NOUTĂȚI

 • 2023-05-30

  Lumea colorată a copiilorCâtă bucurie, inocenţă şi culoare în curtea grădiniţei King George...

 • 2023-05-29

  Fairy Tale Theater: Hansel and Gretel and the Creepy Wooods…With their English teacher, Anca Vasil...

 • 2023-05-26

  LICEUL TEORETIC INTERNAŢIONAL KING GEORGE dă startul înscrierilor pentru anul şcolar 2023-2024Li...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

Curriculum

Școala Internațională King George este o instituție de învațământ privat cu nivel preșcolar și nivel primar, autorizată cf. OM nr. 5498/15.11.2013.

Activităţile educative preșcolare se desfăşoară conform Curriculum-ului național preșcolar aprobat prin OM nr. 5233/2008, și având în vedere Reperele fundamentale în învațarea și dezvoltarea timpurie a copilului de la naștere la 7 ani.

 

Activitațile didactice desfășurate în grădiniță sunt structurate în jurul a şase teme anuale:

 1. Cine sunt/suntem?
 2. Când, cum şi de ce se întâmplă?
 3. Cum este, a fost şi va fi aici pe pământ?
 4. Cine şi cum planifică/ organizează o activitate?
 5. Ce şi cum vreau să fiu?
 6. Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim?

Temele anuale sunt abordate sub formă de proiecte tematice cu o durata de 1-4 săptămâni, în funcție de nivelul de vârstă și de interesele copiilor din grupă, raportandu-se în decursul unei săptămâni la cinci domenii experienţiale: Domeniul limbă şi comunicare Domeniul ştiinţe Domeniul om şi societate Domeniul estetic şi creativ Domeniul psiho-motric

 

Exemple de proiecte tematice:

Orice activitate de peste zi este privită ca o experienţă de învăţare. Predarea integrată a cunoștințelor are în vedere angajarea copilului în experienţe diverse de învăţare şi oferă posibilitatea construirii cunoaşterii în mod sistemic, stabilind conexiuni între concepte, obiecte, fenomene, evenimente, acţiuni, sentimente. Experienţele de viaţă ale copilului sunt interdisciplinare şi implică toate domeniile de dezvoltare. La fel trebuie să se construiască şi învăţarea lui pentru a fi semnificativă şi cu efecte de lungă durată.