NOUTĂȚI

  • 2023-12-04

    "Fii Moș Crăciun pentru o zi" Liceul Internaţional King George a intrat în spiritul...

  • 2023-11-08

    LA MULŢI ANI tuturor sărbătoriţilor de astăzi! Să fiţi sănătoşi, să vă bucuraţi de zil...

  • 2023-10-31

    Happy HalloweenGoblins, alley cats, witches on brooms,Wind in the trees singing scary tunes,These ar...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

Filosofia noastră

Invatamantul gimnazial, parte componenta a învățământului general obligatoriu, este privit, in cadrul Scolii Internationale King George, in mod integrat, dand astfel posibilitatea dezvoltarii si diversificarii abilitatilor care contureaza profilul de formare a elevului.

Ne propunem sa cream un profil al absolventului modern de gimnaziu, care sa reflecte personalitati si caractere puternice, fundamentate pe principiile educatiei oferite de provocarile secolului XXI.

Absolventul King George este inteligent, curajos, creativ şi cu personalitate puternica, constient de propria sa invatare, capabil sa faca aprecieri privind calitatile sale personale, cu initiativa in rezolvarea unor probleme ale grupurilor din care face parte si in explorarea unor provocari cu care se confrunta.

In cadrul Scolii Internationale King George promovam modelul care il plaseaza pe elev in rolul central, profesorul concentrandu-si atentia atat asupra elevilor, cat si asupra procesului de invatare. Elevul King George este atras de invatarea activa, prin care are ocazia, asumandu-si un grad inalt de responsabilitate, sa-si identifice propriile obiective educationale, sa-si gaseasca surse informative si sa-si construiasca propriul sistem de cunostinte bazat pe acele obiective personale anterior identificate.

Metoda de predare este selectata de cadrul didactic si este pusa in aplicare in lectii sau activitatile extrascolare cu ajutorul elevilor si in beneficiul acestora; presupune, in toate cazurile, o colaborare activa intre profesor si elev, implicandu-l in cautarea de solutii, la distingerea dintre adevar si eroare si care, sub forma unor variante si/sau procedee selectionate, se foloseste pentru asimilarea cunostintelor, a trairilor valorice si a stimularii spiritului creativ.

Urmarim, pe parcursul anilor de gimnaziu, sa dezvoltam o comunicare profunda intre elev si profesor, pentru a beneficia de o educatie bazata mai mult pe descoperire si cercetare, elevul fiind atras cu pasiune si deschidere de informatiile primite.

Scoala Internationala King George este o scoala moderna, in care profesorul trebuie sa-l ajute pe elev sa devina mai responsabil, mai interesat de propria instruire, caci „a invata pe copil nu inseamna sa-i dam adevarul nostru, ci sa-i dezvoltam propria gandire, sa-l ajutam sa inteleaga cu gandirea lui lumea”. (I. Cerghit)

Absolventii King George vor fi capabili sa construiasca o societate eficientă şi echitabilă, avand la baza o educatie solida, formata in cadrul unei scoli de încredere.