru elevii Şcolii Internaţionale King George, Tabără de echitaţie organizată în cadrul Clubului Ecvestru Caii Munţilor Lereşti şi Tabăra de dezvoltare personală au reprezentat experienţe de care îşi vor aduce aminte toată viaţa.

  Spiritul de aventură, echilibru, relaxarea activă şi optimismul au constituit elemente care au conturat o atmosferă deosebită în zona pitorească şi captivantă a Muscelului.

  Un interviu amplu despre aceste meleaguri şi experienţa trăită de elevii noştri, puteţi urmări în clipul care urmează: https://youtu.be/EwrlGiQEotA


 • 2021-07-19

  Descoperim împreună lucruri noi

  Atelierul de dezvoltare personală şi creativitate i-a purtat pe copii pe aripile descoperirilor, curiozităţilor şi ale interacţiunii cu ceilalţi.

  Atelierele au fost susţinute de către Diana-Maria Georgescu, Cofondator al Delta Guide – Reshaping Perspectives, Fondator și Președinte al Asociației WomenEsteem International: „A fost o experiență unică, iar copiii mi-au făcut ziua frumoasă. Mulțumesc, Școala Internațională King George pentru oportunitatea de a lucra cu atâția copii frumoși! Acum... este timpul să ne relaxăm și să plutim în alte dimensiuni!”

  Copiii au vorbit despre emoţii, construire relații mai puternice, gestionare incertitudini, influența comunicării în relațiile cu colegii, cu profesorii, familia, prietenii sau chiar cu oamenii noi care ne intră în viață.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #atelierdezvoltarepersonala #dezvoltarepersonalaelevi #atelierecreativitate #nedezvoltam #impreunainvatam #oportunitate #experienta • 2021-07-16

  Inspiraţie şi culoare

  Energici şi creativi, elevii noştri s-au bucurat de frumuseţea culorilor şi varietatea texturilor la atelierul de pictură. Reprezentând o modalitate inedită, de relaxare şi antrenare a imaginaţiei, pictatul pe material textil i-a entuziasmat pe copii.

  Coordonaţi de profesoara de arte plastice, Cristina Tomescu, elevii noştri au pictat şi personalizat sacoşele din bumbac. Rezultatele finale au fost peste aşteptari, participanţii plecând acasă cu un accesoriu pictat după propriile preferinţe.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #sacoselecolorate #culoare #pictam #pictura #atelieruldepictura #bucurie #eleviinostripicteaza #soare #fericire #amintiri


 • 2021-07-16

  La piscină... în curtea grădiniței

  “Căldură mare, mon cher!” Dar, noi știm cum să ne răcorim. Marea bălăceală a avut loc în curtea Grădiniței King George Păcii, care s-a transformat într-un adevărat parc acvatic de distracții.

  Piscinele și-au așteptat coechipierii, înarmați cu energie, voie bună, mingiuțe și pistoale cu apă. Îmbrăcați în costume de baie și pregătiți pentru plajă și joacă în apă, copiii s-au destins și s-au distrat de minune.

  Marea balaceala la Gradinita King George Pacii - https://youtu.be/x3gKJCdt6GQ

  Ne distram si in apa ne jucam - https://youtu.be/Zi-8OfzaFU0

  O zi racoritoare pentru prescolarii kinggeorgieni - https://youtu.be/36-6UP1KfM4
 • 2021-07-14

  Valurile Herăstrăului

  Vaporul e pregătit,
  În explorare am pornit.
  Suntem veseli, curajoși,
  Peste bord ne uităm curioși.

  Herăstrău-i minunat,
  Ideal de vizitat.
  Un parc uriaș se întinde,
  Sub privirile noastre blânde.

  Alergăm, descoperim,
  Pe educatoare le uimim.
  Ne place când ne distrăm,
  Și amintiri prețioase adunăm. • 2021-07-14

  O vizită “sălbatică”

  Plimbarea la Grădina Zoologică Bucureşti a fost o alegere minunată şi totodată foarte educativă pentru elevii noştri. Ei au descoperit frumuseţea ce se ascunde în Grădina Zoo, un parc ce se poate lăuda cu o varietate de animale, păsări, reptile şi peşti.

  Grădina Zoologică se întinde pe o suprafață totală de 6,7 ha, întreține și expune o colecție de animale vii, sălbatice, indigene și exotice. În prezent, aici sunt expuse circa 1000 de exemplare din 203 de specii de animale exotice.

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #GradinaZoologica #ovizitasalbatica #plimbarezoo #vizitazoo #biodiversitate #animalesalbatice #animaleexotice
 • 2021-07-12 • 2021-07-09

  Biblioteca Națională a României – descoperire şi cunoaştere

  Vizita la Biblioteca Națională a României, o instituție fundamentală pentru cultura română, a reprezentat un pas către cunoaștere pentru elevii noştri. Copiii au descoperit informații prețioase într-un tur ghidat al spațiilor publice ale bibliotecii, au aflat despre facilităṭile de care se pot bucura dacă vin să citească şi să studieze în sala de lectură.

  Elevii noştri au fost încântaţi de acest mediu mediu excepțional de cercetare, inspiraţie, învățare, descoperire şi petrecere a timpului liber, în acord cu noile tendințe în domeniu. Ei au pus numeroase întrebări şi au fost bucuroşi că au descoperit universul lecturii.

  De asemenea, au aflat că Biblioteca Națională a României este cea mai mare bibliotecă din România, a fost inaugurată pe 23 aprilie 2012 şi cuprinde 14 săli de lectură, cu o suprafaţă totală de 14.000 de metri pătraţi, în care se găsesc 350.000 de documente, cărţi vechi, rare, dintre care 40.000 sunt manuscrise. • 2021-07-09

  Culorile fericirii

  Iată-ne ajunși acum,
  La serbarea de rămas bun.
  Un an frumos a trecut,
  Clipe unice am petrecut.

  La King George Uverturii,
  E tărâmul iubirii.
  Venim cu bucurie
  Și lucrăm cu energie.

  Împreună am reușit,
  Lucruri noi am descoperit.
  Am desfășurat activități,
  Am fost creativi și isteți.

  Vacanța noastră a venit,
  Cu soarele ne-am împrietenit.
  Vara aceasta ne jucăm,
  Vizităm și ne distrăm. • 2021-07-07

  Prestanţă şi performanţă

  Italia, venim! Participarea la Olimpiada de Limba şi Literatura Engleză Hippo a venit cu rezultate remarcabile pentru şcoala noastră. Trei dintre elevii noştri s-au calificat în finala care se va desfăşura în Italia, la Rimini, pentru faza pe Uniunea Europenă, respectiv la Lido di Jesolo/ Veneţia, pentru faza mondială.

  Cristina Puchea, şefa Catedrei de Limbi Străine din cadrul şcolii noastre, le-a fost alături în permanenţă copiilor şi i-a îndrumat pe întreg parcursul competiţiei. Îi felicităm atât pe participanţi cu multă căldură pentru efortul depus şi pasiunea pentru studiul limbii engleze, cât şi pe profesorii noştri coordonatori pentru implicare şi rezultatele cu care ne mândrim cu toţii.

  Felicitări vin şi din partea Cristinei Puchea, şefa Catedrei de Limbi Străine din cadrul şcolii noastre: ˮAş dori să felicit toţi elevii care au participat la această competiţie şi întreaga catedră de limbi străine. Fiecare participare a noastră mă bucură, iar faptul că ne-am calificat al treilea an la rând, spune ceva despre pasiunea profesorilor şi dăruirea acestora, dar şi despre efortul şi dorinţa copiilor”.


 • 2021-07-07

  Distracţia este în toi

  Costumaţi şi deghizaţi,
  Vizibil emoţionaţi,
  Ne distrăm şi defilăm,
  Costumele le afişăm.

  Prinţese şi personaje,
  Pompieri şi echipaje.
  Elsa şi cu Spiderman,
  Cenuşăreasa şi Batman.

  Cu toţii au sărbătorit,
  Un an de grădiniţă fericit.
  Experienţă am dobândit,
  Acum, vacanţa a venit.
  Din toamnă ne vom bucura,
  Lucruri noi vom învăţa.

  Dansam si ne distram - Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/Ii5rZHjt-QU

  Distractia este in toi la Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/VQTXQqtf8iw

  Ne jucam si baloane modelam - Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/b47Lob6SjBM

  Parada costumelor la Gradinita King George Pacii – https://youtu.be/qi_MMsGjhls • 2021-07-05

  HAI ÎN ECHIPA NOASTRĂ!

  ȘCOALA INTERNAȚIONALĂ KING GEORGE ANGAJEAZĂ:

  - PROFESOR ÎNVĂȚĂMÂNT PREŞCOLAR;
  - PROFESOR MATEMATICĂ;
  - PROFESOR LIMBA GERMANĂ;
  - SUPRAVEGHETOARE GRĂDINIŢĂ;
  - PERSONAL CURĂŢENIE.

  Dacă ești empatic, profesionist, energic, responsabil, organizat, creativ, curajos, sociabil, ingenios, serios, ai răbdare, simțul umorului, îți place să lucrezi cu copiii, într-un cuvânt, să fii “SUPEREROU”,

  AȘTEPTĂM CV-UL TĂU PE ADRESA DE E-MAIL: scoala@king-george.ro

  Detalii telefon: 0761.880.643

  Promitem să te primim cu brațele deschise în marea noastră familie King George! • 2021-07-05

  Tabăra de Dezvoltare Personală Discover Me

  Un copil fericit este un copil cu o stimă de sine crescută, curios, creativ ce va deveni un adult flexibil în gândire, puternic în confruntarea cu provocările vieții, perseverent în atingerea obiectivelor. Tabăra de vară, desfăşurată în zona pitorească a Muscelului le-a oferit copiilor zile pline de energie, interacţiune socială şi experienţe noi.

  Tabăra de Dezvoltare Personală Discover Me a fost susținută de către Teofila Rădeanu (https://m.facebook.com/psihologteofilaradeanu), psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ în formare, cu experienţă în psihologia copilului şi adolescentului, pasionat de lucrul cu copiii, şi, în acelaşi timp, foarte atent la nevoile şi dificultăţile părinţilor.

  Pentru noi este foarte important să ajutam copiii să-și dezvolte calități precum încrederea în sine, comunicarea, curiozitatea, creativitatea, conștiinciozitatea, perseverența și capacitatea de adaptare. Toate acestea, dezvoltându-se încă din copilărie, vor deveni un mod de viață pentru viitorul adult.

  Prin temele abordate, activitățile de grup şi jocurile organizate în tabără s-a urmărit dezvoltarea abilităților copiilor, fiindu-le aduse reale beneficii prin creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea relațiilor interpersonale, dezvoltarea abilităților de a gestiona schimbarea, dezamăgirea, dar și succesul, definirea propriilor valori și, nu în ultimul rând, acumularea de experiențe noi. • 2021-07-02

  O tabără dulce

  După o săptămână minunată petrecută în mijlocul naturii, elevii noştri înscrişi la Tabăra de Echitaţie şi Tabăra de Dezvoltare Personală au avut parte de o frumoasă surpriză.

  Ultima zi la Lereşti i-a adunat pe copii la focul de tabără, unde au dansat, au cântat şi s-au distrat împreună cu profesorii lor. Seara a devenit şi mai dulce cu un desert savuros, torturile King George. • 2021-07-01

  Distracţie şi relaxare

  O zi plină de jocuri și activități haioase pentru micuţii noştri, care au vizitat Atelierul Olarului din Coşeşti, județul Argeș. Aici, îndrumaţi de meşterii olari, au învățat cum se folosește roata olarului și şi-au confecționat singuri o ulcică de lut.

  A urmat programul de distracție cu tiroliană, tras cu arcul la țintă și plimbare cu căruţa, spre entuziamul copiilor. După această frumoasă zi plină de vizite interesante, copiii s-au întors acasă cu o mulţime de poveşti bune de împărtăşit cu toţi prietenii.

  Ne plimbam cu caruta - Excursie Cosesti – https://youtu.be/rQG8-FymBH4

  Plimbare cu caruta - Excursie Cosesti – https://youtu.be/aX3S3fJ9bu8 • 2021-06-30

  O aventură a simţurilor la Museum of Senses

  Săptămâna “Şcoala Altfel” a început pentru elevii de gimnaziu cu o experienţă inedită la Museum of Senses, o călătorie într-un labirint magic, unde copiii şi-au trezit simţurile. Însoţiţi de profesorul diriginte, Andreea Mesescu, elevii clasei a VI-a au păşit într-o lume a senzaţiilor şi a iluziilor optice într-un muzeu extraordinar.

  Copiii au aflat mai multe despre percepţie, vibraţii, atingere, creierul uman şi ştiinţă, iar simţurile le-au fost puse la încercare. Purtaţi într-un joc de umbre şi lumini, descoperind magia culorilor, au învăţat lucruri noi şi s-au distrat de minune. Un loc atât distractiv, cât şi educativ, uimitor şi totodată enigmatic, nefiresc şi deopotrivă raţional.

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #Museumofsenses #calatorie #experienta #muzeu #simturi #redescoperimsimturile #scoalaaltfel #gimnaziu #plimbari #lapasprinbucuresti


 • 2021-06-29

  La revedere, grădiniţă!

  „Emoţiile au aceeaşi intensitate de fiecare dată când o nouă generaţie îți spune «adio»... şi totuşi sunt diferite. O mulţime de gânduri îţi vin în minte, recapitulezi rapid anii petrecuţi împreună, îţi aminteşti de ei mici şi temători în prima zi de grădiniţă, apoi brusc, îi priveşti cu mândrie şi realizezi cât de mult au crescut. Un zâmbet discret îţi apare pe chip şi te bucuri că ai contribuit şi tu, pe lângă familie, la educarea şi formarea lor. A trecut un an şi am fost ca a doua mamă pentru ei. Inima îţi bate cu putere când toţi copiii strigă «doamnaaaaa, teacherrrrrrr», te întorci tresărind şi vezi un chip angelic, cu ochii plini de lacrimi, te apropii de el, îl mângâi uşor pe spate încercând să afli ce s-a întâmplat. Îți răspunde încet, printre suspine, «o să îmi fie dor de grădiniţă» În acel moment constaţi că efortul tău și dăruirea cu care ai lucrat cu ei nu au fost în zadar! O să-mi fie dor de voi!”

  Kindergarten Teacher Andreea Voicu • 2021-06-29

  “Trăieşte, copile, în veselie şi fără griji!” – Tabăra Lereşti 2021

  Aventură, recreere, liniște, echilibru, natură, sensibilitate, toate acestea le-au găsit elevii noştri la clubul ecvestru "Caii munților". Într-un cadru mirific, în satul Lereşti, în nordul judeţului Argeş, în zona pitorească a Muscelului, copiii au avut bucuria de a participa la Tabăra de Echitaţie.

  Elevii s-au deconectat total şi au descoperit atracțiile locului, aerul și susurul râului de munte, bucatele de casă, plăcinta de mere servită lângă focul de tabără și multe alte bunătăți. Tabăra de echitaţie a fost atât un prilej de a învăţa despre psihologia cailor şi bazele echitaţiei, cât şi un prilej pentru dezvoltarea personală a copiilor.

  Tabara de echitatie 2021, Leresti - Scoala Internationala King George – https://youtu.be/kVxebunfpps

  Tabara de echitatie 2021, Scoala Internationala King George - Caracteristicile cailor – https://youtu.be/l-1Iak84zxM

  Tabara de echitatie 2021, Scoala Internationala King George - Lectii de calarie – https://youtu.be/Htmv-pCNSW0

  Tabara de echitatie 2021, Scoala Internationala King George - Primele lectii – https://youtu.be/iD-gbhtutYM • 2021-06-29

  Orice sfârșit este un nou început!

  Iată-ne ajunși la finalul anului școlar, un an dificil, dar frumos, un an în care am învățat să fim solidari, curajoși și puternici. Un an în care am învățat să ne susținem, să trecem peste toate piedicile împreună, să zâmbim și să ne îmbrațișăm virtual.

  Astăzi, se încheie o etapă importantă în viața elevilor de clasa a IV-a. După cinci ani minunați petrecuți în școala noastră, elevii clasei a IV-a D își iau rămas bun și se pregătesc de un nou drum, de o perioadă frumoasă, cu descoperiri, emoții, prietenii și curiozități.

  Emoționată și impresionată de un parcurs de excepție, învățătoarea Mirabela Mitu ne-a împărtășit: “După cinci ani în care am râs și am învățat, am zâmbit și am explorat, ne-am jucat, ne-am distrat și cel mai important: AM LEGAT O PRIETENIE FRUMOASĂ, a sosit momentul în care ne luam rămas bun. Suntem optimiști și recunoscători pentru amintirile frumoase pe care le-am strâns împreună, dar simțim și un mare gol care speram să se umple în luna septembrie.”

  Festivitate final an scolar - Clasa a IV a D, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/P0wowPQtFsk

  Dupa cinci ani ne luam ramas bun - Clasa a IV a D, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/rFy_2vZLekQ

  Festivitate Clasa a IV a D, Scoala Internationala King George - https://youtu.be/qEU3TT3ab-4 • 2021-06-29

  Ziua IEI

  Astăzi, elevii și profesorii noștri au îmbrăcat straiele de sărbătoare, iile, iar curtea școlii s-a transformat într-o spectaculoasă expoziție a portului național românesc. În fiecare an, la 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei, bluza tradiţională românească fiind un simbol internaţional al culturii române şi o piesă emblematică a costumului popular naţional românesc.

  Ziua de 24 iunie coincide cu Sărbătoarea Sânzienelor, amintindu-ne faptul că în tradiţia noastră populară, acestea erau îmbrăcate în ii. • 2021-06-29

  Purple Stars shining

  Suntem mici, dar curajoși,
  După un an, tot voioși.
  La final de an școlar,
  Sărbătorim extraordinar.

  Cântăm, recităm, dansăm,
  La serbare ne distrăm.
  Un an greu, dar și frumos,
  Cu un parcurs spectaculos.

  Cuvinte noi am învățat,
  Ne-am jucat, am colorat.
  Veseli și cu energie,
  Am avut parte de magie.

  Mulțumim, draga noastră educatoare
  Că ai avut multă răbdare.
  Mereu tu ne-ai ajutat,
  Împreună am lucrat.

  Festivitate final an școlar - Grupa Purple Stars, Gradinita King George Brancoveanu: https://youtu.be/mDYu5jwBHSk • 2021-06-29

  Sporul casei

  Sporul casei, un “talisman al cămării”, este simbolizat prin multitudinea roadelor măcinate. Această sticlă ornamentală, umplută cu seminţe de cereale, pline de simboluri, ar fi ideal s-o avem cu toţii în casele noastre.

  Folosindu-şi imaginaţia şi buna dispoziţia, în cadrul acestui atelier, copiii au combinat culori, au experimentat texturi noi și au folosit materiale cât mai variate. Ei au realizat lucrări minunate cu mânuţele lor, iar la finalul atelierului au plecat acasă cu un borcan plin cu energie pozitivă şi originalitate. • 2021-06-18

  Sărbătoarea micilor elevi

  Bine aţi venit la serbare!
  Astăzi este sărbătoarea
  Micilor elevi.
  Cei ce iată au terminat
  Literele de-nvăţat.

  Fiecare are o invatatoare Clasa pregatitoare C, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/tKJIGAmhqjE

  Vine vacanta - Clasa pregatitoare C, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/TnADJqDOgaY

  Şi acum sărbătoresc
  Că ştiu să scrie! Şi citesc
  Orice carte le veţi da,
  Pentru ei va fi uşor
  Să decopere … aşa,
  Ce-i acolo scris cu dor!

  Zi de zi, din toamnă până-n vară,
  Am scris şi am citit şi am cântat.
  Ne-am întrecut cu timpul care zboară
  Şi-atâtea lucruri noi am învăţat!

  Aici, într-o clasă minunată,
  Zi de zi ne-am adunat,
  Şi lucruri folositoare-n viaţă,
  De toate am învăţat!

  Iată, timpul repede s-a scurs
  Şi toţi vrednici am ajuns.
  Gânduri vii ne vin în minte
  Vă vom povesti cuminte
  Cum a fost... prin ce-am trecut,
  Timpul ce l-am petrecut

  În acest prim an şcolar
  Însoţiţi de-al şcolii dar!
  Vă promitem că la anul
  Vom fi mai harnici, mai atenți.
  Vom lua toţi note mari,
  Vom fi cei mai buni şcolari
  Mereu harnici şi cuminţi
  Să-i bucurăm pe părinţi!


 • 2021-06-18

  Vă urăm “BINE AȚI VENIT!”

  La un spectacol inedit!

  Sa inceapa festivitatea de premiere - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/oS0N-AiHBpY

  Asta-i hora romaneasca - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/gcZzRvsIqUI

  O lume minunata - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/5TkjqZGkKZ4

  Waka, waka - Clasa a I-a D, Scoala Internationala King George – https://youtu.be/pIYHHwrFIS0

  Dragi spectatori și spectatoare,
  Dragi părinți - mame, tați, bunici
  Vă urăm ”BINE AȚI VENIT!”
  La un spectacol inedit!
  Iată timpul a trecut,
  Mai mari noi ne-am făcut.

  Ce eram frumoși, deștepți
  Acum suntem chiar perfecți!
  Clasa I ne-a ajutat,
  Ne-a crescut, ne-a educat.
  Cu literele ne-am jucat,
  Și pe X noi l-am aflat.

  Pe aripi de cuvinte am zburat,
  Un club de lectură am înființat.
  Eroi și prințese am cunoscut,
  Și pe toți noi i-am plăcut.
  Am învățat și despre viață,
  Cum să fim buni, cum să facem față
  Cum să fim politicoși,

  Mari, frumoși, mărinimoși.
  Clasa I emoție pură,
  Ne-a făcut lumea mai bună.
  Noi colegi ne-au încântat,
  Frumoase prietenii am legat.
  I D - familie mare,

  Nu există în King George asemănare!
  Deștepți, frumoși fără pereche,
  O clasă ca a noastră nu mai este!
  Miss a noastră ne iubește,
  Ca o zână din poveste.
  Ne învață, ne zâmbește
  Și pe loc ne înveselește.
  Uneori ne mai și ceartă
  E ca o furtună toată!

  Și atunci să vezi vocal,
  Ce e un discurs motivațional.
  Ne place să ne jucăm
  Să zburdăm, să ne alergăm.
  Să colorăm, să dansăm
  Și mereu să ne distrăm.

  Dar să nu uităm de carte,
  Ea ne învață cam de toate
  Engleză, română, mate,
  Trebuie să le știm pe toate!
  Nu-mi place ziua de marți
  Suntem foarte aglomerați
  Caligrafia îmi pune capac,
  Cand pe h nu știu să-l fac.

  Dar vine ziua de joi.
  Fericirea e în toi.
  Așteptăm cu nerăbdare
  Joia educațională prinde culoare.
  Dacă la meteo se anunță ploaie cu clipe grele,
  Zâmbește, pune-ți o dorință...
  Și dintr-o bucurie să ne facem multe umbrele.

  Dragi părinți, vă aducem mulțumire
  Că ne-ați crescut cu iubire.
  Ne-ați ținut mereu de mână
  Și ne-ați făcut inima mai bună.

  Vrem cu noi să vă mândriți
  Că suntem copii cuminți
  Astăzi sunteți lângă noi
  Peste ani o să avem grijă de voi!
  În ochii unui copil,
  Fericire mereu să găsim.

  Să avem zâmbetul curat,
  Să fim cum ne-ați învățat.
  Ce ar fi ziua fără soare?
  Ce ar fi cerul fără mare?
  Ce ar fi viața fără bucurii?
  Dar lumea fără copii?
  Ce ar fi pădurea fără copaci?
  Ce ar fi câmpul fără maci?
  Ce ar fi viața fără bucurii?
  Dar iubirea fără copii?

  Și acum la final,
  Cu emoție și iubire
  Vrem să vă dăm de știre
  Aveți un copil ce crește
  Un suflet ce vă iubește
  Și să nu uitați vreodată

  Mamă, tată, voi reprezentați lumea toată! • 2021-06-18

  Istoria din casă în casă

  Asociaţia culturală “Istoria din casă în casă” a ajuns şi în şcoala noastră, în urma acordului de parteneriat semnat acum trei săptămâni. În cadrul atelierului de istorie, fondatoarea asociaţiei, dr. Daniela Popescu, le-a vorbit elevilor clasei a V-a B despre copilăria în timpul regimului comunist.

  Copilăria în comunism era cu mult diferită spre deosebire de cea de acum, iar copiii au fost curioşi să afle detalii despre acea perioadă. Au vorbit despre jucării, rechizite, lecturi, activităţi de vacanță, Asociația pionierilor și modalități de petrecere a timpului liber. În lipsa tehnologiei şi a programelor TV, copiii de dinainte de 1989 petreceau mai mult timp împreună, afară, la joacă. • 2021-06-18

  Tradiție și distracție

  Vizita la “Stâna” lui Mitu Ciobanu a reprezentat o lecție captivantă și interactivă pentru copii, în care au aflat cum se utilizează anumite unelte tradiționale și cum laptele este transformat în produse lactate finite.

  În cadrul vizitei la Atelierul Meșterului Olar de la Cosești, copiilor le-a fost prezentată tradiția locală a olăritului. Fiecare copil a modelat pe roata olarului un obiect, asistat de meșterul olar. • 2021-06-18

  Noi alegem să fim informați!

  O vizită educativă pentru elevii noștri de gimnaziu

  Elevii claselor a V-a A, a V-a B, a VI-a și a VII-a au participat la atelierele informative susținute de comisarul de poliție Silvia Voicu, din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

  Câte substanțe toxice conține fumul de țigară?
  Ce înseamnă dependența?
  Dacă drogurile și țigările sunt atât de periculoase, de ce au fost inventate și de ce sunt vândute?
  Care sunt efectele drogurilor?
  Care sunt cele mai periculoase droguri?
  Tatăl meu fumează, credeți că se va îmbolnăvi?

  Sunt doar câteva dintre curiozitățile copiilor, acestea fiind explicate clar și concis de către comisarul de poliție. Întrebările nu s-au oprit, elevii celor patru clase au avut dezbateri efervescente cu doamna Voicu, iar toate aspectele le-au fost clarificate. • 2021-06-09

  Aventura continuă

  Explorare, bucurie, natură, energie, voie bună, descoperire, curiozitate, zâmbete, distracție, o zi minunată pentru elevii noștri.

  Meleagurile argeșene i-au așteptat și le-au oferit amintiri de neuitat. Vizita la stână, atelier de olărit, plimbarea cu căruța, tiroliana, un prânz delicios, toate au fost savurate de copii.

 • 2021-06-09

  O excursie memorabilă • 2021-06-07

  Jurnal de călătorie

  Dis de dimineată, entuziasmaţi şi dornici de a explora natura, elevii noştri, însoţiţi de doamnele învăţătoare, au pornit într-o frumoasă călătorie la Coşeşti, Argeş.

  Copiii vor participa la ATELIERUL OLARULUI, în cadrul căruia vor deprinde secretele modelării vaselor de lut la roata olarului şi la ATELIERUL “CROISSANTUL CIOBĂNESC”, unde se vor bucura de o lecţie captivantă şi interactivă despre produsele lactate.

  Aşteptăm veşti şi fotografii din minunata excursie. • 2021-06-07

  Vocație, pasiune, dăruire

  În fiecare an, pe 5 iunie, este sărbătorită Ziua Învățătorului. Elevii noştri au pregătit diverse activităţi şi proiecte pentru a sărbători această frumoasă zi împreună cu educatorii, învăţătorii şi profesorii lor.

  Învățătoarea clasei a IV-a B, Monica Moraru, cea care i-a îndrumat pe elevii săi timp de cinci ani, le-a fost alături și i-a învățat o mulțime de lucruri, a avut parte de o surpriză inedită din partea acestora. Nu doar că a primit premiul “Best Teacher Ever”, dar s-a bucurat de cuvinte prețioase și emoționante din partea copiilor:

  "Mulțumesc că m-ați inspirat să devin mai bun."

  "Nu ați fost doar profesoara mea, ați fost cea mai bună prietenă a noastră."

  "Ne-ați învățat o mulțime de lucruri interesante, iar împreună am realizat proiecte minunate."

  "Ne-ați învățat cum să scriem, cum să desenam, să pictam, să dezbatem diverse teme. Ne-ați ajutat să găsim piesele puzzle-ului, care la început reprezenta o lume necunoscută pentru noi." • 2021-06-07

  LA MULŢI ANI, dragii noştri colegi, făuritori de oameni!

  Vă admirăm curajul, răbdarea şi perseverenţa de care daţi dovadă zilnic. Sunteţi oamenii care insuflă pasiuni, care iubesc, care îndrumă paşii a zeci de copii şi îi sprijină pe drumul lor.

  Vă mulţumim pentru dragostea voastră, pentru munca imensă şi intensă pe care o depuneţi în permanenţă, pentru că tot ceea ce faceţi este făcut cu pasiune și entuziasm.

  Sunteţi oamenii care încurajează, care iubesc, care îndrumă pașii a zeci de copii și îi sprijină ȋn drumul lor. Voi aveţi în mâini șansa de a educa și a iubi generații întregi de copii.
  Nu uitaţi, noi suntem aici, mereu alături de voi, iar voi sunteţi persoanele de care copiii îşi vor aminti, cu drag, o viaţă întreagă. Şi noi, de asemenea. • 2021-06-07

  O gustare jucăușă

  Pare totul doar o joacă
  Deși suntem copii de-o șchioapă,
  Zi de zi, noi exersăm
  Lucruri noi să învățăm.

  Legumele colorate
  S-au transformat în artă.
  Morcovi, ardei, castraveți,
  I-am tăiat mărunt pe toți.

  Avioane, mașinuțe,
  Flori și animăluțe;
  Am creat farfurii inspirate
  Cu veselie mâncate.

  Creativi și bucuroși,
  Suntem copii norocoși.
  Educatoarele le admirăm,
  Activități frumoase cu ele realizăm.

  O gustare jucăușă la Grădinița King George Brâncoveanu - https://youtu.be/qb94jL51FpQ


 • 2021-06-04

  Cambridge, o experienţă de succes

  Timp de o săptămână, școala noastră s-a transformat în cel mai dinamic centru autorizat de examinare Cambridge, unde peste 150 de elevi au trăit o experiență unică. După ore intense de pregătire, elevii noștri au pășit curajoși în sălile de examinare, cu speranța că eforturile le vor fi răsplătite cu rezultate remarcabile.

  Examenele Cambridge de engleză reprezintă cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiază engleza. Şcoala noastră este centru autorizat de examinare Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test), First for Schools sau First Certificate in English (FCE), Advanced sau Certificate in Advanced English (CAE) și Proficiency sau Certificate of Proficiency in English (CPE). • 2021-06-02

  LA MULȚI ANI de 1 IUNIE!

  Astăzi, sărbătorim inocenţa, bucuria, iubirea, gingăşia, energia, zâmbetele, puritatea, veselia, dorinţa, blândeţea, fericirea, dragostea, creativitatea, împlinirea, visurile. Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții şi cel mai mare dar pe care îl primim.

  De ZIUA COPILULUI – 1 IUNIE, vă dorim, dragi copii, să creșteți frumos, să fiți sănătoşi, să vă bucurați de minunile acestei lumi, să vă păstrați zâmbetul cald, sufletul pur şi să fiți înconjurați de dragostea părinților.


 • 2021-06-02

  Descoperind literatura

  Ultima zi de primăvară se încheie cu o frumoasă vizită la Muzeul Național al Literaturii Române. Însoțiți de profesorul diriginte, Silvia Baumgarten și profesoara de limba și literatura română, Lavinia Ioniță, elevii clasei a V-a B au putut admira un autentic tezaur literar.

  Muzeul Literaturii Române are un patrimoniu de peste 300.000 manuscrise, cărți vechi, rare și documente istorico-literare. Colecțiile sunt completate de lucrări de artă plastică (grafică, pictură, sculptură), periodice, obiecte și mobilier memorial, fotografii, înregistrări audio-video. • 2021-05-28

  Ora de dicție

  Elevii clasei a VI-a au avut ocazia să exerseze în cadrul dinamicului atelier de dicție, bucuria de a vorbi. Invitatul special, Aurelian Ciocan, profesor de dicție, actor și logoped, i-a învățat pe copii tehnicile specifice de respirație, le-a explicat care sunt metodele de gestionare a emoțiilor atunci când vorbim în public sau avem diverși interlocutori și a propus o serie de exerciții.

  Copiii au fost încântați de ora de dicție, au pus numeroase întrebări și și-au depășit limitele în încercarea de a rezolva exercițiile propuse de profesorul de dicție. Ei au fost curajoși și au exersat:

  “Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie. – Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi.” “Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie. – Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi.”

  Voi vreți să încercați să citiți textul rapid? • 2021-05-27

  Spring picnic

  O nouă zi efervescentă pentru micuții noștri de la Grădinița King George Brâncoveanu. Însoțiți de educatoare, copiii au avut parte de o relaxantă plimbare și un picnic delicios în Parcul Carol I din Capitală.

  Cei mici s-au distrat, s-au jucat cu mingea sau în iarbă, au făcut concursuri și au petrecut timp prețios împreună. Grupa Mini a profitat de vremea frumoasă și a organizat picnicul în curtea grădiniței, unde cei mai mici preșcolari s-au bucurat de joacă, mâncare și voie bună.
 • 2021-05-26

  O săptămână altfel

  Prima zi a proiectului “Școala Altfel” a reprezentat o surpriză inedită pentru părinții preșcolarilor noștri. Curtea Grădiniței King George Brâncoveanu s-a transformat într-o expoziție de picturi realizate de cei mici, iar părinții au putut admira frumoasele lucrări.

  Urmează zile de neuitat pentru copii, pline de bucurie, energie, culoare, zâmbete, voie bună, lucruri interesante, jocuri, descoperiri și amintiri prețioase. • 2021-05-25

  În mijlocul naturii

  O zi minunată pentru preșcolarii noștri, care s-au bucurat de o excursie la Grădina Botanică din București. Copiii s-au plimbat printre copacii uriași, printre flori și diversele specii de plante.

  Micuții au explorat tărâmul verde, s-au conectat cu natura și s-au încărcat cu energie. Entuziasmați, ei au profitat de frumosul timp petrecut împreună în afara grădiniței. • 2021-05-25

  Sănătate la pahar

  Răcoritoare și hidratantă, limonada este una dintre băuturile preferate de către copii. Lămâia are o cantitate ridicată de vitamina C, este un antioxidant puternic, revigorează organismul și are efecte puternice asupra sistemului imunitar.

  La clasa a IV-a C, elevii și-au pregătit materialele necesare și au preparat o delicioasă limonadă. Totodată, după testarea de Evaluare Națională, copiii au primit recompensă de la învățătoarea lor câte un pahar cu limonadă.

 • 2021-05-24

  POVESTEA SĂPTĂMÂNII

  Andreea Mesescu, profesor de limba şi literatura engleză și profesor diriginte - clasa a VI-a la Şcoala Internaţională King George ”Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieţii nu poate fi niciodată şters”

  https://www.educatieprivata.ro/prof-andreea-mesescu-ceea-ce-scrie-un-profesor-pe-tabla-vietii-nu-poate-fi-niciodata-sters/

  “Doamna dirigintă reprezintă o parte din inima mea. Inteligentă, amuzantă şi cool, «Teacher» ne face fericiţi, ne amuză, ne iartă dacă greşim, ne este prietenă şi ne învaţă să fim răbdători.” Cu sinceritate şi entuziasm, aşa începe descrierea dirigintei un elev din clasa a VI-a. Cu nerăbdare, pornim şi noi în descoperirea profesorului diriginte, Andreea Mesescu.

  Înainte de a le fi diriginte copiilor de la clasa a VI-a, Andreea le este profesor de limba şi literatura engleză, le este prietenă, le este mentor, le este partener de distracţii, le este o a doua mamă. Un om căruia meseria de profesor i se potriveşte de minune, căruia i se citeşte bucuria pe chip atunci când intră pe poarta şcolii, un om cu inima deschisă, energic şi creativ, pe care atât colegii, cât şi copiii se pot baza. Implicată, devotată, mereu atentă şi dornică să vină în sprijinul elevilor săi, Andreea Mesescu este o profesionistă desăvârşită, iar maratonul întrebărilor ne-a ajutat să o cunoaştem mai bine.

  #PovesteaSaptamanii #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool #profesionalism #limbaengleza #profesordiriginte #profesoridedicati #dirigintemodel #implicare #pasiune #iubire #oradedirigentie #iubiredeprofesor #devotament #daruire #responsabilitate #modelpentruelevi #bestteacher

 • 2021-05-21 • 2021-05-19

  Tricoul vesel

  În cadrul proiectului “Săptămâna Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, la atelierul de pictură, copiii şi-a personalizat tricourile şi au fost îndrumați să-și manifeste creativitatea, curiozitatea şi atenția la detaliu. Cu acuarele speciale pentru textile, mâini dibace şi multă imaginaţie, cei mici au pictat cele mai frumoase tricouri.

  Copiii s-au relaxat, s-au distrat şi au învățat tehnici noi de pictură, care se pot aplica și pe alte suprafețe. Tricourile le vor rămâne amintiri preţioase celor mici, mai ales că au fost create de propriile lor mânuţe.

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #tricoulvesel #SaptamanaAltfel #atelierdepictura #tricouripersonalizate #picturapetextile # imaginatie #inspiratie #creativitate

 • 2021-05-18

  „Azi semințe semănăm, mâine legume mâncăm”

  Preşcolarilor de la King George Brâncoveanu le-a fost stârnită curiozitatea în cadrul lecției despre cunoașterea mediului, axată pe observare. Copiii și-au îmbogățit cunoștințele privind elementele componente ale lumii înconjurătoare și au descoperit caracteristicile celor două legume alese în cadrul proiectului - ceapa și usturoiul.

  Micuții au analizat cu atenție plantele și au reușit să învețe părțile componente ale legumelor prin antrenarea tuturor organelor de simţ. Astfel, ei au aflat că ceapa conține multă vitamina C şi ajută la înlăturarea bacteriilor din organism. O putem mânca în salate sau cu sare. Usturoiul este considerat un adevărat medicament, deoarece conţine vitamine şi substanţe minerale, care, la fel ca restul legumelor îi fac pe copii voinici şi sănătoşi. • 2021-05-18

  Un picnic colorat

  Curtea Grădiniței King George Uverturii s-a transformat într-o oază de relaxare și degustare pentru preșcolari. Micuților li s-a pregătit o atmosferă magică, au mâncat, au dansat, s-au jucat și s-au distrat.
  Copiii s-au bucurat de fructe și legume proaspete, biscuiți delicioși și alte bunătăți.

  Voi cum v-ați petrecut ziua de sâmbătă? • 2021-05-18

  Iepuraş coconaş

  Un musafir mic și pufos
  Ne-a oferit un moment spectaculos.
  La King George Brâncoveanu
  Distracția s-a pornit,
  Iar cei micuți, îndată, s-au înveselit.

  Iepurașul a explorat,
  În grupe a fost invitat.
  De copii, mângâiat,
  Și atent studiat.

  Copiii s-au jucat
  Și mult s-au bucurat
  De ziua norocoasă
  Și vizita frumoasă.
 • 2021-05-13

  Ziua Internațională a Dorului

  Îmi este dor de copilărie, de bunici, de zâmbete, de părinți, de Scarlett O'Hara, de libertate, de inocență, de soare, de răbdare, de grădina cu flori, de veselie, de plimbări, de mare, de frați, de povești, de bucuria pură, de nisipul fin, de blândețe, de Quasimodo, de verdeață, de excursii, de mieluții jucăuși, de liniște, de munte, de prieteni, de fânul proaspăt cosit, de curcubeie, de empatie, de Cosette, de nopți albe, de filme memorabile, de cer, de hamace, de vizite, de...

  Ție de cine sau de ce îți este dor? 💙👨‍👩‍👧‍👦

 • 2021-05-11

  Micii ecologiști

  Verdele, culoarea naturii, a fost personajul principal în creațiile elevilor de la clasa pregătitoare B. În cadrul proiectului “Green Boulevard”, micuții au folosit materiale reciclabile și au realizat lucrări uimitoare: păpuși, căsuțe, terenuri de fotbal, grădini, blocuri, parcuri, bulevarde.

  Pentru că mediul înconjurător are nevoie de noi, este important ca cei mici să înveţe de la vârste fragede să protejeze natura, să ştie ce presupune reciclarea, ce înseamnă ecologia, poluarea şi cum ne afectează ea. Cu toţii trebuie să conştientizăm problemele locale de mediu, eforturile comunităţii locale privind protecţia şi conservarea mediului, şi să găsim soluţii concrete de implicare activă.


 • 2021-05-11

  Vizităm, explorăm și învățăm

  O zi “istorică” pentru elevii clasei a V-a B, care au fost în vizită la Muzeul Național de Istorie a României. Copiii au vizitat cel mai important muzeu de istorie și arheologie din România, atât prin mărime, cât și prin patrimoniu.

  Muzeul deține obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al țării noastre din timpuri preistorice și până în perioada contemporană. Elevii au fost însoțiți în expediția lor de profesorul diriginte, Silvia Baumgarten și profesoara de limba și literatura română, Lavinia Ioniță, vizitând împreună expoziția Copia Columnei lui Traian și Tezaurul.
 • 2021-05-11

  “Sunt micuță, iubitoare,
  Îmi voi găsi familie oare?
  Jucăușă, cu ochii verzi,
  Nu te topești când mă vezi?”

  Se caută o familie iubitoare pentru o pisicuță calico, combinație cu angora turcească, de 1 an jumate, sterilizată. A stat doar în interior până acum, dar poate fi înfiată și la curte, doar să se facă trecerea treptat și responsabil.

  Pentru mai multe informații, ne puteți trimite mesaj pe Messenger.

  Vă mulțumim!


 • 2021-05-11

  La piața King George

  Verdeață, culoare și savoare în curtea Grădiniței King George Uverturii, care s-a transformat într-o adevărată piață de fructe și legume. Copiii au făcut jocuri de rol și au fost atât cumpărători, cât și vânzători.

  Micuții și-au pregătit banii și coșurile și și-au ales roadele preferate. Imaginația lor nu a avut limite și fiecare și-a îndeplinit cu succes rolul.
 • 2021-05-11

  Momente de neuitat

  Vacanța de primăvară a însemnat pentru mulți dintre noi plimbări, natură, verdeață, peisaje, culoare, animale, plante, dar și liniște, familie și oameni dragi.

  Voi pe unde ați călătorit? Ce minunății ale naturii ați descoperit? Așteptăm cu nerăbare să le împărtășiți cu noi și să ne trimiteți fotografii. • 2021-05-11

  POVESTEA SĂPTĂMÂNII

  Carmen Ruşanu, profesor de limba şi literatura germană la Şcoala Internaţională King George: “Meseria m-a ales pe mine”

  Clopoţelul sună vesel. Pauza s-a încheiat. Elevii noştri se îndreaptă către clase, pregătiţi de noi lecţii interesante şi interactive. La clasa a V-a începe ora de limba şi literatura germană, copiii o aşteaptă cu nerăbdare pe Frau. Cu mic cu mare, cu toţii o alintăm pe profesoara de limba şi literatura germană, Carmen Ruşanu – Frau. Un om plin de energie, un om devotat, care pune suflet și pasiune în munca sa, un om cu idei creative, un profesor care inspiră, care încurajează, care educă, sprijină şi îşi lasă amprenta asupra copiilor.

  Am avut onoarea şi bucuria să o cunoaştem pe Frau dincolo de clasă, să o descoperim şi să o ascultăm cu entuziasm. Unul dintre mottourile în care crede cu tărie “Tratează-i pe ceilalţi cu acelaşi respect cu care vrei să fii tratat” o clasează printre profesorii responsabili, atenţi şi implicaţi. • 2021-05-11

  Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

  O întrebare adresată mereu celor mici de către adulți. Copiii visează să fie doctori, piloţi, artiști, arhitecţi, pompieri, fotbaliști şi multe alte meserii interesante. Însă, până cresc, interesele fiecăruia se schimbă.

  Micuţii din Grupa “Purple Stars” de la King George Brâncoveanu au fost surprinşi de părinţii lor, care au pregătit filmuleţe în care au vorbit despre meseriile lor. Copiii au ascultat cu atenţie, s-au amuzat, au pus întrebări şi au împărtăşit cu educatoarea propriile alegeri.
 • 2021-05-11

  În explorare la Muzeul Antipa

  Înarmați cu interes și curiozitate, elevii clasei a VII-a au pornit într-o frumoasă după-amiază de aprilie către Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Situat pe locul 5 in topul celor mai frumoase muzee de istorie naturală din Europa, Muzeul Grigore Antipa este una dintre destinațiile preferate de elevii noștri.
  Copiii au putut vizita expozițiile reprezentative pentru istoria spațiului danubiano pontic, exponate, numeroase colecții de monede, fluturi, fosile și alte obiecte extrem de interesante. Camerele clădirii dotate cu info touch-uri, cu proiecții, sunete și lumini i-au introdus pe elevi în atmosfera istorică.


 • 2021-05-09

  Ziua Europei

  Marcată în fiecare an la data de 9 mai, se dorește a fi o zi în care cetățenii Uniunii Europene să simtă că fac parte dintr-o mare familie ce împărtășește aceleași valori.

  De asemenea, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa.


 • 2021-05-09

  Ziua Europei

  Marcată în fiecare an la data de 9 mai, se dorește a fi o zi în care cetățenii Uniunii Europene să simtă că fac parte dintr-o mare familie ce împărtășește aceleași valori.

  De asemenea, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa.


 • 2021-05-05

  Frumoasă revedere după vacanța de Paște
  Paștele reprezintă o sărbătoare importantă pentru copiii noștri, cu multe simboluri și semnificații. Iată-ne ajunși în Săptămâna Luminată, așa cum este numită săptămâna care urmează după Învierea Domnului Iisus Hristos.

  Dacă elevii de gimnaziu și-au urat Paște fericit și tradiționalul “Hristos a înviat” pe platforma Zoom, cei din învățământul primar s-au reîntors în bănci de astăzi. Aceștia s-au bucurat de revedere și și-au putut împărtăși frumoasele momente petrecute de sărbătorile pascale. • 2021-05-03

  Coșulețe colorate
  Pentru Paște decorate

  Paștele l-am sărbătorit,
  Iepurașul a venit.
  Copiii ouă au pictat,
  Coșulețe au ornat.
  Inspirație, culoare,
  Pe mese multă savoare.

  În familii, bucurie,
  La grădiniță, energie.
  Sărbătorile ne unesc,
  Fericiți ele ne găsesc.
  Petrecem timp împreună,
  Clipele prețioase se adună. • 2021-05-02

  HRISTOS A ÎNVIAT!   


 • 2021-04-30

  Încondeierea ouălor de Paște

  Astăzi, am pregătit ouăle pentru Sfintele Sărbători Pascale. Copiii le-au pictat, le-au desenat, le-au încondeiat și vopsit.

  Voi cum stați cu pregătirile de Paște? • 2021-04-29

  Pregătiri de Paște

  Au mai rămas doar două zile până la Paște - Învierea Domnului, cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii.

  În cadrul atelierului de creaţie şi pictură „Un Paşte colorat”, elevii noștri de la clasa a IV-a C au pregătit un aranjament care le va decora masa de Paște. Micii artiști au apelat la creativitate și imaginație și au realizat coșulețe colorate și inedite.
 • 2021-04-22

  Earth Day

  Earth Day is celebrated worldwide on April 22 annually to raise public awareness about the environment and inspire people to save and protect it.

  The theme for this year's Earth Day is "Restore Our Earth" which focuses on natural processes and emerging green technologies that can restore the world's ecosystems.


 • 2021-04-22

  Întreaga planetă sărbătorește Ziua Mondială a Pământului

  Ziua Mondială a Pământului este marcată anual pe 22 aprilie și are obiectivul de a atenționa omenirea privind protecția mediului înconjurător.

  https://www.youtube.com/watch?v=hAxqygRdM4g


 • 2021-04-22

  Bețișoarele magice
  Atunci când lecțiile sunt dinamice și interactive, elevilor le este stârnită curiozitatea, iar învățarea este cu atât mai plăcută pentru ei, cu cât includem jocul în procesul de educație.
  Cu blândețe și răbdare, la clasa a III-a C, învățătoarea Magdalena Toloș, a transformat lecția de geometrie într-o oră atractivă, iar copiii au fost receptivi și au învățat cu ușurință diversele figuri geometrice. • 2021-04-21

  O lume plină de culori

  Puişorii ne numim,
  Grădiniţa Uverturii o iubim.
  Noi pictăm şi ne distrăm,
  Pereţii îi colorăm.

  Suntem veseli şi haioşi,
  Creativi şi curioşi.
  Educatoarea ne învaţă
  Să ne descurcăm în viaţă.

  Activităţi interactive,
  Joculeţe competitive.
  Zilnic noi lucrăm intens
  Şi totul capătă sens.


 • 2021-04-20

  Doza de natură

  Înconjurați de soare, flori, verdeață, copaci și diverse tipuri de plante, elevii noștri s-au bucurat de o frumoasă vizită la Grădina Botanică din București. Împreună cu învățătoarele și profesorul diriginte, copiii au explorat întreaga grădină, au aflat informații prețioase despre plante, au poposit la umbra copacilor și au profitat de vremea călduroasă.

  O plimbare în natură are beneficii multiple, ne ajută să ne recăpătăm vitalitatea, să ne îmbunătățim creativitatea, să fim mai optimiști, reduce stresul, ajută la diminuarea anxietății și ne oferă o stare bună de spirit. • 2021-04-15

  Micii grădinari în acţiune

  Încărcaţi cu energie,
  La Grădiniţa King George Păcii,
  Grădinărim cu bucurie.
  Plantăm florile-n ghivece,
  Până numărăm la zece.

  Suntem pricepuţi şi harnici,
  Curioşi şi chiar dinamici.
  Împreună am muncit,
  Grădină colorată am construit.

  Florile le îngrijim,
  Zi de zi, noi le stropim.
  Aşteptăm să crească mari,
  Suntem adevăraţi grădinari.


 • 2021-04-15


  Look who got caught reading outside 📖📚🤩 • 2021-04-12

  Pandemia prin ochii copiilor

  Cum au resimţit pandemia, ce a însemnat pentru ei această perioadă şi cum s-au descurcat în timpul şcolii online, am aflat de la elevii claselor a V-a A şi a V-a B. Coordonaţi de profesoara de limba engleză, Cristina Puchea, copiii au împărtăşit propriile experienţe, şi-au reamintit de începutul pandemiei şi au discutat de etapele prin care au trecut.

  The most challenging year of our lifes by Iarina Popescu – https://youtu.be/vj4wmnM6Qfs

  Pandemic times by Vlad Niculiţă – https://youtu.be/z9pvUt-_psI

  One year of a pandemic by Zainab Kachouche – https://youtu.be/AQDTYRLR-TE

  A Year of COVID 19 by Luca Guruiţă – https://youtu.be/II6fXJdR5-8

  One year of a pandemic by Iana Mihulescu – https://youtu.be/XHKKSiZ-T-0


 • 2021-04-12

  Totul e culoare la Grădinița King George Brâncoveanu

  “Culorile se ceartă
  Că vor să știe bine,
  Care-i mai importantă
  Și mă-ntreabă pe mine.

  Eu răspund:

  Soarele e galben,
  Verde este frunza,
  Cerul e albastru,
  Roșie-i buburuza,
  Orange este polenul,
  Violeta o floare,
  Indigo fluturașul,
  Totul e culoare!

  Culorile îndată
  Răsuflă ușurate,
  Le este clar de-acuma
  Cât sunt de importante.”


 • 2021-04-12

  O săptămână colorată

  Micuții noștri au pătruns în minunata lume a culorilor și au descoperit că acestea au un efect important asupra stării noastre de spirit și ne armonizează viața.

  Împreună cu educatoarele, copiii s-au bucurat de zile colorate:

  LUNI - Ziua albastră
  Albastrul este culoarea cerului şi a apei, emană siguranţă şi optimism. Se asociază cu gândirea, statornicia şi adevărul.

  MARȚI - Ziua verde
  Verdele este culoarea naturii şi se asociază cu elementul lemn. Simbolizează pacea, primăvara și un nou început.

  MIERCURI - Ziua albă
  Albul înseamnă inocenţă şi strălucire şi este asociat elementului metal. Este culoarea purităţii, care aduce speranţă, bucurie, succes. Poate fi considerată culoarea copilăriei şi a reînnoirii.

  JOI - Ziua roșie
  Roşul este cea mai puternică culoare din toată gama coloristică şi se asociază cu elementul foc. Este o culoare dinamică, o culoare a fericirii şi prosperităţii.

  VINERI - Ziua Curcubeu
  Ziua în care fiecare ne-am ales culoarea care ne reprezintă cel mai bine. Ce poate fi mai frumos decat un curcubeu de culoare, veselie si bucurie pe chipurile copiilor noștri.


 • 2021-04-08

  „Prietenia înseamnă un suflet în două trupuri”

  În cadrul orelor de limba engleză, elevii noştri au pregătit proiecte dedicate prieteniei, le-au prezentat, au împărtăşit idei, au discutat despre ce înseamnă acest sentiment minunat şi despre cei mai buni prieteni ai lor. Copiii au fost îndrumaţi de profesoara de limba engleză, Nicoleta Cahniţă, care i-a încurajat pe copii să îşi facă cât mai mulţi prieteni şi să interacţioneze cu cât mai mulţi copii de vârste apropiate.

  Prieteniile la vârsta copilăriei reprezintă primii paşi în lume, în afara familiei. Dacă un copil relaţionează mai mult, mai devreme şi mai intens cu alţi copii, în afara sferei familiale, atunci micuţul devine mai sociabil pe viitor.

  It's All About Friendship – https://youtu.be/VIXEI8gXejM • 2021-04-07

  O vizită magică

  Adoră să facă oamenii să râdă, are un mic muzeu de magie acasă și face colecție de glume. Marius Drăguș, magician și actor, a fost invitat special la clasa a IV-a C, unde a susţinut un spectacol de magie pe Zoom.

  Celebrul magician – MAGITOT, numele său de scenă, a oferit mai multe momente inedite, în care pur și simplu i-a "vrăjit" pe elevi. Printre cifre şi tăbliţe magice, copiii au învăţat trucuri de magie şi au fost impresionaţi şi inspiraţi de Magitot.

  Despre MAGIE cu MAGITOT, românul cu un talent original – https://youtu.be/8MBadK8Yme4

  MAGITOT in vizita la clasa a IV a C – https://youtu.be/WTdrYE5UxyE

  MAGITOT in vizita la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/BOmRE0xLiac

  Numar de magie la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/MFXhVpI9A-g

  Trucuri magice cu carti de joc la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/Qj0URMR-2KI


 • 2021-04-05

  Ziua internațională a cărților pentru copii

  Cititul are un rol foarte important în evoluţia copiilor, fiind o modalitate prin care ei pot descoperi multe lucruri despre lumea înconjurătoare. Pe lângă faptul că le dezvoltă vocabularul, cultura si capacitatea de a comunica, aceștia devin mai empatici, mai curajoşi şi învaţă despre respect sau iubire.

  Preşcolarii noştri iubesc cărţile, iar "Ziua internațională a cărților pentru copii" a fost ocazia prielnică pentru ei să povestească, să citească şi să se bucure împreună de pagini colorate şi poveşti fascinante.

  Ziua internațională a cărților pentru copii – https://youtu.be/09V5Mbv_vsU

  #ScoalaInternationalaKingGeorge #KingGeorgeInternationalSchool
  #Ziuainternationalaacartilorpentrucopii #carti #iubimcartile #iubimsacitim #cartipentrucopii #bucuriadeaciti #literaturapentrucopii


 • 2021-04-02

  English without borders

  Astăzi, toată energia noastră pozitivă se îndreaptă către elevii noştri care participă la Olimpiada de Limba şi Literatura Engleză Hippo – Runda Preliminară. Copiii susţin competiţia online pe platforma ZOOM.

  Ne bucurăm că avem elevi dedicaţi şi perseverenţi, pasionaţi de limba engleză, care depun eforturi continue şi obţin rezultate admirabile. Aprecierile noastre se îndreaptă şi către profesorii coordonatori, care s-au implicat, le-au fost alături copiilor şi i-au sprijinit mereu.

  Dragi elevi, vă dorim mult succes şi concentrare maximă!


 • 2021-04-02

  Ziua Internațională a Păsărilor

  Astăzi, sărbătorim păsările și aflăm informații prețioase despre acestea:

  🕊 Pe glob există între 9.000 și 10.000 de specii de păsări.

  🦉 Păsările nu au dinți. Cele care aveau, au dispărut de mult timp.

  🦜 Păsările au oase subțiri și goale pentru a-și ușura greutatea și a putea zbura.

  🦅 Păsările care se hrănesc cu insecte, cum sunt păsările cântătoare, au un cioc mic şi subțire, în timp ce la carnivore, ca șoimii, ciocul este ascuțit şi încovoiat pentru a sfâșia prada.

  Voi ce informații ați aflat despre păsări? • 2021-04-02

  1 APRILIE – Ziua Păcălelilor

  În fiecare an, la 1 aprilie, oamenii din lumea întreagă marchează Ziua păcălelilor. Este ziua în care prietenii, familia și cunoscuții își fac, cu mai mult sau mai puțin succes, farse.

  Voi aţi fost păcăliţi astăzi? Sau v-aţi păcălit apropiaţii? Împărtăşiţi-ne experienţele voastre.

 • 2021-03-31

  Zâmbet de copil

  Fericiţi, entuziasmaţi,
  La King George Brâncoveanu
  Suntem mereu îndrumaţi.
  Aici venim cu bucurie
  Şi cu multă energie.

  Desenăm, pictăm, lucrăm,
  Lucruri noi mereu aflăm.
  Facem activităţi interactive,
  Frumoase şi distractive.

  Suntem mici, dar zâmbitori,
  Hărnicuţi, ascultători.
  Mereu cu iniţiativă,
  Cu latură creativă.

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #GradinitaKingGeorgeBrancoveanu #zambetedecopil #bucuriedecopil #bucuriacopilariei #indrumare #energie #bucurie #activitatiinteractive

 • 2021-03-30

  Înscrieri la clasa pregătitoare, an şcolar 2021-2022 – „Rolul clasei pregătitoare este să sprijine copilul să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită”

  Curiozitatea începutului, teama de necunoscut, o lume nouă în care cei mici pătrund emoţionaţi, dar încrezători, o lume frumoasă, a prieteniei, a bucuriei, a cunoaşterii.

  Clasa pregătitoare ajută copilul să realizeze trecerea de la învățământul preșcolar la clasele primare, trecere care trebuie făcută treptat. Rolul clasei pregătitoare este acela de a obișnui copilul cu modul de socializare într-un mediu organizat, fapt care contribuie la dezvoltarea personalității lui.

  „Din punct de vedere socio-emoțional, rolul clasei pregătitoare este să sprijine copilul să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită. Astfel, copilul este pregătit să poată comunica mai bine, să realizeze un efort intelectual constant, să beneficieze de experiențe numeroase și diverse de învățare”, ne-a împărtăşit Georgiana Barbu, învăţătoare la clasa pregătitoare – Şcoala Internaţională King George.

  Procesul de învățare la clasa pregătitoare are ca principal element jocul, utilizat pentru a stimula creativitatea copiilor și pentru a le forma și consolida capacitățile și deprinderile specifice vârstei lor. Georgiana ne-a explicat: „Copiii vor avea un curriculum nou, adecvat vârstei. Ei vor beneficia de resurse ale învăţării, precum jocuri şi materiale dedicate vârstei lor. Sala de clasă din şcoală este adaptată vârstei copiilor, în aşa fel încât să permită învăţarea prin joc, utilizând resurse de învăţare adecvate. Vor fi folosite resurse ale învăţării moderne, adaptate scopului clasei pregătitoare.”

  Părinţii trebuie să înţeleagă că prin clasa pregătitoare nu se «fură un an din copilărie», ea asigură trecerea lină pentru copil înspre o şcolarizare de succes. Copilul învaţă jucându-se şi în acelaşi timp se familiarizează cu atmosfera din şcoală. Părinții trebuie să fie dornici să îl ajute pe copil în această perioadă de tranziție către mediul școlar, deoarece acum au loc cele mai multe schimbări în sfera personalității, dar și atitudinii copiiilor.


 • 2021-03-29

  Grădina colorată King George

  Bucurie și culoare în curtea grădiniței noastre, unde copiii au făcut echipă cu educatoarele și au dat viață unor mici spații verzi, feerice și vii.

  Entuziasmați și curioși, micii grădinari au plantat bulbi în ghivecele pe care le-au luat acasă, unde pot îngriji florile cu drag și atenție. Cu toții s-au conectat cu natura și au reușit să desfășoare un atelier plin de creativitate și joacă.


 • 2021-03-29

  „A true friend always supports and loves you”

  For children, making friends is a vital part of growing up and an essential part of their social and emotional development. Attributes such as social competence, altruism, self-esteem and self-confidence have all been found to be positively correlated to having friends.

  Fourth grade C students have prepared projects about friendship. It was a wonderful opportunity to discuss and celebrate the importance of friendship as well as showing kindness to others. Coordinated by their teacher, Andreea Mesescu, the students talked about what it means to be a good friend and they were asked about their friends and why they are thankful to have those friends in their lives.
  Studies indicate that interactive activities help develop children's social and emotional behavior, which in turn fortifies important friendship skills. • 2021-03-25

  Când ADEVĂRAȚII NOȘTRI EROI ne conving că TOTUL VA FI BINE!

  Cum arată curcubeul la un an de la debutul pandemiei? Elevii clasei pregătitoare A au fost ingenioși și au realizat curcubeie inedite.

  Pictate, desenate, colorate sau create din plastilină, hârtie, pompoane și alte materiale, copiii ne-au colorat zilele cu creativitatea lor. • 2021-03-24

  Musicograma Pink Panther&Boom SNAP Clap

  „Muzica este limbajul universal al omenirii.” Muzica are un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, dezvoltă simţuri şi ascute minţi. Elevii clasei a IV-a D s-au bucurat de o oră altfel de muzică şi mişcare.

  Pentru a aduce muzica mai aproape de copii, învăţătoarea Mirabela Mitu le-a pregătit un moment special. Cu ajutorul musicogramelor, ei înţeleg mai bine muzica , îşi dezvoltă inteligenţa emoţională, simţul artistic, spiritul creativ şi imaginaţia.

  Muzica si miscare - Musicograma Pink Panther&Boom Snap Clap – https://youtu.be/Ya3lPzzFN6k

  Scoala Internationala King George - Muzica si miscare, Musicograma Pink Panther&Boom Snap Clap – https://youtu.be/HRPlD91pm9I

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #muzicasimiscare #PinkPanther #BoomSnapClap #musicograma #clasaaIVaD


 • 2021-03-23

  Îmi iubesc grădiniţa pentru că…

  „Le iubesc foarte mult pe Teacher şi pe Miss. Şi îmi place că Teacher ne iubeşte pe toţi şi jucăm uneori jocurile preferate.”

  „Îmi place că Teacher îmi spune «Motanul încălţat».”

  „Îmi place că pot să învăţ şi să mă joc .”

  „Îmi place la grădiniţă pentru că facem activităţi frumoase.”

  „Îmi place să mă joc cu colegii mei .”

  Placintaru Medeea Ioana - Imi place la gradinita pentru ca Teacher ne iubeste pe toti – https://youtu.be/PZ6KHLkhnI4

  Chidesciuc Cosmin Gabriel, Grupa Bunnies - Imi iubesc Gradinita – https://youtu.be/nKnUQle5b7c

  Popa Stefania - Iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/6P4i87oDYFQ

  Anastasia Dochinoiu, Grupa Bunnies - Iubesc gradinita pentru ca… - https://youtu.be/jRtgb8b6KfU

  Bucur Andi Tudor, Grupa Bunnies - Iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/d_ENrMMqOL4

  Dolan Aiana Maria - Iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/mPh5r8lUvis

  Duca Eva Maria, Grupa Bunnies - Bucuria de a fi la Gradinita – https://youtu.be/Aq6vybr5Wwc

  Gherghe Raducu Irina Maria, Grupa Bunnies - Le iubesc pe Teacher si pe Miss – https://youtu.be/SQxwGeN24ds

  Hasmatuchi Albert, Grupa Bunnies - Imi iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/ICzyPiy0BlU

  Necula Ema Maria, Grupa Bunnies - Imi iubesc gradinita foarte mult – https://youtu.be/wlLGWlw9zIg

  Rac Hristov Alma - Iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/ah7VgDyuirY

  Stejaru Eduard Florin - Imi place la gradinita pentru ca pot sa invat si sa ma joc – https://youtu.be/5C9YF8YPe0s

  Stincaseanu Sara Maria, Grupa Bunnies - Imi iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/LE2D9g7p-HM

  Tanase Selena, Grupa Bunnies - Iubesc gradinita pentru ca... – https://youtu.be/uZvnNQzfQXg

  Toma Alma Mikaela, Grupa Bunnies - Imi iubesc gradinita foarte mult – https://youtu.be/wHAuSiI74jw


 • 2021-03-23

  Ziua Mondială a Apei

  Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 Martie. Este o zi în care sărbătorim apa şi în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra populaţiei care suferă de lipsa apei. Tema de anul acesta este „preţuirea apei”.

  Pentru că este o resursă finită în natură, ar trebui să avem mai multă grijă de ea. Și pentru că “broscuțelor” noastre le place în apă, împreună cu educatoarea au pregătit materiale dedicate acestei sărbători.


 • 2021-03-23

  Provocarea Şosetei – Ziua Mondială a Sindromului Down

  Sock Challenge sau Provocarea Şosetei se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 21 martie şi este asociată cu Ziua Mondială a Sindromului Down.

  Astăzi, micuţii noştri de la King George Păcii au venit la grădiniţă cu două şosete diferite în picioare, pentru a celebra faptul că suntem diferiți. De ce șosete desperecheate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate, iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down (SD).

  Împreună cu educatoarele, copiii au personalizat şosete, au discutat despre solidaritate şi despre susţinerea persoanelor care suferă de sindromul Down.

  Provocarea şosetei la Scoala Internationala King George - Ziua Mondiala a Sindromului Down – https://youtu.be/eMazLfjgZq4


 • 2021-03-22

  “Poezia e însăși viața” - Tudor Arghezi


 • 2021-03-22

  Buchet de primăvară - “Mommy, you are my flower”

  Micuții noștri au pătruns în lumea fascinantă a primăverii şi a florilor de hârtie. Mânuțele îndemânatice și creative au realizat cele mai frumoase buchete, pe care au fost încântați să le ofere mamei, bunicii sau unei alte persoane dragi.

  Cu răbdare și îndemânare, sub îndrumarea educatoarelor noastre vesele și prietenoase, copiii au confecționat trandafiri, lalele și multe flori colorate.


 • 2021-03-19

  Arta… pe sârmă

  La orele de educaţie tehnologică, elevii clasei a şaptea au îmbinat creativitatea şi pasiunea, iar sârma şi firele textile au prins viaţă în mâinile lor. Îndrumaţi de profesoara Ileana Ghinescu, copiii au fost inventivi şi au modelat obiecte de decor personalizate.

  Arta este cu atât mai frumoasă cu cât devine şi utilă. Dintr-o banală sârmă, copiii au confecţionat o bicicletă şi un dansator, iar soarele şi luna au fost realizate din fire textile. Felicitări, copii pentru originalitate şi ingeniozitate!

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #artadinsarma #candsarmadevinearta #clasaasaptea #educatietehnologica #creativitate #obiectededecor

 • 2021-03-18

  Înscrieri la Grădiniţele King George
  „Mami, iarăşi ai venit prea devreme după mine. Voiam să mai stau cu Teacher şi colegii mei.” Fiecare zi petrecută de preşcolarii noştri la grădiniţă semnifică pentru ei bucurie, energie, noi aventuri şi provocări. Entuziasmul copiilor, încântarea din ochii lor, iubirea ce le-o poartă educatoarelor şi supraveghetoarelor semnifică pentru noi un ţel atins.
  Copiii King George sunt voioși și descurcăreți, sunt haioşi şi curajoşi, iar educatoarele noastre sunt spirituale, responsabile, au multă răbdare, oferă iubire și înțelegere.
  Grădinițele noastre sunt locuri frumoase în care se leagă numeroase prietenii, un loc în care atitudinea afectuoasă și responsabilă a adulților încurajează dezvoltarea personală, în ritm propriu, a fiecărui copil.
 • 2021-03-18

  Saint Patrick's Day
  În haine verzi, astăzi, elevii noştri au celebrat Saint Patrick's Day, sărbătoare religioasă şi culturală. Trifoi cu patru foi, pălării verzi, spiriduşi, melodii specifice, şcoala noastră s-a transformat într-un adevărat festival.
  Elevii au participat la concursul “Festivals and Specials Days: March Round – St. Patrick’s Day”, competiţie care reprezintă o invitație la a continua să ne bucurăm împreună de evenimentele care dau continuitate și sens vieții noastre, la bucurie și distracție.
  Saint Patrick's Day - King George International School – https://youtu.be/Ns-NPQfGck0
  Saint Patrick's Day la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/BSBsc8WLUnY
  Happy Saint Patrick's Day!


 • 2021-03-17

  Culorile primăverii

  Chiar dacă vremea de afară nu ne aşterne în cale frumoasa primăvară, grădiniţa King George Uverturii a devenit o oază de culoare şi veselie.

  Primăvara rămâne cel mai frumos anotimp, o continuă sărbătoare a vieții, împodobită cu flori, frunze, fluturi, păsări și multă bucurie pentru fiecare dintre noi. Copiii au lucrat împreună cu educatoarele şi au avut parte de activităţi distractive, interactive şi pline de culoare.


 • 2021-03-16

  Premierea finaliştilor Olimpiadei Internaţionale de Limba Engleză Hippo

  În 2020, trei dintre elevii noştri ne-au reprezentat în marea finală a Olimpiadei Internaţionale de Limba Engleză Hippo.

  Estelle Badarni este cea mai mică finalistă, reprezentantă a României la Olimpiada Internaţională de Limba Engleză Hippo. De asemenea, Ivy-Andrea Cojocaru este finalistă şi reprezentantă a României, iar Amir Badarni este reprezentantul României şi cel mai tânăr finalist de la Level 1 în cadrul acestei competiţii.

  Cristina Puchea, şefa Catedrei de Limbi Străine din cadrul şcolii noastre, le-a fost alături în permanenţă copiilor şi i-a îndrumat pe întreg parcursul competiţiei. Îi felicităm atât pe participanţi cu multă căldură pentru efortul depus şi pasiunea pentru studiul limbii engleze, cât şi pe profesorii noştri coordonatori pentru implicare şi rezultatele cu care ne mândrim cu toţii.

  Şi în acest an, avem încredere că veţi obţine rezultate remarcabile la competiţiile internaţionale. • 2021-03-16

  Pandemia prin ochii profesorilor

  De la clasă la zoom, de la şcoală, acasă – Ana-Maria Dragodan, profesor învăţământ primar –

  “De la ţinutul de mânuţe la partajarea ecranului, de la offline la online, de la cretă la chat, de la tablă neagră la tablă interactivă, de la niciun mobil la toate mobilele deschise, de la evaluarea profesorului la autoevaluare, de la caiet la captură de ecran, de la clasă la zoom, de la şcoală, acasă. A fost un drum dificil, dar tu nu ai renunţat.
  Voi, copii, sunteti eroii noştri!”


 • 2021-03-16

  Iarna târzie, bucuria copiilor

  Micuții de la clasa a I-a C au dezlănțuit marea bulgăreală în curtea școlii. Copiii s-au bucurat de zăpadă, au străbătut nămeții și au făcut îngerași.

  Învățătoarea Alexandra Adumitrăcesei le-a fost un coechipier pe cinste elevilor.

  P.S.: La mulți ani plini de fericire și momente unice cu copiii, doamna învățătoare!
 • 2021-03-12

  Five valuable lessons I learned last year (in 2020)

  Fourth grade B students have prepared an exciting project about the lessons they learned this pandemic year. Coordinated by teacher Monica Moraru, the children shared feelings, experiences and moments.
  Thank you, dear children, for your courage, for opening-up, for the energy and strength you have shown during this period.

  CHILDREN, YOU ARE THE REAL HEROES!

  “The first lesson I learned in 2020 (in the global pandemic) was that my mom works really hard to take care of everything alone in the house”.

  “I learnt I need to be grateful for what I have because other things like food and drink are more important than toys and games.”

  “In 2020 I learned to be grateful for what I have because I couldn’t buy lots of things.”

  “I learned that if you aren’t grateful for what you have, you won’t be grateful about anything and you’ll always want something new.” • 2021-03-12

  VOI, COPIII, SUNTEŢI ADEVĂRAŢII EROI!

  11 martie 2020 - 11 martie 2021, un an de şcoală cu adevărat altfel.

  Voi, copiii, aţi învăţat în anul ăsta mai mult decât a învăţat oricare altă generaţie de până acum. Nu voi aveţi materie de recuperat, ci noi. Iar materiile acelea sunt empatie, optimism şi bucurie de a fi împreună.

  VOI, COPIII, SUNTEŢI ADEVĂRAŢII EROI! • 2021-03-12


 • 2021-03-11

  New teacher in school 💙😊👨‍💻 • 2021-03-10

  Happy Mother's Day – May all your days be filled with light, love and happiness!

  Pentru că ELE sunt cele mai importante ființe din viata noastră, pentru că le datorăm existența, pentru că le iubim si dorim să le arătăm prețuirea noastră.

  Dragi mămici frumoase, micuţii de la Grădiniţa King George Păcii v-au pregătit surprize colorate şi amintiri preţioase.

  I love you in the morning and in the afternoon – https://youtu.be/XjBON233kN0

  Happy Mother's Day - There is someone who I love so https://youtu.be/QbfLlUx5lxg

  #KingGeorgeInternationalSchool #ScoalaInternationalaKingGeorge #lamultianiiubitemame #8martie #amintiripretioase #surprizecolorate #HappyMothersDay

 • 2021-03-10


 • 2021-03-10

  Happy Mother's Day

  Mother's Day
  Mother's Day
  Happy Mother's Day
  Here's a gift I'll give to you on this Mothers Day.

  I'll clean my room,
  I'll make my bed,
  I'll put my toys away.
  I'll be good just for you on this mother's day.

  Mother's Day
  Mother's Day
  Happy Mother's Day
  Here's a gift I'll give to you on this Mothers Day.

  I'll clean my room,
  I'll make my bed,
  I'll put my toys away.
  I'll be good just for you on this mother's day.


 • 2021-03-09

  O vizită... pufoasă

  “Hey, puștiule, ce faci?! Îmi strici freza! Cum adică sunt dulce? Doar nu m-ați gustat. Și pufos? Ce-i drept, eu sunt Pufoșel, așa mă alintă Alex. Dar de ce vă holbați așa la mine? Nu îmi spuneți că am ceva pe blăniță?! Nuu, lasă-mă jos, am rău de înălțime!”

  Sub privirile blânde și curioase ale preșcolarilor și elevilor noștri, micuțul Pufoșel, iepurașul coconaș, a alergat în voie prin curtea școlii.

  Pufoșel, în vizită la King George - https://youtu.be/iHam1vjchuM • 2021-03-09

  Mulţumesc, iubită mamă,

  Steaua mea din zori de zi!
  Fără tine îmi este teamă
  Că planeta s-ar răci.

  Fara tine imi este teama
  Ca planeta s-ar raci
  Te-am secătuit de vlagă,
  M-ai nascut, m-ai înflorit.

  Pentru tine, mamă dragă,
  Soarele e-n asfinţit.
  Pentru tine, mamă dragă,
  Soarele e-n asfinţit.

  Mamă frumoasă, primul meu rai,
  Fă o minune, te rog, mai stai!
  Dulce lumină, ram de măslin,
  Încă nu-i vremea, mai stai puţin!

  Dulce lumină, ram de măslin,
  Încă nu-i vremea, mai stai puţin!
  Mamă frumoasă, primul meu rai,
  Fă o minune, te rog, mai stai!

  Dulce lumină, ram de măslin,
  Încă nu-i vremea, mai stai puţin!
  Dulce lumină, ram de măslin,
  Încă nu-i vremea, mai stai puţin!

  Lege tainică a firii,
  Nu pleca fără să-mi laşi
  Zăcămintele iubirii,
  Mamă, suflet uriaş,

  Şi secretul nemuririi,
  Mamă, suflet uriaş!
  Mulţumesc, iubită mamă,
  Iubită mamă, iubită mamă...


 • 2021-03-09

  O iubesc pe mama pentru că...

  “O iubesc pe mama mea pentru că îmi face cele mai bune gofre!”

  “O iubesc pe mama mea pentru că îmi face toate poftele!”

  “O iubesc pe mama mea pentru că e fashionistă!”

  “O iubesc pe mama mea pentru că e dulce și colorată!”

  “O iubesc pe mama mea pentru că mă ajută să strâng jucăriile!”

  “O iubesc pe mama mea până la Dumnezeu! Îmi face cele mai bune clătite!”

  “O iubesc pe mama mea foarte mult! Este bună și are grijă de mine!”

  “O iubesc pe mami pentru că o să mi-l cumpere pe Rex! O iubesc până la steluțe!”

  “O iubesc pe mama foarte, foarte, foarte mult!”

  “Mami, te iubesc!”

  “O iubesc pe mami până la cer! E cea mai bună pentru că îmi cumpără multe jucării!”

  “O iubesc pe mami muuuult pentru că îmi cumpără ciocolată!”

  “O iubesc mult, mult pe mami pentru că este bună și frumoasă!”

  “O iubesc pe mama mea până la soare! E bună, îmi cumpără jucării și acasă mă ceartă cel mai mult!”

  “Mămica mea este foarte bună! O iubesc cel mai mult!”

  “O iubesc pe mami foarte mult pentru că are grijă de mine și de frățiorul meu!”

  “O iubesc pe mami până la cer! Îmi doresc să muncească mai puțin ca să doarmă mai mult!”

  “Mama mea e cea mai bună! Îmi cumpără multe jucării și are grijă de mine!”

  “O iubesc pe mama mea pentru că îmi cumpără multă înghețată!”


 • 2021-03-08

  Ziua Mondială a Scriitorilor

  “Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!”

  Nu știu alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la “Ziua Mondială a Scriitorilor”, gândul nostru zboară către Ion Creangă, unul dintre cei mai importanți scriitori români, către operele lui, către “Amintiri din copilărie”, năzdrăvanul Nică, Smărăndița, pupăza din tei sau caprele Irinucăi.

  Ziua mondială a scriitorilor reprezintă o sărbătoare importantă în cultura internațională, mai ales că literatura nu are granițe, iar rolul ei în dezvoltarea societății umane este unul esențial. • 2021-03-08

  The early bird gets the worm

  Shhh! Our hardworking kids are preparing for Cambridge Exams YLE. Coordonated by Cristina Puchea, Foreign Languages Headteacher, the children work daily and monitor their progress.

  Designed to assess the English language skills of children aged between 7 and 12, the Cambridge English: Young Learners (YLE) exam is the start of a child’s language learning journey.

  #KingGeorgeInternationalSchool #Englishclass #CambridgeExamsYLE #YoungLearners #languagelearningjourney #YLE #Cambridge #CambridgeKingGeorge
 • 2021-03-08

  Mărțișorul - simbolul speranței și norocului

  De 1 Martie, salutăm venirea primăverii cu mărțișoare unice și colorate, realizate de mâinile dibace ale elevilor noștri. Copiii au lucrat cu entuziasm și energie, iar lucrările lor le-au încântat pe învățătoare, mămici și bunici.

  Ziua de 1 Martie înseamnă începutul primăverii calendaristice, dar pentru români este strâns legată de tradiția oferirii de mărțișoare, un simbol străvechi prin care se celebrează schimbarea de anotimpuri și renașterea naturii. • 2021-03-08

  LA MULŢI ANI, dragi mame, domnişoare, doamne, surori, soţii, iubite, colege, verişoare, prietene, dragi femei!

  Vă dorim o primăvară minunată, cu zile însorite şi… sănătate în bucate!

  #Lamultianide8Martie #8Martie #ZiuaMamei #ZiuaFemeii #sanatateinbucate #oprimavarafrumoasa #entuziasm


 • 2021-03-08


 • 2021-03-08


 • 2021-03-05 • 2021-03-05 • 2021-03-05

  11 martie 2020 - 11 martie 2021, un an de şcoală cu adevărat altfel.

  A început ca o joacă. 11 martie, 2020. Vom sta zece zile acasă. Zece zile de vacanţă. Începea cea mai dificilă problemă sanitară mondială din ultima sută de ani, iar voi, copiii, aţi auzit, poate pentru prima oară, de cuvântul pandemie. Nu era o joacă, dar nici noi, adulţii, n-am știut să vă explicăm prea multe, şi probabil am sperat că nici nu va fi nevoie.
  Iar voi aţi înţeles.

  Cinci zile mai târziu, 16 martie 2020, România intra pentru o lună în stare de urgenţă. Pentru binele tuturor, era nevoie să stăm în casă. O lună de stat în casă. Nu era o joacă, dar nici noi, adulţii, n-am știut să vă explicăm prea multe, şi probabil am sperat că nici nu va fi nevoie.
  Iar voi aţi înţeles.

  Am început să ne vedem pe zoom, am învăţat împreună să învăţăm pe zoom. Am desenat împreună curcubeie, am adunat cele mai frumoase poze cu zeci de chipuri de copii zâmbind în acelaşi timp pe un ecran, din zeci de case, am trimis împreună mesaje de mulţumire medicilor care au devenit eroii noştri în lupta cu pandemia. Acea lună s-a prelungit cu mai multe. Lună după lună de ceea ce noi, adulţii, am numit învăţământ online.

  Ne-aţi auzit pe noi, adulţii, îngrijoraţi că nu veţi învăţa suficient, că nu veţi fi supravegheaţi suficient, că aveţi ba prea mult, ba prea puţin de lucru. Ne-aţi auzit pe noi, adulţii, lamentându-ne că nu putem avea concediile de altădată.
  Ne-aţi auzit plângându-ne de cât de greu ne e fără socializare.

  De prea multe ori ne-aţi auzit îndemnându-vă să vă faceţi toate temele, să lucraţi suplimentar, să nu cumva să apăreţi neîngrijiţi “pe cameră”, în timp ce noi ne amuzam că avem “meeting-uri” în pijamale. Iar cel mai urât lucru pe care l-aţi auzit de la noi, adulţii, este acela că sunteţi o generaţie sacrificată.

  Şi de prea puţine ori v-am întrebat “Copile, cum îţi e? Ce gândeşti despre perioada asta?

  Nu, dragi copii, nu sunteţi o generaţie sacrificată, sunteţi generaţia care a dat dovadă de cea mai mare înţelegere, sunteţi generaţia care s-a adaptat cel mai rapid, sunteţi generaţia care a învăţat cel mai mult! Şi ne-aţi învăţat şi pe noi despre răbdare, toleranţă, bucuria de a fi şi de a rămâne împreună.

  Voi, copiii, veţi deveni adulţi mai buni decât am reuşit să fim noi, mai empatici şi mai pregătiţi să depăşească obstacole. Voi, copiii, ne-aţi dat cele mai frumoase şi profunde lecţii de viaţă, prin zâmbetul şi naturaleţea cu care ne-aţi făcut să credem că pentru voi a fost mai uşor.

  Voi, copiii, aţi învăţat în anul ăsta mai mult decât a învăţat oricare altă generaţie de până acum.
  Nu voi aveţi materie de recuperat, ci noi. Iar materiile acelea sunt empatie, optimism şi bucurie de a fi împreună.

  VOI, COPIII, SUNTEŢI ADEVĂRAŢII EROI!


 • 2021-03-01

  “Prietenia este egalitate armonioasă”

  Atelierul de dezvoltare personală dedicat prieteniei i-a purtat pe cei mici într-o aventură de neuitat. La King George Brâncoveanu, copiii au descoperit tainele prieteniei, s-au jucat, au învăţat să îşi spună cuvinte frumoase, să se aprecieze unii pe alţii.

  Prietenia este unul dintre darurile cele mai prețioase din viața omului, iar prieteniile legate la o vârstă fragedă sunt importante pentru copiii noștri. • 2021-03-01 • 2021-02-25

  Dragobetele - Sărbătoarea iubirii la români

  Astăzi, iubirea a plutit pe holurile instituției noastre, iar copiii ne-au încântat cu felicitări, tablouri, rame și obiecte personalizate.

  Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoare care face parte din tradiția magică a poporului român. Dragobete este un personaj mitologic, zeul tinereţii, al veseliei, al iubirii și are origini străvechi. • 2021-02-24

  Pasiunea pentru limba germană

  Una dintre cele mai interesante limbi ale lumii, limba germană, se numără printre materiile iubite de elevii noștri. Copiii au pregătit proiecte ample, au susținut dezbateri și au ales să scrie teme privind trupe de muzică, artiști, animalele lor de companie, prietenie sau astronomie. • 2021-02-23

  All about FRIENDSHIP
  “Life is better with friends!”
  Friendship appeals to people’s emotions, feelings and even passions.
  With a little help and enthusiasm, children had fun doing crafts, drawings, pictures and wrote essays or poems about their best friends.
  I love my best friend – https://youtu.be/-3jHgGIq8x0
  Love and friendship – https://youtu.be/CbGKPBcdk38
  About friendship – https://youtu.be/639eS6WIfIk
  All about friendship – https://youtu.be/FwfYVbaUIC8
  My best friend – https://youtu.be/UXEMZoTvNqg
  Project best friend – https://youtu.be/C_UoIbqt_nQ
 • 2021-02-23

  Constantin Brâncuşi - sculptorul sufletului românesc
  „Eu mă aflu acum foarte aproape de Dumnezeu: şi nu îmi mai trebuie decât să întind o mână spre El, ca să îl pipăi!... Îl voi aştepta pe bunul Dumnezeu în Atelierul meu…”
  Astăzi, se împlinesc 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, românul care a avut o contribuţie esenţială la înnoirea viziunii plastice în sculptura contemporană universală.
  Nașterea sculptorului Constantin Brâncuși a fost marcată în şcoala noastră printr-o serie de manifestări artistice dedicate artistului. • 2021-02-19

  Clasa pregătitoare - “Linia fină dintre inocenţa grădiniţei şi seriozitatea şcolii”

  Programa de comunicare de la clasa pregătitoare urmăreşte dezvoltarea capacităţii copilului de a-şi comunica propriile idei, opinii, gânduri şi sentimente, într-un mod accesibil, cât şi apropierea de lumea cărţilor, de mijloacele de informare şi nu în ultimul rând de ceilalţi copii.

  „Încercăm să-i învățăm pe cei mici noțiuni noi prin jocuri cu literele și cifrele, fără sa simtă presiunea școlii. Mai presus de orice, le oferim dragoste, inimi calde și zâmbete sincere. Clasa pregătitoare reprezintă soarele care apare într-o zi ploioasă de toamnă. Copilul își dezvoltă vocabularul, imaginația, creativitatea. Învață lucruri noi, jonglează cu literele și cifrele, leagă prietenii, descoperă câte puțin din minunile copilăriei și se bucură de fiecare clipă.ˮ

  Învăţător Şcoala Internaţională King George • 2021-02-18

  Un prânz delicios

  Mirosul îmbietor şi mâncarea aburindă ne îndeamnă să ne grăbim paşii către bucătărie. Preşcolarii şi şcolarii noştri iau prânzul, ciocănelele de pui şi cartofii cu rozmarin la cuptor numărându-se printre meniurile lor preferate.

  Bineînţeles, nu lipseşte desertul savuros, corn cu finetti.

  Să aveţi poftă, dragi copii!

  Voi, dragi prieteni, de ce savoare aveţi parte la masa de prânz?

  Pranzul la Scoala Internationala King George – https://youtu.be/XIDIqnK8Yf8


 • 2021-02-18

  Un dar de iubire, mare cât inima lor

  „Iubirea este cea mai frumoasă muzică din partitura vieţii.”

  Iubirea adevarată înseamnă bucurie, ne umple cu emoții pozitive și idei creative, ne dă energie, ne face să sperăm și să vedem partea frumoasă a lucrurilor din jur.

  Luna februarie reprezintă luna iubirii, iar cei de la clasa a II-a D au pregătit rame personalizate. Copiii au lucrat cu entuziasm şi au împărtăşit cu doamna învăţătoare părerea lor despre iubire. • 2021-02-17

  Speaking about the future