NOUTĂȚI

 • 2023-05-30

  Lumea colorată a copiilorCâtă bucurie, inocenţă şi culoare în curtea grădiniţei King George...

 • 2023-05-29

  Fairy Tale Theater: Hansel and Gretel and the Creepy Wooods…With their English teacher, Anca Vasil...

 • 2023-05-26

  LICEUL TEORETIC INTERNAŢIONAL KING GEORGE dă startul înscrierilor pentru anul şcolar 2023-2024Li...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

Cambridge

Examenele Cambridge de engleză generală, organizate de Universitatea Cambridge ESOL, Marea Britanie, sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiază engleza. În fiecare an, peste 1,5 milioane de oameni din 135 de ţări susţin examene Cambridge, care sunt recunoscute pentru angajare sau studiu.

Examenele Cambridge sunt echivalate pe Scala Comună Europeană de Referinţă pentru Limbi străine, publicată de Consiliul Europei.

Şcoala noastră este centru de examen Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test), First for Schools sau First Certificate in English (FCE), Advanced sau Certificate in Advanced English (CAE) și Proficiency sau Certificate of Proficiency in English (CPE), cu acordul Consiliului Britanic din România, care deleagă evaluatori pentru proba de Speaking (Vorbire) şi monitori pentru cele de Listening (Ascultare) şi Reading and Writing (Citire şi scriere). Lucrările de la probele de Listening, Reading and Writing se secretizează şi se trimit spre corectare la Universitatea Cambridge ESOL.

Cele trei examene YLE (Starters, Movers, Flyers) testează cunoştinţele de la nivelul de bază A1 pe Scala Comună Europeană. Celelalte două examene din seria principală, KET şi PET, testează şi ele cunoştinţele de engleză de la nivelul de bază, dar KET - nivel A2 pe Scala Comună Europeană, iar PET – nivel B1. Prin aceste examene se testează deprinderile de ascultare (listening), citire şi scriere (reading and writing) şi vorbire (speaking).

Elevii din clasele II-VIII pot participa la aceste examene, în funcţie de nivelul de cunoştinţe acumulate. Ei sunt pregătiţi de-a lungul unui an şcolar pentru formarea competenţelor de ascultare, citire, scriere şi vorbire pe niveluri adecvate vârstei şi cunoştinţelor, conform metodologiei de evaluare mai sus-menţionate.

În calitate de centru de pregătire Cambridge ESOL certificat, Școala Internațională King George oferă posibilitatea elevilor săi, dar și celorlați copii din afara instituției, de a susține examenele Cambridge, structurate, în funcție de gradul de dificultate astfel:

 • Young Learners of English Tests

  Cambridge English: Young Learners sau Young Learners English Tests (YLE) sunt teste pentru copii cu vârste între 7 și 12 ani, la trei niveluri de dificultate: Starters, Movers și Flyers. Aceste teste recompensează eforturile copiilor de a învăța limba engleză și reprezintă modul ideal de a-i obișnui cu cerințele unui examen internațional.

  Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, YLE STARTERS SI YLE Flyers se află la nivelul A1, iar YLE Movers la nivelul A2.

 • Key English Test

  Cambridge English: Key for Schools sau Key English Test (KET) for Schools este un test care demonstrează ușurința cu care elevii utilizează limba engleză la un nivel de bază, atât vorbit cât și în scris. Conținutul probelor este conceput pornind de la interesele și experiența elevilor și reprezintă modul ideal de a-i obișnui cu cerințele unui examen internațional.

  Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, KET se află la nivelul A2.

 • Preliminary English Tests

  Cambridge English: Preliminary for schools, cunoscut și sub denumirea de Preliminary English Test (PET) for Schools este un test care demonstrează ușurința cu care elevii utilizează limba engleză la un nivel intermediar, atât vorbit cât și în scris.

  Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, PET se află la nivelul B1.

 • First Certificate In English

  Conceput pentru școli, Cambridge English: First for Schools sau First Certificate in English (FCE) for Schools este un examen care demonstrează ușurința cu care elevii utilizează limba engleză la un nivel intermediary-avansat, atât vorbit cât și în scris.

  Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, FCE se află la nivelul B2.

 • CAMBRIDGE ADVANCED ENGLISH

  Conceput pentru succes, Cambridge English: Advanced sau Certificate in Advanced English (CAE) reprezintă un examen complex, performant de limbă engleză, care impune un nivel de pregătire ridicată și asigură utilizarea cu succes a limbii engleze în medii academice și profesionale.

  Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, CAE se află la nivelul C1.

 • CAMBRIDGE PROFICIENCY EXAM

  Conceput pentru aprofundare, Cambridge English: Proficiency sau Certificate of Proficiency in English (CPE) este cel mai avansat examen de limbă engleză din serie, pentru elevi care au atins un nivel extrem de ridicat de cunoaștere a limbii engleze.

  Pe Scala Comună Europeană de Refererință pentru Limbi a Consiliului Europei, publicată de Consiliul Europei, CPE se află la nivelul C2.