NOUTĂȚI

 • 2019-09-13

  Pictăm amintiri Degetele micuţe sunt pregătite pentru crearea unei noi opere de artă. Ca de fi...

 • 2019-09-11

  ...

 • 2019-09-10

  ...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

NOUTĂȚI

 • 2019-09-13

  Pictăm amintiri

  Degetele micuţe sunt pregătite pentru crearea unei noi opere de artă. Ca de fiecare dată, dactilopictura este o activitate distractivă şi foarte îndrăgită de micuţii care îsi lasă amprentele colorate pe hârtie.

  Prin astfel de tehnici, copiii realizează corespondențe între elementele de limbaj plastic și natură, dezvoltându-şi creativitatea şi simţul artistic.

  643

    PROIECTUL LUNII OCTOMBRIE

   

  Dragi părinți,

  Vom marca cel mai înspăimântător moment al anului, sărbatoarea de Halloween, în data de 30 octombrie, când elevii școlii noastre vor veni îmbrăcați în portocaliu (poate fi un tricou, o eșarfă sau o șapcă).

  Vom păstra tradiția și vom merge din clasă în clasă  pentru a spune : ”Trick or treat!” , să ne distrăm și să adunăm bombonele.

  Vom avea nevoie de ajutorul dumneavoastră, deci vă rugăm să le dați copiilor câte o punguță de bomboane (sugus, caramele sau jeleuri).

  OCTOBER SCHOOL PROJECT

   

  Dear parents,

  We will mark up the spookiest time of the year on 30th of October, when our pupils will come to school dressed in orange clothes ( an orange          T-shirt or hat...).

  We will keep the tradition and we will go from class to class to say :” Trick or treat!”  to collect candies and have fun.

  We will need your help regarding the candies: please bring a small amount of candies (sugus, jelly…) for this activity.

  Please remember we will start this activity on Monday, 30 October, at 9:00.

  Warm thanks for your collaboration.

  Your class teacher.


 • 2017-09-06


  Clopoțelul vesel anunță debutul unui nou an școlar!

  Dragii noștri, după o binemeritată vacanţă vă anuntăm cu bucurie și emoție începerea oficiala a anului școlar 2017-2018, luni, 11 septembrie 2017, după următorul program:

  - ora 09.00 elevii claselor pregătitoare și claselor I

  - ora 10.00 elevii claselor a II-a, a III-a  și a IV-a

  Cu emoții multe, vom da startul unei noi călătorii cu aventuri, descoperiri, distracție și veselie multă!

  Pregătim cu mari emoții acest  nou început  și vă așteptăm cu drag să petrecem împreună un an școlar minunat!


 • 2017-09-06

  We are so, so proud!


  Au sosit rezultatele examenelor Cambridge English!


  Scoala Internațională King George îi felicită pe toți cei 154 de elevi care s-au încumetat să treacă printr-un examen internațional! Suntem siguri că rezultatele obținute nu vor face decât să-i motiveze și mai mult în viitor.


  Scoala Internațională King George


 • 2017-01-13

  Pătrunde-n casă și în gând - Eminescu

      15 ianuarie este o zi în care sufletul fiecărui român tresare, luminat fiind de raza de lumină a Luceafărului. Este ziua în care, în  anul 1850, s-a născut Mihai Eminescu, cel mai mare poet al neamului românesc.
  Cu aceasta ocazie, Scoala Internaţională King George le propune elevilor proiectul educational “Mihai Eminescu - Pătrunde-n casă și în gând”.

      Prin acest proiect ne-am  propus să răspundem dorinţei  de cunoaştere a operei eminesciene dar şi să insuflăm elevilor noştri dragostea faţă de literatură. Prin activităţile desfăşurate urmărim sensibilizarea sufletului copiilor, scoaterea la iveală a tot ce este mai frumos şi mai pur în el, dragostea faţa de tot ce îi  înconjoară. De asemenea, avem în vedere dezvoltarea spiritului creator folosind diferite metode şi tehnici cu rol stimulator.
      Se vor realiza în cadrul proiectului:
        *expoziţii cu portofolii şi lucrări plastice inspirate din opera poetului;
        * acordarea de diplome tuturor elevilor participanţi;
        * realizarea unui album ppt. cu aspecte din derularea proiectului.
      Data de 15 ianuarie, aniversarea naşterii lui MIHAI EMINESCU (15 ianuarie 1850), a fost legiferată încă din 2011 drept Ziua Culturii Naţionale. Astfel, cu toţii ne vom aminti cu mult drag de geniul Eminescu, în cadrul proiectului “Pătrunde-n casă și în gând- Eminescu”.


 • 2016-12-08

  CONCERT EXTRAORDINAR DE COLINDE ȘI URĂTURI TRADIȚIONALE

      Miresme de brad și aromă de portocală, nuci, covrigi, ceai și cozonac cald, multă veselie și voie bună, colinde calde și urări de sănătate și bine, toate acestea înseamnă pentru noi sărbatoarea Sfântă a Crăciunului. Cu toții ne așteptăm să devenim mai buni, mai toleranți cu cei din jur, mai sensibili la nevoile altora,  ne dorim să ne umplem inimile de bucurie și să redevenim, ca în fiecare an, din nou copii, cu nasul lipit de geam și inima plină de emoție în așteptarea celui mai iubit moș din lume!

      Moş Ajun şi Moş Crăciun apar dintotdeauna cu bărbile albe de zăpadă şi sunt extrem de bătrâni, întrucât vin din vremuri de mult uitate. Cei doi seamănă ca picăturile apă, sunt buni şi darnici, cutreieră toată lumea şi fac cadouri, mai ales copiilor. Moş Ajun dăruieşte nuci, mere, covrigi, colaci, colindeţi, plăcinte, prăjituri, bomboane şi tot felul de dulciuri, iar Moş Crăciun aduce haine, jucării şi cărnuri de purcel.

  De Sfintele Sărbători, Școala Internațională King George își deschide ușa pentru oaspeți dragi, colinde, datini și obiceiuri strămoșești.                                                                    

  Joi,  15 decembrie, începând cu orele 16.30, vă asteptăm la CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE ȘI URĂTURI TRADIȚIONALE, susținut de către elevii școlii noastre, sub coordonarea cadrelor didactice, moment de la care ..... nici Moș Crăciun nu va lipsi.

  Minunatele nopți ale Crăciunului, colindelor și datinilor strămoșești să vă găsească la ceas de bucurie alături de oameni buni și dragi!

   

  Vă așteptăm cu mare drag  să veniți cu colindul! • 2016-11-11

  PETRECERE ÎN PIJAMALE!

  Să ne mai relaxăm, să ne mai cunoaștem și altfel decât în clasă. Petrecerea mult așteptată de copiii noștri, o seară doar a lor, o seară  a nebuniilor.

  Suntem foarte nerăbdători în așteptarea zilei de 18 noiembrie 2016, când vom primi copiii începând cu ora 18:30 să dăm startul Petrecerii în pijamale!

  De organizare ne ocupăm noi, mai rămâne doar să vă găsiți cele mai frumoase pijamale și să fiți gata de distracție! O să invităm un MC, o să avem karaoke, jocuri, concursuri și …...multe surprize.

  Îi așteptăm cu drag pe toți copiii! • 2016-10-25  CONCURS ''HAPPY PUMPKIN''

  Se apropie cu pași repezi sărbătoarea de HALLOWEEN, iar noi nu o lăsăm să treacă neobservată nici în acest an.

  Deși nu este o sărbătoare tradițional românească, HALLOWEEN-ul (sau ''povestea dovleacului american'') este așteptat cu bucurie și entuziasm de toți copiii din grădinița și școala noastră, de la cei mai mici pâna la cei mai mari.

  Școala Internațională KING GEORGE organizează cu ocazia Halloween-ului, a treia ediție a concursului "HAPPY PUMPKIN", care se va desfășura în ziua de 28 octombrie 2016.

  Pentru a organiza cât mai frumos această sărbătoare, vă propunem să intrați în competiție, aducând săptămâna viitoare (24 - 28.10.2016), cel mai haios dovleac, realizat împreună cu copiii dumneavoastră, în familie. Poate fi pictat, decorat, sculptat, etc.... să lăsăm copiii să ne impresioneze cu ideile lor fabuloase!!!

  Și pentru că este vorba despre un concurs, se va desemna un câștigător pentru fiecare grupă/clasă, se vor acorda premii dulci și diplome de participare.

  Urăm mult succes tuturor participanților!


 • 2016-10-19  Plecăm în excursie!
  Miercuri, 19 octombrie 2016, copiii Grădiniței King George și joi, 20 octombrie 2016, elevii din Școala Internațională King George vor pleca într-o AVENTURA IN NATURA.

  Destinația noastră va fi PARCUL DRACULA, amplasat la intrarea pe Transfăgărășan, în comuna Arefu, la  aproximativ 1 km de Cetatea Poenari sau 6 km de Barajul Vidraru.

  Complexul Turistic Dracula îi așteaptă pe cei mici cu brațele deschise: copiii se pot bucura de aer curat și liniște, pot desfășura activități în aer liber, se pot juca în spațiul de joacă special amenajat pentru excursii tematice, pot participa la ateliere de gătit și se pot relaxa în foișoare de lemn.

  Distracție plăcută!


 • 2016-04-19

  Parada pălăriilor de Paște!!!
  Dincolo de semnificația religioasă, Paștele e sărbătoarea familiei lărgite: copiii învață să respecte tradițiile și află că aparțin unui grup, unde fiecare își are locul său.
  Majoritatea sărbătorilor - atât pentru noi, adulții, dar mai ales, pentru copiii noștri - constituie repere în timp, care ne permit să ne aducem aminte, să ne reunim și să ne cunoaștem mai bine.
  La Grădinița King George, joi, 21 aprilie 2016, copiii vor participa la PARADA PĂLĂRIILOR DE PAȘTE! Toate pregătirile de Paște asigură intrarea într-un timp al sărbătorii, ceea ce-i face pe cei mici să fie încântați, iar motivele nu sunt puține: peste tot, vitrinele magazinelor sunt ornate cu puișori, coșulețe cu ouă, iepurași, ouă de zahăr și ciocolată.
  Fiecare copil va veni la grădiniță cu PĂLĂRIA DE PAȘTE, confecționată împreună cu părinții, urmând să participe alături de toți copiii, la ora 10, la paradele din holul grădiniței.


 • 2016-04-19

  Școala Internațională King George organizează pe data de 19. 05. 2016 excursie de o zi la Castelul Bran - Complex Cheile Grădiștei.
  Complexul turistic Cheile Grădiștei - Resort Moeciu este situat la 7 km de Castelul Bran și la 30 de km de orașul Brașov. Locul oferă panorame deosebite a munților Piatra Craiului și Bucegi, iar noutatea și intimitatea locului fac din acest complex, un loc plin de liniște și frumusețe.


 • 2016-04-13

  Şcoala Internaţională King George îi invită pe cei mici la o săptămână de distracţie, cunoaştere şi bună dispoziţie în cadrul taberei de limba engleză "Summer is fun......tastic!", pe care o organizăm în perioada 28 iulie-3 august 2016, la Pensiunea Drumul Plutaşilor, în comuna Alexandru cel Bun, la poalele Muntelul Pietricica, la 10 km de Piatra-Neamţ. Copiii vor afla despre "Legenda Babei Dochia" şi magia Muntelui Ceahlău şi se vor bucura de aerul curat şi un program atractiv de peste 20 de ore de limba engleză.


 • 2016-04-07

  Astăzi, 7 aprilie 2016, este Ziua Mondială a Sănătăţii!
  Pentru că suntem preocupaţi de sănătatea copiilor noştri, cei mici au participat la lecţia interactivă "Să creştem zâmbete sănătoase" realizată în parteneriat cu Clinica EvyDent.
  O echipă de 4 medici stomatologi s-a întâlnit cu noi; ne-au povestit despre igiena orală şi despre prevenirea apariţiei cariilor; despre faptul că medicii dentişti sunt prietenii noştri; Chit ne-a prezentat un filmuleţ despre tehnicile de periaj corect: Sus-Jos! Periem, Periem! Înainte-Înapoi! Periem, Periem!, precum şi cele trei arme împotriva formării cariilor: periuţa de dinţi, alimentaţia sănătoasă şi medicul dentist.
  La final, Elgydium ne-a oferit cadou o pastă de dinţi.
  Mulţumim EvyDent!


 • 2016-04-07

  Petrecere în pijama!
  Vineri, 15 aprilie 2016, Şcoala Internaţională King George organizează petrecere în pijama. Programul începe la ora 19:00 cu cina, după care ne vom schimba în pijama şi vom începe distracţia cu spectacol surpriză, jocuri, concursuri, dans şi bătaia cu perne.
  A doua zi, vom servi micul dejun la ora 08:30, urmând ca în intervalul 09:00-10:00 părinţii să vină să ne ia acasa!
  Îi aşteptăm cu drag pe cei mici!


 • 2016-03-23

  ȚĂNDĂRICĂ, teatrul de animație, ne invită vineri, 25 martie 2016 la spectacolul "EU, OBLIO". Povestea animată a unui tărâm imaginar unde toată lumea are capul ascuțit, cu excepția unui băiețel pe nume Oblio, care în ciuda formei rotunde a capului, are foarte mulți prieteni. Împotriva lui este însă un conte malefic, gelos că Oblio este mai popular decât propriul său fiu, care decide că băiețelul este un proscris. Exilat împreună cu credinciosul său câine, Arrow, Oblio pornește într-o aventură fantastică de-a lungul căreia realizează că a avea capul ascuțit nu este cea mai mare calitate a unei persoane!

  Să învățăm de la Oblio că totul are un rost!


 • 2016-02-09

  Școala Internațională King George face parte din cel mai prodigios și ambițios proiect educațional demarat în ultimii ani. Concursul International Discovery este, fără doar și poate, concursul cu cele mai originale și insolite întrebări. Formulările amuzante, întrebările capcană sau cele ce testează logica celor mici fac de fiecare dată deliciul acestora. Întrebările de cultură generală se îmbină în mod armonios cu cele din programa școlară, cei mici acumulând informații și cunoștințe extrem de utile într-o manieră simplă și deloc copleșitoare. Concursul se va desfășura pe data de 18 februarie 2016, iar rezolvarea perfectă a subiectelor nivelului lor de studiu duce la primirea titlului de "performer internațional".


 • 2016-02-04

  Începând de astăzi, în școala noastră vor fi susținute o serie de 4 workshop-uri, legate de rolul nutriției în creșterea și dezvoltarea optimă a copilului. Nutriția are un rol fundamental în dezvoltarea copiilor, iar experiențele nutriționale din prima copilărie au efecte pe termen lung asupra sănătății adultului. Există dovezi consistente că populațiile sănătoase sunt acelea care au beneficiat de o nutriție și de îngrijiri adecvate în copilăria timpurie.


 • 2016-02-01

  Marți, 02. 02. 2016, Școala Internațională King George îi invită pe cei mici și pe cei mari la un spectacol de teatru intitulat "Sunt mândru că sunt român", susținut de Trupa Zburdălici. Este o poveste educativă, dar și distractivă cu multe replici hazlii spuse de păpușile costumate în folclor, iar cântecele populare și strigăturile specifice fiecărei regiuni animă povestea și o fac să fie foarte antrenantă. Vă așteptăm cu drag!
  Locație: Intrarea Capelei, nr. 9B.


 • 2016-01-04

  LA MULȚI ANI! Ne-am întors la școală cu drag și voie bună pentru a desfășura proiectul lunii ianuarie "Țara mea". Ziua de 15 ianuarie este dedicată luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu, un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română. Elevii Școlii Internaționale King George vor avea diverse activități în memoria poetului național.


 • 2015-12-15

  KING GEORGE CHRISTMAS MARKET Târgul oficial de Crăciun al Școlii Internaționale King George se deschide miercuri, 16.12.2015. Vă așteptăm să achiziționați cu drag diverse cadouri tradiționale pe care talentații elevi ai școlii le-au realizat pentru dumneavoastră și pentru acei copii cărora le vom face o bucurie, donându-le suma strânsă în urma acestei acțiuni. Locație: Intrarea Capelei, nr. 9B.


 • 2015-11-27

  Pentru a-i învăța pe copii să prețuiască și să respecte obiceiurile și tradițiile de iarnă, să iubească meleagurile natale și pentru că așteptăm cu nerăbdare venirea primilor fulgi de nea și a sărbătorilor închinate Nașterii Domnului, în luna decembrie vom desfășura proiectul ,,Bucuriile iernii''.


 • 2015-11-23

  Ziua de 1 Decembrie are o însemnătate specială pentru societatea noastră. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc unirea Transilvaniei cu România și încununarea victorioasă a lungului șir de lupte și sacrificii umane și materiale pentru făurirea Statului Național Unitar. Cu această ocazie, elevii Școlii Internaționale King George sărbătoresc Ziua Națională a României prin diverse activități închinate eroilor noștri.


 • 2015-11-09

  La Școala Internațională King George petrecerile în pijama au devenit deja o tradiție. Echipa King George face cu adevărat magie, iar copiii care au participat la petrecerile noastre revin întotdeauna cu o bucurie de nedescris. I-ați pijamalele haioase și vino alături de noi, vineri, 13.11.2015 să ne distrăm de seara până dimineața!


 • 2015-11-02

  În spiritul sărbătorii de HALLOWEEN, marți, 3.11.2015, elevii Școlii Internaționale King George vor intra în lumea minunată a filmului în care vor râde și se vor distra alături de personajele animației ,,Hotel Transylvania 2".


 • 2015-11-01

  Zâna Toamnă, purtând haina ei multicoloră a trecut și pe meleagurile noastre așternând covor de frunze galben-arămii care foșnesc sub greutatea pașilor noștri. Darnică, cum o știm, ne-a chemat în grădini, livezi și podgorii, răsfățându-ne cu bogățiile ei. Frumusețea ei ne-a determinat ca în perioada 1.11.2015 - 30.11.2015 să derulam proiectul ,,Toamna și bogățiile ei".


 • 2015-10-01

  Platon definea educația ca fiind ,,arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele". Deoarece suntem într-o instituție în care activitatea principală este educația, în perioada 1.10.2015 - 31.10.2015, vom derula proiectul ,,Educația - cheia succesului", în cadrul căruia elevii vor afla că a fi educat înseamnă: să înveți în fiecare zi ceva; să citești; să cunoști reguli de politețe; să analizezi o decizie înainte să acționezi; să porți o conversație; să te comporți civilizat.