NOUTĂȚI

 • 2017-10-24

  643

    PROIECTUL LUNII OCTOMBRIE

   

  Dragi părinți,

  Vom marca cel mai înspăimântător moment al anului, sărbatoarea de Halloween, în data de 30 octombrie, când elevii școlii noastre vor veni îmbrăcați în portocaliu (poate fi un tricou, o eșarfă sau o șapcă).

  Vom păstra tradiția și vom merge din clasă în clasă  pentru a spune : ”Trick or treat!” , să ne distrăm și să adunăm bombonele.

  Vom avea nevoie de ajutorul dumneavoastră, deci vă rugăm să le dați copiilor câte o punguță de bomboane (sugus, caramele sau jeleuri).

 • 2017-10-24

  OCTOBER SCHOOL PROJECT

   

  Dear parents,

  We will mark up the spookiest time of the year on 30th of October, when our pupils will come to school dressed in orange clothes ( an orange          T-shirt or hat...).

  We will keep the tradition and we will go from class to class to say :” Trick or treat!”  to collect candies and have fun.

  We will need your help regarding the candies: please bring a small amount of candies (sugus, jelly…) for this activity.

  Please remember we will start this activity on Monday, 30 October, at 9:00.

  Warm thanks for your collaboration.

  Your class teacher.

 • 2017-09-06


  Clopoțelul vesel anunță debutul unui nou an școlar!

  Dragii noștri, după o binemeritată vacanţă vă anuntăm cu bucurie și emoție începerea oficiala a anului școlar 2017-2018, luni, 11 septembrie 2017, după următorul program:

  - ora 09.00 elevii claselor pregătitoare și claselor I

  - ora 10.00 elevii claselor a II-a, a III-a  și a IV-a

  Cu emoții multe, vom da startul unei noi călătorii cu aventuri, descoperiri, distracție și veselie multă!

  Pregătim cu mari emoții acest  nou început  și vă așteptăm cu drag să petrecem împreună un an școlar minunat!

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

Before school

Elevii înscriși în programul de tip before-school în cadrul Școlii Internaționale King George au timp să aprofundeze și să învețe temeinic, într-un mediu prietenos, prin metode de învățare confortabile și autentice, având parte de sprijin în înțelegerea materiilor de studiu, pregătindu-se suplimentar pentru concursurile și olimpiadele școlare, naționale și internaționale.

Numărul mic de elevi dintr-o clasă permite plasarea elevului ca individ unic în centrul actului de învățare, ca participant activ la propriul proces de instruire.

Proiectele și parteneriatele pe care le inițiem îi implică, le stimulează interesul și preocupările diverse, învățându-i să aibă inițiativă, să se organizeze și să exprime puncte de vedere argumentate.

VARIANTE DE PROGRAM PROPUSE

Advanced English & Easy Homework

Acest program vine în intâmpinarea elevilor care vor să aprofundeze temeinic limba engleză. Prin intermediul celor 5 ore de limbă engleză pe săptămână desfășurate în conformitate cu metodologia curriculum-ului național, dar îmbunătățite cu metode de lucru propuse de University of Cambridge, micii școlari vor beneficia de o pregătire completă și complexă.

De asemenea, copiii vor beneficia de pregătirea temelor sub supravegherea unui cadru didactic calificat, de pregătirea pentru concursuri școlare, evaluări periodice individuale, testări în vederea participării la competiții școlare de referință. Activitățile recuperatorii propuse includ: arte vizuale (teatru, muzică, pictură, activități practice), educație fizică, atelierul de științe, programul de dezvoltare personală.

Programul Advanced English & Easy Homework presupune:

 • Primirea copiilor;
 • Servirea micului dejun;
 • Efectuarea temelor sub îndrumarea unui învățător;
 • Ora de limbă engleză; la Școala Internațională King George, copiii învață limba engleză în vederea susținerii examenului de competență lingvistică YLE (5 ore pe săptămână dupa module specifice)
 • Servirea mesei de prânz;
 • Transportul copiilor la școală;
 • Posibilitatea de a desfășura activități opționale (limbi străine, arte vizuale, dans de societate, activități sportive);
 • Cerc de excelență în matematică – pregătire pentru concursurile școlare: Arhimede, Euclid, Comper, Evaluare în educație, Olimpicii cunoașterii.
 • Cerc de limba română - aprofundare și dezvoltare, pregătire pentru concursurile școlare: Arhimede, Euclid, Comper, Evaluare în educație, Olimpicii cunoașterii.

Cambridge YLE & German Basic

Examenele Cambridge de engleză generală, organizate de Universitatea Cambridge ESOL, Marea Britanie, sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiază engleza. În fiecare an, peste 1,5 milioane de oameni din 135 de ţări susţin examene Cambridge, care sunt recunoscute pentru angajare sau studiu.

Examenele Cambridge sunt echivalate pe Scala Comună Europeană de referinţă pentru limbi străine, publicată de Consiliul Europei.

Școala Internațională King George este centru de examinare Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test), First for Schools sau First Certificate în English (FCE), Advanced sau Certificate in Advanced English (CAE) și Proficiency sau Certificate of Proficiency în English (CPE), cu acordul Consiliului Britanic din România, care deleagă evaluatori pentru proba de Speaking (Vorbire) şi monitori pentru cele de Listening (Ascultare) şi Reading and Writing (Citire și scriere). Lucrările de la probele de Listening, Reading and Writing se secretizează și se trimit spre corectare la Universitatea Cambridge ESOL.


Program Cambridge YLE & Basic German presupune:

 • Primirea copiilor;
 • Servirea micului dejun;
 • Efectuarea temelor sub îndrumarea unui învățător;
 • Oră de limbă engleză; la Școala Internațională King George, copii învață limba engleză în vederea susținerii examenului de competență lingvistica YLE (5 ore pe săptămână dupa module specifice);
 • Limba germană (2 ore pe săptămână);
 • Servirea mesei de pranz;
 • Transportul copiilor la scoala;
 • Posibilitatea de a desfășura activități opționale (limbi străine, arte vizuale, dans de societate, activități sportive);
 • Cerc de excelență în matematică – pregătire pentru concursurile școlare: Arhimede, Euclid, Comper, Evaluare în educație, Olimpicii cunoașterii.
 • Cerc de limba română - aprofundare și dezvoltare, pregătire pentru concursurile școlare: Arhimede, Euclid, Comper, Evaluare în educație, Olimpicii cunoașterii.

Cambridge English: Young Learners sau Young Learners English Tests (YLE) sunt teste pentru copii cu vârste între 7 și 12 ani, la trei niveluri de dificultate: Starters, Movers și Flyers. Aceste teste recompensează eforturile copiilor de a învăța limba engleză și reprezintă modul ideal de a-i obișnui cu cerințele unui examen internațional. Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, YLE Starters și YLE Flyers se află la nivelul A1, iar YLE Movers la nivelul A2.

Acest tip de program vine în sprijinul copiilor care vor să se perfecționeze în cunoasterea limbii engleze, urmând structura University of Cambridge ESOL Examinations. Elevii care urmează acest program vor putea să se înscrie la evaluarea propusă de British Council pentru a obține Cambridge Certificate (Starters, Movers, Flyers). Aceste ore vor îmbina cele patru categorii de activități (citit, audiere, scris și comunicare).


De asemenea, acest program propune:

 • Pregătire intensivă pentru obținerea certificatelor de competență lingvistică Cambridge
 • Evaluări și teste periodice individuale
 • Manuale și caiete de lucru elaborate de edituri didactice britanice precum: Longman, Express Publishing, Oxford University Press, MacMillan, BBC
 • Accesul la softuri educaționale, tablă interactivă touch screen
 • Participări la concursuri naționale și internaționale

Tot în cadrul acestui program, copiii vor beneficia de pregătirea temelor sub atenta supraveghere a unui cadru didactic calificat, de pregătirea pentru concursurile școlare propuse de Ministerul Educației. Activitățile recuperatorii propuse includ: artă (teatru, muzică, pictură, activități practice), educație fizică, atelierul de științe, programul de dezvoltare personală.